REFLEXIONS I PROPOSTES PER A UNA SOCIETAT MILLOR (POSTPANDÈMICA)

ACICOM és una de les organitzacions que impulsa aquest document que serà presentat avui a les 18h
Si desitges unir-te a la trobada de presentació pots fer-ho en:

Tema: Propuestas Postpandémia
Hora: 25 jun 2020 06:00 PM Madrid

Unirse a la reunión Zoom
https://zoom.us/j/99929495648

ID de reunión: 999 2949 5648

Et deixem més informació i el document

  • Presentació

La iniciativa que des de Fundació per la Justícia hem assumit davant la greu situació que tota la humanitat està patint com a conseqüència de la pandèmia declarada per  l’Organització Mundial de    la Salut, ha merescut la resposta d’un important grup de persones sensibles, compromeses i expertes, que aspirem a “la bona vida” de totes i de tot, sense exclusió, donada la nostra interdependència, a partir de la justícia, la cura i la compassió.

A l’impuls inicial s’han sumat de manera indispensable i impagable fins a 19 entitats, conscients de la nostra responsabilitat i compromís, que apareixen identificades al final del document. I s’inclouen a més les persones que hem participat en la redacció i cohesió de les aportacions rebudes.

Han resultat molt valuoses les aportacions de persones excel·lents i amb experiència en diferents àrees que es ressenyen al final, així com els acords i resolucions específics d’organitzacions com la Comissió Interamericana de Drets Humans, Unicef, la Fiscalia General de l’Estat espanyol, el Servei d’Orientació Jurídica Penitenciària del ICAM (coord. per Carlos García Castaño), Oxfam Intermon, la Coordinadora Valenciana de ONGD o el Document tècnic de criteris generals sobre paràmetres de disseny urbà per a aconseguir els objectius d’una ciutat saludable del Departament d’Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Madrid.

Som conscients que el gran repte davant una crisi desconeguda i impredictible es troba a situar-nos en  la lògica dels drets humans i de la dignitat, necessàriament de major valor que la instrumentalització política o econòmica. La nostra proposta és que s’implementen i executen polítiques públiques basades en els drets humans.

No obstant això, els nivells de pobresa a què es refereix el Relator per a la pobresa de Nacions Unides amb la seua preocupació per la ruptura del sistema de protecció social a Espanya, se sustenta en què “els nivells de pobresa a Espanya reflecteixen una decisió política, vinculada a les accions executades durant l’última dècada. Vull destacar el fet que entre 2007 i 2017 els ingressos de l’1% de la població més rica van créixer un 24%, mentre que per al 90% restant van pujar menys del 2%”.

 

  • Organitzacions impulsores (per data d’adhesió).

 

 

Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana

 

Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris

 

Fundación Metta-Hospice (Madrid)

 

 

Festival internacional de cinema i   drets humans HUMANS FEST

 

Associació Professional de Criminologia de la Comunitat Valenciana.

 

Associació In València Mediació

 

FUNDACIÓ LOBYING, BUSINESS &

INNOVATION de Barcelona

 

Fundació Horta Sud (Torrent)

 

Fundació Goerlich (València)

 

Federació per a la Mediació de la Comunitat Valenciana

 

Associació Valenciana d’Estudiants de Criminologia.

 

Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana

 

FIGBAR Pro Drets Humans i Jurisdicció Universal (Madrid)

 

Fundació Ateneo (València)

 

FELIDARITY Connecting Values

 

ACICOM    (Associació Ciutadania i Comunicació)

 

Asociación           Nacional           de Investigadores Hospitalarios

 

Confederación de Consumidores y Usuarios CECU –Madrid-

 

Colegio Oficial de Detectives Privados de la Comunidad Valenciana

 

 

  • Coordinació i Col·legi de Redactors Coordinador: José Mª Tomás Tío

Redactors:

Adela Cortina,  Alejandro Mañes, Alfredo Domínguez, Alfredo Perales, Amparo Peris, Ana María Fuertes, Ana Moner, Aurelio Martínez ,Begoña Puertos, Carlos Caurín, Carlos Climent, Christian Moreno, Clara Cubells, Esther Jovaní, Fernando Moner, Jesús Conill, Juan Alegre Julia Sevilla, Julio  Tecles, Liduvina Calatayud,  Luis Miguel Romero,  Mabel Manglano,  Martina Menguzzato,  Paula Morcillo,  Salvador Alborch,  Samuel Sebastián, Vicente Arráez, Victoria Mora, Xavier Melo

DESCARREGA’T EL DOCUMENT:

Versió valencià:

20200625 Reflexions i Propostes per a una societat millor

Versió en castellà:

20200625 Reflexiones y Propuestas para una sociedad mejor

Si vols adherir-te individualment o com a organització , simplement basta amb remetre un missatge al correu: info@fundacionporlajusticia.org

Post a Comment