X Festival Cinema Ciutadà Compromés es posa en marxa. Fem una crida a participar

ACICOM presenta les bases del X Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2024

i obre el termini de presentació de projectes audiovisuals

           

El Festival se celebrarà del 21 d’octubre al 12 de novembre en diverses sales del País Valencià

 

         Les peces audiovisuals es poden presentar fins a les 14:00 hores del divendres 20 de setembre a través d’aquest formulari:

.

https://bit.ly/Inscripció-audiovisuals-FCCC2024

 

El reconegut Festival Cinema Ciutadà Compromés d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) compleix enguany 10 anys i vol celebrar-ho amb les millors peces audiovisuals socials del panorama valencià actual. Aquesta edició se celebrarà del 21 d’octubre al 12 de novembre en diverses sales del País Valencià, acostant els audiovisuals a la ciutadania, promocionant el sector audiovisual del territori, creant sinergies de col·laboració amb les entitats cíviques i socials.

El certamen, que s’ha erigit ja com a referent a nivell mundial en la promoció de d’obres audiovisuals en valencià, està dedicat a l’exhibició de produccions cinematogràfiques que reflectisquen un compromís amb la societat. Enguany s’han establert cinc temàtiques al voltant de les quals han de girar els projectes:

 • Ciutadania (moviments socials, relacions, participació, reivindicacions)
 • Drets Humans i cultura de la pau
 • Emergència climàtica i transició eco social justa.
 • Igualtat i diversitat
 • Valors democràtics, Bon Govern i Memòria Històrica

Des de hui, 4 de juliol, ja es poden presentar els projectes audiovisuals per a participar en el Festival, tot tipus d’audiovisuals: ficció, documentals, curtmetratges i llargmetratges, inclús d’animació. Només serà necessari omplir el formulari fins el divendres 20 de setembre de 2024 a les 14:00 hores amb les dades que es requereixen. La inscripció és totalment gratuïta.

https://bit.ly/Inscripció-audiovisuals-FCCC2024

 

S’estableixen els següents 8 premis a concurs de la Secció Oficial:

 • Audiovisual en Valencià
 • Ciutadania (moviments socials, relacions, participació, reivindicacions)
 • Drets Humans i cultura de la pau
 • Emergència climàtica i transició eco social justa.
 • Igualtat i diversitat
 • Valors democràtics, bon govern, memòria democràtica.
 • Premi Especial del Públic
 • Premi Especial del Jurat

Tots els premiats obtindran un guardó original del X Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2024, així com el distintiu del premi per posar en les seues obres audiovisuals i fitxes tècniques.

Tindran dotació econòmica, inicialment, el Premi Especial del Jurat amb un import de 500 € lliurat per ACICOM i el Premi a l’Audiovisual en Valencià amb 200 € lliurats per la Plataforma per la Llengua.

La resta de premis i distincions podran ser complementats econòmicament amb les aportacions de qualsevol altra entitat col·laboradora.

Els premis poden quedar deserts, a criteri del Jurat.

 

Des d’ACICOM animen a totes les persones creadores que han treballat apassionadament en els seus projectes audiovisuals a aprofitar aquesta oportunitat i enviar els seus treballs.

 • El certamen repartirà en aquesta edició 8 premis relacionats amb la promoció de la llengua i el tractament de problemàtiques socials

 • El director del festival,  Jose Ignacio Pastor, junt amb l’ample equip que organitzem el Festival, esperem una gran resposta ciutadana, tant en audiovisuals com en sales on tindran lloc les sessions del festival, entre el 21 d’octubre i el 12 de novembre.

Fidels al projecte inicial, volem acostar les produccions audiovisuals valencianes a la ciutadania, per la qual cosa projectem en múltiples pantalles comptant amb les sinergies de les entitats i organitzacions socials.

Aquesta serà la desena edició del Festival, encara que ja fa 12 edicions,  des de que vam posar en marxa en 2013,  el Cicle Cinema Ciutadà Compromés. 

Es tracta d’un festival referent de les produccions audiovisuals valencianes que aporten mirades inquetes.

El festival també realitza, fora de concurs, la divulgació i difusió de produccions nacionals i internacionals amb una profunda consciència social.

El Festival Cinema Ciutadà Compromés d’ACICOM està dedicat a l’exhibició de produccions cinematogràfiques i audiovisuals, valencianes,  a concurs, que reflectisquen un compromís amb la societat, els drets humans, el progrés social, l’ecologisme, la igualtat i la diversitat.

Tindrem sales cíviques i socials, institucionals i comercials, al llarg de tot el País.

Posem en valor, amb la seua exhibició, les produccions audiovisuals valencianes, aquelles que ens aporten una mirada compromesa.

El nostre entorn, social, territorial, econòmic, de drets humans, de relacions, etc es tractat en eixes obres.

Som un festival allunyat de la catifa roja. Creem sinergies, i trobades entre la ciutadania, i ens posem al servei de les persones i organitzacions que ens preocupem i ocupem en millorar la societat 

Us convidem a presentar les vostres produccions

Per altra banda el Festival Cinema Ciutadà Compromés sempre ha tingut com a principi dur els audiovisuals on es troba la ciutadania i així comptant amb la implicació d’associacions i oganitzacions cíviques i socisals, sindicats, ajuntaments, etc. aconseguim generar un gran impacte al llarg de tot el territori. 

No només convoquem a la ciutadania a vindre a gaudir en pantalla gran i d emanera col·lectiva de les obres audiovisuals valencianes, sinó que a més a més duem eixes obres als locals on existeix vida ciutadana. 
També organitzem activitats paral·leles, debats, col·loquis, altres expressions, etc.

Vols sumar-te amb la vostra sala al X Festival Cinema Ciutadà Compromés?

Utilitza el següent formulari:

https://bit.ly/Inscripció-Sala-FCCC2024

 

Descarrega’t les bases:

https://bit.ly/Bases-FCCC2024

Sobre ACICOM:

ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) és una reconeguda organització sense fins de lucre com a generadora d’iniciatives de promoció del pensament crític des d’un entorn plural i independent que han contribuït a desenvolupar un gran nombre de debats, jornades, conferències o presentacions en les quals el desenvolupament de les llibertats i l’apoderament de la ciutadania, es converteixen en el nexe d’unió de les seues accions. A través d’iniciatives com el Festival Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM aporta un espai en el qual la producció de cinema, documentals i curts amb contingut social troba un espai de difusió, generant un necessari debat en la societat sobre els temes tractats.