ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) et presentem la setena edició del Festival Cinema Ciutadà Compromés.
Un Festival que, fidel als seus principis, genera sinergies entre el sector audiovisual valencià i la ciutadania organitzada, amb associacions i col·lectius, que junt amb un cert suport de les administracions, practiquem la col·laboració i cooperació de models relacionals, característica del bon govern, aconseguint resultats òptims i impensables des de qualsevol altra manera.
Hem aconseguit ser un Festival amb característiques singulars: audiovisuals valencians, de mirada compromesa amb la societat, fomentant la nostra llengua i acostant els audiovisuals a qualsevol indret del nostre allargat País. Sempre comptant amb la implicació de persones, entitats, i institucions molt variades.
No som un Festival de catifa roja; però sí una mostra compromesa i ciutadana molt ambiciosa.
El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, amb una dotació econòmica molt curta, aconsegueix ser un dels Festivals de referència al País Valencià, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. Som el Festival més llarg, des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons del 23 de novembre i més enllà (donat que algunes de les activitats no ens han cabut abans de la Gala de Cloenda). Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, i moltes d’elles amb presència i participació de l’equip que ha realitzat l’audiovisual, i amb el valor afegit dels col·loquis i reflexions sobre els audiovisuals. També amb una ampla varietat d’activitats complementàries.
Aquest catàleg vol facilitar la difusió i el coneixement dels audiovisuals produïts per un sector audiovisual valencià que mostra un gran dinamisme, tant des del punt de vista industrial i professional, com des de la visió d’aquelles persones que s’inicien en la utilització de les imatges en moviment com a via per comunicar, reflexionar, emocionar i en definitiva inquietar, per tractar de millorar la nostra societat.
Volem donar les gràcies a totes les persones que han fet possible, amb la seua dedicació i el seu esforç, tot aquest ventalls de productes c audiovisuals que es posen a l’abast de tothom. Gaudim-los.