Acicomtesta

Des d’ACICOM responem a les teues preguntes i dubtes legals

ACICOMTESTA, nom compost d’ACICOM i de contestar dubtes, és una nova iniciativa d’ACICOM per posar en marxa un gabinet d’assesorament jurídic a la població, en moments complexes i d’incertesa per la pandèmia.

Naix de la voluntat de prestar un servei públic, com associació ciutadana, per atendre la necessitat d’obtindre resposta a dubtes legals pel constant canvi de normes degut a l’estat d’alarma del coronavirus.

La proposta que ara naix, té la voluntat de romandre en el temps més enllà de la crisi sanitària. És a dir, la Covid-19 és el contexte en el qual naix el projecte que aspira a allargar-se en el temps.

Totes les persones de l’equip d’ACICOM, estem emocionades a l’anunciar aquesta nova iniciativa: Consisteix bàsicament en un assessorament de gabinet jurídic, mitjançant un programa ausiovisual online.

Comptem amb la nostra sòcia i advocada, Aida Casanova, per atendre les preguntes i dubtes de qualsevol persona, siga sòcia o no. Donem així un servei públic a la ciutadania en aquests temps de confinament i incertesa per la crisi sanitària i el començament de la desescalada. Atendrem preguntes i dubtes sobre ERTOS, paralització del comerç, quotes per pagar de diferents serveis, mobilitat… la ciutadania s’enfronta a una situació incerta en la qual els dubtes són els protagonistes. Us deixem el vídeo que hem realitzat per presentar-vos el projecte.

Per això, en consonància amb el programa ACICOMTESTA: assumptes legals, des d’ACICOM hem habilitat un telèfon mòbil (665 585 389) i un correu electrònic acicomtesta@acicom.org per poder enviar les preguntes pertinents en format de vídeo audio o text.

El programa de TV online, estarà presentant pels nostres socis periodistes:  Lucas Calabria i Violeta Peraita i s’emetrà una vegada a la setmana mitjançant el canal de Youtube d’ACICOM 

També podreu trobar totes les preguntes i les seues respostes en el web d’ACICOM, en la pestanya d’ACICOMTESTA, a la part de dalt .

Si teniu qualsevol dubte, participeu en aquesta iniciativa i envieu les vostres preguntes a acicomtesta@acicom.org o al Whatsapp del nombre de telèfon 665 585 389.

És important incloure en el correu el nom, la edat i si pot ser la professió de la persona que pregunta, per a fer se una idea del perfil de persona participant i poder contestar més personalitzadament.

Podeu enviar les vostres preguntes en format vídeo, àudio o text, posant sempre en assumpte ACICOMTESTA:

  • Vídeo: Format horitzontal, màxim 1 minut de vídeo. Cal assegurar que la qualitat de la imatge és bona i el so correcte per poder entendre la pregunta formulada. Les preguntes que ens apleguen en vídeo tindran preferència en la seua contestació. És una forma d’incentivar la pràctica audiovisual
  • Àudio: Màxim 30 segons d’àudio. Potser per notes de veu del whatsap o també gravar i adjuntar al correu. Cal tindfre cura del so, gravant en un entorn tranquil per què es puga sentir bé la pregunta formulada.
  • Text: Cada pregunta tindrà un màxim de 50 paraules.

L'EQUIP D'ACICOMTESTA

Hola, sóc Aida Casanova,  sòcia d’ACICOM, i advocada. M’apassiona la meua professió.

Estic especialitzada fonamentalment en Dret de Família, Dret Penal, Dret Civil i en Consum.

Els canvis legislatius són sempre ràpids, i en moments com l’actual, vertiginosos. Així que és essencial l’actualització permanent. És per això que, com a advocada, l’experiència i la formació contínua són essencials.

I també pense que la mediació i la competència emocional són fonamentals per connectar amb els nostres clients, per donar-los seguretat i estratègies que els ajuden a afrontar situacions estressants que acompanyen, sense remei, a tot procés judicial.

Les meues eines? Esforç constant, honestedat, eficàcia, discreció, sensibilitat, comunicació i empatia. Us espere en ACICOMTESTA per resoldre tots els vostres dubtes legals.

Si vols saber més sobre mi: www.aidacasanova.com

Lucas Calabria i Violeta Peraita són socis d’ACICOM i periodistes graduats per la Universitat de València (UV) amb experiència en mitjans i agències de comunicació. Calabria ha treballat a l’agència EFE i Peraita ho ha fet, fins fa poc mesos, a Levante-EMV.

En l’actualitat, ambdós estudien el màster de Nous Periodismes, Comunicació Política i Societat del Coneixement a la UV. Tenen un gran interès per exercir la seua professió de la millor manera possible amb l’objectiu de fer del món, a través de la comunicació, un lloc millor. D’ara endavant, dins aquest nou projecte, faran el paper de presentadors d’ACICOMTESTA.