Lliurament a Pere Miquel Campos Cuadau, periodista i soci de l’ACICOM, del XIII Premi Vicent Ventura. Dimarts dia 6 de novembre de 2012
Pere Miquel Campos Cuadau, periodista i soci fundador de l’ACICOM obté el XIII Premi Vicent Ventura de la Universitat de València.
El nostre soci fundador, periodista i escriptor valencià, Pere Miquel Campos Cuadau és el guanyador del XIII Premi Vicent Ventura. La Universitat de València va instaurar aquest guardó l’any 2000 per honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic mort en 1998. Aquest premi s’atorga a una persona o col·lectiu que s’haja distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i llengua valencianes.
Coordinada per l’escriptor i responsable del Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera, la comissió organitzadora i jurat del premi està formada, a part de la Universitat de València, per persones que van mantenir una estreta relació amb Vicent Ventura, com també per la Universitat Jaume I de Castelló, CCOO, STEPV, UGT, la Unió de Llauradors i Ramaders i la Unió de Periodistes Valencians.
El lliurament del premi –una escultura de Sebastià Miralles– tindrà lloc el 6 de novembre a la Nau de la Universitat, a les 19,30h.
El periodista i escriptor Pere Miquel Campos Cuadau va nàixer a Picassent (l’Horta, 1950). Cofundador de la Unió de Periodistes Valencians, als sis anys la seua família es va traslladar a Mutxamel (Alacant), on ha viscut i encara resideix.
Pere Miquel va ser cap de Relacions Informatives de la Generalitat Valenciana entre 1985-1987, amb Joan Lerma com a president. Abans havia col·laborat als diaris El País i Información, aquest últim del Grup Prensa Ibèria, del mateix grup editor que Levante-EMV. A les darreries de la dictadura Franquista treballà a Radio Popular d’Alacant, la actual Cadena Cope.
Pere Miquel va ser cofundador de la Unió de Periodistes Valencians
Campos, que resideix a Mutxamel, va ser dels primers periodistes que treballaren a Radio Televisió Valenciana (RTVV). La major part del temps va estar a Ràdio 9, encara que també va ser presentador del programa “Molt Confidencial”de Canal 9. Els darrers continguts audiovisuals que tenim dels escriptors valencians Enric Valor i Vicent Andrés Estellés són entrevistes amb Pere Miquel.
Tanmateix va participar en el diari Avui, Diario 16, Valencia Semanal, V Centenari de la ciutat d’Alacant .
En 2007 es va jubilar, després de quatre dècades informant; però no ha deixat de participar en tasques relacionades amb la comunicació.
Encara que assegura estar jubilat, en novembre de 2009, va formar part del xicotet grup entusiasta que vam decidir la posada en marxa de l’Associació Ciutadania i Comunicació ACICOM, per tal de millorar la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana.
Des de la seua jubilació ha vingut col·laborant en l’Observatori Permanent de Majors i Mitjans de Comunicació. És col·laborador docent de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, on imparteix classes de ràdio i premsa, les seues dues passions professionals.
Encara pertany a la Unió de Periodistes Valencians i col·labora activament amb la comunicació de la Plataforma d’Iniciatives Ciudadanes. Ha fet un destacable esforç d’adaptació als nous mitjans periodístics i de comunicació, com el Periodisme 2.0 i les xarxes socials.
En l’actualitat ha escrit el llibre “Así eran. Alicantinos en los 80″ Un volum que arreplega un conjunt de xarrades periodístiques que Pere Miguel Campos va mantenir amb personatges destacats de la vida social, política, judicial i cultural d’Alacant, dins i fora de la ciutat. Les trobades tingueren lloc al final de la dècada dels 80 del segle passat.” 17 entrevistes sobre com veien la societat . Entre les persones entrevistades podem trobar a l’actual fiscal en cap de la Comunitat Valenciana, Ricard Cabedo, l’exministre d’Economia Pedro Solbes, l’escriptor Vicente Molina Foix o el torer José María Manzanares. “És sorprenent la vigència i permanència de la gran majoria d’idees que s’arrepleguen en aquelles entrevistes”, ens assegura Pere Miquel.
Com a escriptor, també és autor de la biografia ‘Arcadi Blasco, retrat’,
publicada pel Museu de la Universitat d’Alacant en 2009 sobre l’escultor i ceramista de Mutxamel.Fins ara han estat guardonats amb el Premi Vicent Ventura personalitats i institucions, com ara Rosa Serrano, Josep Lluís Bauset, Ferran Sanchis Cardona, la Societat Coral El Micalet i Frederic Jordà, Escola Valenciana, el Col•legi Públic Censal de Castelló, Manuel Safont, Trini Simó, Enric Tàrrega, Bernat Capó, Francesc de Paula Burguera, la revista Saó i el cantant Paco Muñoz
Amb la intervenció d’Esteban Morcillo, Rector de la Universitat de València. Vicent Climent, Rector de la Universitat Jaume I. Rosa Solbes, Periodista i també persona associada a l’ACICOM, serà guardonat amb el XIII Premi Vicent Ventura, Pere Miquel Campos Cuadau, Periodista.
Entrada gratuïta, aforament limitat
El periodista i escriptor valencià Pere Miquel Campos és el guanyador del XIII Premi Vicent Ventura. La Universitat de València va instaurar aquest guardó l’any 2000 per honorar la memòria del periodista, polític i lluitador cívic mort en 1998. Aquest premi s’atorga a una persona o col•lectiu que s’haja distingit per la seua trajectòria cívica, democràtica i de compromís amb la cultura i llengua valencianes.
Organitza:
Fòrum de Debats. Universitat de València.