L’ESPILL, preestrena a València. El cinema de la retirada torna de l’exili. dilluns 22/11/2021, 18h CCC OCTUBRE amb presència del seu director Mario Pons Múria

El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés tenim el paer d’invitar-te a aquesta preestrena, del director Mario Pons Múria , un director compromés, que produeix audiovisuals des de les Terres de l’Ebre i  que ja ens ha visitat en altres ocasions, permetent-nos gaudir dels seus magnífics audiovisuals.

 

L’ESPILL, 105 m.

Una mirada amorosa sobre la perversa submissió de l’odi

 Director: Mario Pons Múria,

Producció: Sègula Films.

Sègula Films

 

Preestrena dilluns dia 22/11/2021, 18h.

OCTUBRE Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran 12, 46001 València

.

Entrada lliure fins completar l’aforament.

Taquilla inversa, reserva la teua entrada en:

https://bit.ly/LESPILL-22-11-2021

Màrius Pons presenta el tràiler de la seva última pel·lícula L'Espill, una comèdia romàntica basada en el drama de l'exili - EbreDigital.cat

SINOPSI:

Una reflexió sobre la llibertat d’estimar davant la perversa submissió de l’odi.

Una comèdia romàntica basada en el drama de l’exili de l’Hilairie Arasa, un mig narbonès, mig català,  anomenat popularment  “Puigdemont” al mercat central de les Halles. Un personatge que busca els seus orígens amagats sota l’amnèsia d’un poble silenciat per la violència, les presons del franquisme sociològic, les noves “cadenes” i diàspores imposades per les actuals repressions.

Un viatge de retorn als seus orígens. Un recorregut vital de la mà de dos grans cineastes inclassificables, Jean Eustache i Henry Imbert. Una reflexió sobre la llibertat d’estimar davant la perversa submissió de l’odi.

L’Hilaire Arasa, és un dels adolescents protagonistes de la pel·lícula de Jean Eustache “Mes petites amoureuses” (1974). Rodejat de l’atmosfera dels fills de l’emigració republicana, l’Hilaire viu la seva infantesa narbonesa menyspreat per francesos, algerians,
portuguesos, italians, gitanos… al crit de “Español de mierda”. 
1 d’octubre de 2017 les forces de seguretat de l’Estat espanyol amb gran violència contra la ciutadania catalana que defensa les urnes del referèndum d’autodeterminació, mitjançant la resistència pacífica. 

Hilaire defensa el dret a l’autodeterminació, busca respostes sobre l’actual silenci d’Europa. “Presos polítics o polítics presos?” es pregunta.
Henry François Imbert revisa la feina feta per Eustache amb un segon film “Le temps des amorouses” (2009) on Hilaire és el protagonista. De la mà de dos grans cineastes inclassificables, “l’Espill” de Mario Pons, fa tribut al seté art en un retrat immersiu al
recorregut vital d’Hilaire, en el propi fet cinematogràfic. Inspirada en els corrents clàssics del cinema de post II Guerra Mundial (Neorealisme, Free cinema, Nouvelle Vague), la màxima aspiració de l’autor és el “desig de film” a través de la llibertat tècnica en el camp de la producció fílmica, amb “pressupost militant”, amb total llibertat d’expressió en el guió i narrativa original, de “muntatge concèntric expansiu” que través de la mirada del protagonista fuig dels marges de la pantalla, del territori, del poble, les fronteres que el volen atrapar, en la recerca de l’amor original, a la llum en moviment, a la vida que com diu el protagonista no és cinema.

Seixanta anys després d’haver marxat, Hilaire torna al seu poble natal per descobrir l’Espanya de presos polítics i exiliats catalans, un viatge interior de retorn al Delta, al llegat repressiu de la postguerra, però també al seu primer gran amor de joventut.

Després de les preestrenes a les Terres de l’Ebre, (l’Ampolla, Camarles, Flix) a Tarragona, Barcelona amb èxit de públic i crítica, el llargmetratge “L’ESPILL” es pre-estrena el dilluns, dia 22 de novembre , a l’OCTUBRE Centre d eCultura Contemporània RE-ESTRENA el DILLUNS 22 de novembre al CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE VALÈNCIA, 18h (C/Sant Ferran 12). Al VII FESTIVAL DE CINEMA CIUTADÀ COMPROMÉS.

La sessió comptarà amb la presentació per part del productor i director i productor del film, Mario Pons. (Sègula Films).

Es pre-estrena fora de concurs, donada la seua producció fora de la Comunitat Valenciana; però l’interés de la seua proximitat geogràfica, de lllengua, de cultura, i de temàtica, ens ha dut a programar una sessió amb aquest director que ja ens ha oferit  diversos productes audiovisuals totalment identificats amb l’esperit del Festival.  A la vegada , Mario com a director vol copsar reaccions i crítiques amb l’objectiu de fer participat el tall final del film, en un reflex de tornada de les mirades dels espectadors/es actius. Tot un exemple de construcció d’audiovisuals amb la participació d ela ciutadania.

Un film produït per Sègula Films, amb el Suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament de Camarles, l’Ajuntament de Tarragona, el Memorial Democràtic, l’Institut pel desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Diputació de Girona. Col·laboren Canal Terres de l’Ebre i Tac 12.

LOS SIRGADORS ELS AUTORS DE LA BANDA SONORA ORIGINAL
https://www.sirgadors.cat/bloc/ “Amor en Pandèmia” forma part de la Banda Sonora Original de “l’Espill” el nou llargmetratge documental del cineasta Mario Pons, veu de los Sirgadors que es defensa de les forces de la mort, de la foscor de la pandèmia de la covid, en un nou periple personal per conservar la innocència de l’amor original pur que ignora l’odi, tesis que essència, és a la base del guió de “l’Espill”.

 

PRE-ESTRENES
Dissabte 25 de setembre, Port de l’Ampolla. 22h
Dissabte 2 d’octubre, Casal camarlenc, Camarles, 22h.
Divendres 22 d’octubre, Antiga Audiència de Tarragona, 19h.
Dimecres 3 de novembre, Cinemes Girona de Barcelona. 19h.
Diumenge 7 de novembre, Flix, Cinema Unió Social. 19h.
Dilluns 22 de novembre, OCTUBRE, CCC, València. 18h
Dimecres 24 de novembre Palma, Rencontres Professionnelles Eurorégionales.
Dissabte 18 de desembre, Teatre Circol de Badalona. 19h

FITXA TÈCNICA

  • Protagonista. Hilaire Arasa Ferrando.
  • Realització, direcció de fotografia i cap de producció Màrio Pons Múria.
  • Producció Executiva, documentació i guió Màrio Pons Múria i Felip Solé Sabaté.
  • Muntatge Mario Pons Múria i Francisco Camacho Albornoz.
  • Sonorització. Diego Pedragosa.

Entrevista a Mario Pons, cineasta - El Recapte - Podcast en iVoox  FILMOGRAFIA MARIO PONS MÚRIA

“El Periple, al vella llum d’Europa” (73 min. HD 2018). Documental: Omplim els buits de la memòria més intima de l’exili republicà del 1939 a través de la mirada dels refugiats del s.XXI. Sègula Films. La vida en aïllament, el bloqueig de l’individu i els Estats a la Mediterrània. Los Angeles Cinematography Awards LACA 2020. ARFF Global de París 2020. ARFF Global Berlín 2020. European Cinematography Awards d’Amsterdam 2019, Festival 34é Rencontres Cinémaginaire d’Argelès sur Mer 2019. SFAAF de Xile 2019. Five Continents International Film Festival de Veneçuela 2019. Visages & Images de Méditerranée, Banyuls Sur Mer 2019. Festival del Girona 2018.

“La Filla del farer”. (30 min. HD 2014). Documental: Els primers fars del Delta de l’Ebre formen part dels records dels últims habitants del far de Buda. Sègula Films. Festival Memorimage de Reus 2015. Festival Internacional Ecozine de Saragossa 2016.

“Sègula, lo futur de les Terres de l’Ebre” (63 min. HD 2012). Documental: Aturats, estudiants, autònoms, empreses, associacions, institucions, universitats, sindicats… s’uneixen per trobar un camí en comú que allunyi a les perifèries dels seus propis complexos, l’abandonament i càstig dels poders centrals. Sègula Films en Coproducció amb Televisió de Catalunya “Sense Ficció”. XIX festival Internacional de Mediambient de Barcelona (FICMA). Festival Internacional REC de Tarragona 2012. Medimed de Sitges 2013. Festival Internacional Ecozine de Saragossa 2013.

“La Batalla de la Memòria” (55 min, HD 2009). Documental. Una lectura personal sobre la Batalla de l’Ebre i la posterior repressió franquista, una aproximació local a la Guerra Civil Espanyola amb implicacions continentals, una reflexió ebrenca sobre la universalitat de la violència. Sègula Films. Coproducció amb Televisió de Catalunya.“Premi del Públic” al IV Festival Internacional de Cinema Memorimage de Reus. “Premi Memòries” de la Generalitat de Catalunya 2010.

“Contracorrent” (60 min. HD 2006). Documental. Festival Internacional de Cinema de Mediambient de Catalunya (FICMAC 2006), Millor documental al Festival de Cinema de Girona (2006).

“Aigua, la font de la vida” (56 min, PAL 2002). Documental del naixement de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Primer premi de la Mostra de Cinema Ecologista de Catalunya 2004. Festival de Cinema de Mediambient de Gavà 2004. Festival de Cinema Independent de Cadis 2004.

 

Tràiler L’Espill: https://vimeo.com/494172756

Trailer l’Espill 2020 from Segula Films on Vimeo.

 

PER A SABER-NE MÉS

 

====================================================================================

Tota la informació del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021 en:

https://acicom.org/festival-ccc/

Descarrega’t en pdf: Programa complet VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021

Ens vegem al cinema?

Et deixen la promo del Festival: https://youtu.be/ch0DPpLlUdU

festivalccc@acicom.org

acicom@acicom.org

 

Post a Comment