Alqueria Traca Traca, estrena d’espectacle multisensorial. UPV 22/11/2021 FCCC2021

IRINA VERDESOTO - Amigos ValenciaIrina Maribel Verdesoto Jacome està fent el doctorat en l’especialitat d’Art. El seu treball de doctorat tracta sobre un sainet valencià que era desconegut i la seua adaptació a una experiència multisensorial, dirigida a persones amb diversitat funcional. ACICOM i algunes de les persones associades han col·laborat amb Irina des de diversos aspectes i ara us presentem l’estrena.

És un espectacle d’immersió multisensorial que escenifica un sainet valencià dels anys 30 del segle XX.

És una proposta de teatre experimental inclusiu per a persones invidents que combina tècniques narratives dramàtiques i efectes físics en una proposta entranyable i personalitzada de teatre en els dits i sentits per a persones invidents.

Inicia el moviment quan la persona invident i el seu acompanyant pugen en el cotxe destí a  la presentació de teatre, però entre la conversa amb el xofer i el noticiari de radi de 1928 s’assabenten que van a una festa a casa de Batiste en l’horta valenciana.

Arriben a un ambient amigable on poden desplaçar-se amb confiança guiats per la narració de la història a l’estil de teatre radiofònic amb la seua versió en valencià i/o en castellà, que incorpora objectes per a tocar, com diversos personatges dins de l’alqueria – maqueta, a la vegada que perceba estímuls olfactoris i de temperatura dissenyats com una trama envolupant costumista, amb sorpreses traca traca, pacremat, coques fines i una bona tassa de xocolate en el fòrum final.

L’estrena mundial de l’obra és una activitat paral·lela del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés.

 dilluns 22 de novembre de 2021 
Departament de Física Aplicada d’Universitat Politècnica de València,

Un espai que ha sigut subvertit teatralment de manera intempestiva per aquesta investigació doctoral: artística, lingüística i física.

La temporada de presentacions serà al gener de 2022 i s’accepten reserves al mail:  irverja@doctor.upv.es o acicom@acicom.org

 

================================================================================================

Tota la informació del VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021 en:

https://acicom.org/festival-ccc/

Descarrega’t en pdf: Programa complet VII Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2021

Ens vegem al cinema?

Et deixen la promo del Festival: https://youtu.be/ch0DPpLlUdU

Post a Comment