CURVY CREW (Tripulació amb corbes) en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, Setmana de la Dona, dimecres 09/03/2022 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

Después Acció Documental +

En la setmana de la dona , ACICOM i ACPV programem aquest documental.

La directora, Ida Joglar, segueix un grup de vint dones de talla gran, decidides a conquistar el cim d’Àfrica.

Una història plena de sororitat que anima a totes les persones a enfrontar els reptes de la seva vida.

CURVY CREW. CAMINANT PER TRENCAR ESTEREOTIPS

Direcció: Ida Joglar

Estats Units (2021). 90 minuts.

VO en anglès, subtitulada en català

“Un dels documentals més inspiradors de tots els temps, una joia absoluta de pel·lícula que segueix a un grup de dones que se salta les expectatives i els estigmes de la societat”. Guy at the movies

“Sense revelar informació de la trama, la forma en que es maneja la situació de la protagonista (tan darrere com davant de la càmera), és hàbil i impactant alhora.” Project Nerd

 

Sinopsi

La primera vegada que Christa va pujar al Kilimanjaro (Tanzània) va ser el més difícil que havia fet mai: se sentia fora de lloc, massa lenta i, en definitiva, massa grassa. En aquell moment no va aconseguir arribar al cim. Anys després va decidir acabar el que havia començat. Aquesta vegada acompanyada d’un grup de vint dones de talla gran decidides a conquistar el cim d’Àfrica. A totes, sempre se’ls ha dit que el seu cos les limita i que pujar muntanyes no està fet per a elles. Amb aquesta història plena de sororitat , les autoproclamades Curvy Kili Crew s’enfrontaran a un repte que a elles mateixes els sembla impossible d’aconseguir. Aquest és un documental que trenca amb els estereotips i posa davant d’un mirall la pressió social i el repte de l’autoacceptació que pateixen les persones amb un cos no normatiu a través d’entrevistes íntimes i dosis d’humor.

Mares, supervivents de càncer, atletes, infermeres, inclús una dona que ha acabat dues vegades una Iron Man. Vint dones que es reuneixen per entrenar, intercanviar històries i conquistar la cima del Kilimanjaro juntes. Cadascuna porta fins al cim les seves pròpies experiències i històries. Són molt diferents entre elles i han viscut vides completament diferents, però totes tenen una cosa en comú, els seus cossos estan fora de la norma.

Canviar la percepció del seu cos, en els altres i en elles mateixes, és un dels seus reptes. Han lluitat durant dècades per canviar el que pensen dels seus cossos, uns cossos massa grans per anar a la muntanya. Durant molts anys s’han mirat el camí a fer des de baix, però mai han pogut ni tan sols somiar a pujar-hi. Ara, volen aconseguir que moltes dones com elles es vegin reflectides i siguin conscients que poden arribar tan amunt com elles vulguin, sense cap impediment pel fet de ser grasses.

 Curvy Crew és un documental que trenca estereotips i posa davant d’un mirall la pressió social i el repte de l’autoacceptació que pateixen les persones amb un cos no normatiu a través d’entrevistes íntimes i dosis d’humor. La directora, Ida Joglar, busca també aquest impacte positiu en l’audiència “si puc empoderar a algú per fer el que realment volen fer simplement explicant la història d’aquestes dones, ho faré el millor que pugui”. Aquest, de fet, és l’objectiu de moltes d’elles, fer-ho perquè la resta de la societat pugui sentir-se identificada amb les seves històries.

Pujar el Kilimanjaro no és un repte fàcil i assequible. Els alpinistes més entrenats poden aconseguir-ho en cinc dies,  però assolir el cim, de 5.895 metres d’altitud no és un passeig pel parc. El nivell d’oxigen al cim és només del 50% i només un 60% dels que ho intenten assoleixen el cim. Seran les dones de Curvy Crew part d’aquest percentatge?

Una lluita emocional de 20 dones per pujar al cim d’Àfrica, una lluita contra els seus propis límits i pensaments, amb el propòsit de canviar la mirada que molts tenen d’elles i que elles mateixes han tingut en alguna ocasió. Una història de dones increïbles, valentes i poderoses que aconsegueixen crear una comunitat en la qual se senten acompanyades i empoderades. 

 

Tràiler CURVY CREW: https://youtu.be/uFzwuNEKtaQ


</p

Dimecres, dia 9 de març de 2022, 18:00h.
Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània
C/ Sant Ferran 12, 46001 València

.

Entrada lliure fins completar l’aforament.

     Taquilla inversa, reserva la teua entrada en:

https://bit.ly/Curvy-Crew

 

hhttps://bit.ly/El-Retornttps://bit.ly/El-Retorn.

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM i ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs.

S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa,  que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització de les persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

Ens ajuda a pensar globalment i actuar localment i també a l’inrevés, pensar localment i actuar globalment. El cine club suposa un complement magnífic al Festival Cinema Ciutadà Compromés, aportant una mirada internacional. A la vegada visibilitzem a les persones i a les entitats que dia a dia actuen en el nostre territori sobre els temes tractats en els documentals.

Fruit de l’estreta col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià i ACICOM, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura ,  el Cine Club Acció Documental +  aplega a molts més indrets del nostre llarg País.

Podeu assistir-hi a les projeccions d’aquest documental en:

 

Data Hora Ciutat Sala-Espai Adreça
05/03/2022 20 Ontinyent Cine Club Utiye    C.C el Teler C/Pintor Segrelles 1, 46870
09/03/2022 18 València Octubre Centre de Cultura Contemporània C/Sant Ferran, 12
11/03/2022 19.30 Alcoi Centre Cultural Ovidi Montllor  C/ Vistabella, 8, 03802
17/03/2022 18 Alacant Saló d’actes de CCOO Avda Salamanca n. 33
18/03/2022 19 la Vall d’Uixó Teatre Carmen Tur C/Benigafull, 31, 12600
24/03/2022 19.30 Pedreguer Casal Cultural Jaume I Pedreguer C/ València, 12
25/03/2022 20 Gandia Casal Jaume I Safor Valldigna C/Dona Teresa 2, 46701
25/03/2022 19.30 Elx Casal ACPV Elx C/ Sant Jordi, 2, 03203

Fitxa tècnica

Títol original: Kili Big

Direcció: Ida Joglar

Guió: Ida Joglar

Producció: Ida Joglar i Sam Kretchmar

Edició: Ida Joglar i Brian Derr

Direcció de fotografia: Ida Joglar

Música original: Josh Grondin

Productora: Unbunbled Underground

Premis i festivals

Premi del Jurat al millor documental al Festival Bentonville – Arkansas, EUA, 2021

Secció Oficial al Festival Chagrin- Ohio, EUA, 2021

Secció Oficial al Festival Tallgrass – Kansas, EUA, 2021

Secció Oficial al Festival Centre – Pennsilvània, EUA, 2021

Secció Oficial al Festival Heartland – Indiana, EUA, 2021

Secció Oficial al Festival Montclair – Montclair, EUA, 2021

IDA JOGLAR

Directora

Ida Joglar és una cineasta i video artista de San Juan, Puerto Rico. El 2009 es va mudar a la ciutat de Nova York, on va completar el seu màster en Fotografia, Vídeo i Mitjans Audiovisuals de l’Escola d’Arts Visuals. Ha editat diversos llargmetratges (Keep In Touch, Babysitter), així com curts documentals com The Gaze (2018) i Evaporar (2019), que es van estrenar al Fantasia Film Festival i Cinefesta, respectivament. Curvy Crew. Caminant per trencar estereotips és el seu primer llargmetratge documental.

.

.

.

Després de la projecció tindrem un animat col·loqui amb unes panelistes de luxe:

 

Azais Martínez Cebolla, Dietista-Nutricionista i la seua passió és el canvi d’hàbits i la reeducació alimentària.
Ha treballat en restauració col·lectiva, fent menús, xarrades i tallers, durant cinc anys.
També el treball en consulta sempre ha sigut present, des de l’any 2013, tant de manera autònoma com per compte d’altres, ha sigut una constant.

Ha tractat amb tota mena de persones, i això li dona major facilitat a l’hora d’entendre a la persona que te davant. També, el fet d’haver estat durant molts anys a l’altre costat d’una consulta per a intentar baixar de pes, li aporta una empatia amb la persona que decideix treballar
amb ella.
Per això, des de l’any 2021 va decidir dedicar-se en exclusiva a acompanyar processos de canvi de vida, aportant eines i experiències per a poder ajudar a persones en una situació similar a la que ella va viure.
M’importen les persones com un tot i sempre pense que l’alimentació és només un factor més, per això em centre en conéixer i entendre a qui tinc davant, sense jutjar, per a poder acompanyar-li d’igual a igual.

És un viatge que fem juntes o junts, i en el qual els agafe la mà perquè no vagen soles.

https://rollingfood.es/canela-y-limon-podcast-con-azais-martinez/

Nina Navajas Pertegàs, graduada en Treball Social i màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat per la Universitat de València.

Soc una dona grossa. Vaig nàixer a Jersey i em vaig criar a València fins als díhuit anys. Després de viure cinc anys a Londres, em vaig mudar a Barcelona, ciutat en la qual he residit durant quinze anys. Actualment visc a València amb el meu company, una gossa cellerera i una altra carlina. Soc investigadora i professora ajudant en el Departament de Treball Social i Serveis Social de la Universitat de València (UV). Graduada en Treball Social i màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat per la mateixa institució. Estic acabant una tesi doctoral sobre experiències de vida de dones grosses, des d’una aproximació de l’anàlisi del discurs feminista, en el Programa de Doctorat en Gènere i Polítiques d’Igualtat de la UV.
Des d’octubre de 2016 fins a gener de 2021, vaig treballar com a Investigadora Predoctoral en l’Institut Universitari d’Estudis de les Dones gràcies a una Beca de Formació del Professorat Universitari del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.  He obtingut diversos premis relacionats amb el meu treball acadèmic. Entre ells, el Premi extraordinari fi de carrera de la Facultat de Ciències Socials de la UV; el premi Jane Addams al millor treball fi de grau amb perspectiva de gènere, per un TFG sobre històries de vida de persones trans; el Premi extraordinari fi de màster del Màster de Gènere i Polítiques d’Igualtat de la UV; el premi Olga Quiñones de la UV al millor treballe fi de màster, per una tesina sobre els discursos de la grassor en relació amb la salut i la bellesa; i el Primer Premi de la I Edició Redacció d’Articles del Col·legi Oficial de Treball Social de València (COTSV) en la modalitat Millor Treball Fi de Grau, amb un article sobre gordofobia i treball social.
He publicat articles científics en revistes com: Atenea Digital, Azarbe i Quaderns de Ciències Socials. També en editorials com Icària, en la qual a més he co-coordinat el llibre Mirades sociològiques de gènere. Una sociologia sense barreres, panys ni forrellats. He presentat comunicacions a diversos congressos internacionals i nacionals, i he col·laborat en diversos mitjans de comunicació amb entrevistes.

Els meus interessos investigadors se centren en torn als estudis de la grassor, la sociologia del cos, la salut amb perspectiva de gènere i les cures. Així mateix, introduïsc procediments metodològics d’ús incipient en l’àmbit de les ciències socials com les tècniques qualitatives: anàlisi crítica del discurs des d’una perspectiva feminista, autoetnografia i històries de vida.

 

 

Xavier Marí i Cerezo, metge, Director Mèdic del Balneari Montanejos.

Llicenciat en Medicina per la Universitat de València. Diplomat en Gerència d’Àrees de Salut, del Màster de Gestió i Direcció Hospitalària de la Universitat Politècnica de València. I Màster de Medicina Regenerativa y Antienvejecimiento (Postgrau Universitat de València). Ponent i conferenciant en diversos esdeveniments vinculats al turisme i al termalisme (Aosta-Itàlia, Aix les Bainys-França, Termatalia-Orense, Associació Balneària de Catalunya…). Membre de la Junta Directiva del’Associció CVIDA, Associació empresarial i professional per a la “Cura de la Qualitat de Vida” instada des de l’Institut de Biomecànica de València des de la creació 2005 fins al 2014. President de l’Associació de Balnearis Valencians. Director Mèdic del Balneari de Montanejos. Acreditat per la Direcció General de Salut Pública com “Lider del Programa Pacient Actiu” (Programa d’educació en Salut per a pacients crònics basat en el Programa de la Universitat de Stanford, USA, Prenent Control de la seua Salut). Membre de la JD de la Plataforma Pro Década  de la Longevitat Saludable (COLOSAL) Creada davant la declaración per l’ONU-OMS a la década del 21 al 30 com a Década de la Longevitat Saludable. Inspirador i promotor dels cursos “Terapia entre Fogones” Jornades/Tallers de Cuina per a Dietistes Nutricionistes dirigit per la Clínica Universitària de Nutrició i Dietètica de la Fundació Lluis Alcanyis de la Universitat de València. Instructor de Marxa Nòrdica: FittreK (2017) Hospital Sant Rafael (2018) Cursat el Curs de monitor de Modern Nordic Wolkin (2019). Guia acreditat NWBLIND, guía per de Marxa Nòrdica per a Cegos. (2021) Taller de Tecnificació de Marxa Nòrdica Competició, Arcos de la Frontera (2019) Juana Tur. Jornades de Nordika Mo (Marxa Nòrdica adaptada a Montaña) Balneari de Montanejos, (2019) Juana Tur. Organitzador de les Jornades de Salut, Marxa Nòrdica i Dona, Balneari de Montanejos (2017, 2018 i 2019) amb la col·laboració i presència del Dr. Alexandre Pasarin, cap de Rehabilitació de l’Hospital de Sant Rafael de les Germanes Hospitalàries de Barcelona, pioner i introductor de la Marxa Nòrdica en l’àmbit Hospitalari a Espanya. Conferències sobre la Marxa Nòrdica com a hàbit Saludable, Rotarys Dénia (2018) Casa de la Paraula, Baleària Dénia (2017 i 2019) Grup de professors Sèniors de la Universitat de València (2017). Asociación Sènior Universitat Politècnica de València 2019. Director del Projecte: Marxa Nòrdica Eina de Benestar, Socialització i Inclusió que es realitza en el Centre d’Ocupació d’Adults amb deficiencia psíquica TOLA de Silla (Octubre 2021 en realització). https://escuelavalencianamarchanordica.com/marcha-nordica-saludable/ @xaviermaricerez

Moderarà el col·loqui:

 

Magda Sancho Moreno, Coordinadora d’Igualtat d’ACICOM 

Feminista, dona, mare i treballadora per la pau per vocació i formació, Magda Sancho Moreno és economista, Màster i Doctora en Estudis Internacionals en Pau, Conflictes i Desenvolupament per la UJI. Fa poc més d’un any va defensar la tesi doctoral –sobre la dimensió política i social de la maternitat i la resistència al model hegemònic. És professora en el Màster en Estudis Internacionals en Pau, Conflictes i Desenvolupament a la UJI, també és alumna al Màster en Polítiques de Gènere i Igualtat a la UV. Entre classe i classe, continua investigant sobre tres temes que li fascinen: feminismes, paus i maternitats. Compromesa amb la transformació real de les desigualtats i les violències i amb la promoció de cultures per a fer les paus, ha publicat articles i participat, com a ponent i organitzadora en diversos congressos, jornades i seminaris.

 

 

PER A SABER-NE MÉS

Post a Comment