Crónicas de la transición valenciana (1972-1985). Presentació del llibre del nostre soci Jaime Millas, dia 9-12-2015 a les 19h. al MuVim
Vine a la presentació del llibre del nostre soci Jaime Millás: “CRÓNICAS DE LA TRANSICIÓN VALENCIANA 1972-1985″”.
Els millors articles i entrevistes del periodista Jaime *Millás escrits en la seua primera etapa professional. Un volum de 700 pàgines editat per la Institució Alfons el Magnànim.
ACICOM col·labora en la seua presentació.
Pots gaudir de les intervencions inicials previstes:
Intervendran Joaquin Azagra, José Ignacio Pastor, Juan Magraner i Rafael Company, a banda del propi autor, Jaime Millás i també participar al col·loqui posterior, dient la teua.
Jaime Millás arreplega el seu testimoniatge periodístic de la Transició
L’autor va escriure en EL PAÍS i en ‘Triunfo’, entre altres mitjans, durant aquella etapa. El llibre aporta el seu testimoniatge de la Transició en un llibre que arreplega dos centenars de cròniques i entrevistes d’aquella etapa clau en la història espanyola. Bona part d’elles van ser publicades des de València en EL PAÍS, periòdic en el qual va escriure des de la seua fundació en 1976 fins a l’any 1985. Altres articles van aparèixer en la revista Triunfo.
El llibre, titulat Cròniques de la Transició Valenciana (editorial Alfons El *Magnànim), serà presentat el dimecres 9 de desembre en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVim) pel seu director, Rafael Company, el president de l’associació Acicom, José Ignacio Pastor, el periodista Juan Magraner i l’exconseller i professor Joaquín Azagra.
En el pròleg, l’adjunt a la direcció de EL PAÍS, Juan Cruz afirma que els articles inclosos en el volum “no són cròniques polítiques o culturals tan sol: el de Millás és un espill a la vora del camí, doncs ací està posat per un ser compromès amb el seu temps”.
Les cròniques estan agrupades en 10 àrees temàtiques, que van des del canvi de model social que va experimentar Espanya i la nova política parlamentària a la defensa del medi ambient, l’art i la cultura.
L’obra compta amb un índex onomàstic amb prop de 300 noms propis així com amb una breu cronologia de l’època.
Millás dona una acurada visió de la realitat valenciana, amb un estil directe a la vegada que ben documentat i de fàcil lectura, que després de 40 anys encara són vigents molts dels anàlisi que aporta i a la vegada ens ajuda a comprendre millor el nostre present al conèixer millor d’on venim al conèixer millor en el nostre recent passat. Una lectura que és gaudeix i una aportació imprescindible per aquells que erem menors d’edat o no havíem nascut encara en aquest període de la transició valenciana 1972-1985.
Per a interaccionar abans i després de la presentació: https://www.facebook.com/events/1631964287067390/