COM ROBAR UN PAÍS. Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 12/5/2021 a les 18:00h. OCTUBRE CCC

Después Acció Documental +

Direcció: Rehad Desai i Mark J. Kaplan
Durada: 93 min
Nacionalitat: República de Sud-Àfrica
 / 2019

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

 

Docs Del Mes inicia el ciclo de proyecciones en el Teatre Municipal Cooperativa | Ayuntamiento de Barberá del Vallés

Dimecres, dia 12 de maig 2021, 18:00h.

Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran 12, 46001 València

Fruit de l’estreta col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià i ACICOM, el Cine Club Acció Documental +  aplega a molts més indrets del nostre llarg País.  Podeu assistir-hi a les projeccions en:

Data

Hora Ciutat Sala-Espai

Adreça

01/05/2021 20:00 Ontinyent Cine Club Utiye Centre Comercial el Teler, Ontinyent (Carrer Pintor Segrelles 1, 46870) (entrada 3 euros)
06/05/2021 18:00 Alcoi Centre Cultural Ovidi Montllor C/ Vistabella, 8, 03802 Alcoi, Alacant
07/05/2021 20:00 Gandia Fundació Casall Jaume I Safor Valldigna C/Dona Teresa, 2 46701 GANDIA
14/05/2021 La Vall d’Uixó Teatre Carmen Tur Carrer Benigafull, 31, 12600 La Vall d’Uixó, Castelló.

 

17/05/2021 18:00 Alacant Saló d’actes de CCOO Avda Salamanca nº 33, Alacant
20/05/2021 19:30 Pedreguer Casal Cultural Jaume I Pedreguer Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant
21/05/2021 19:30 Elx Casal Cultural Jaume I Elx Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx, Alacant

Entrada lliure fins completar l’aforament. Taquilla inversa

RESERVA LA TEUA ENTRADA EN :

http://bit.ly/Com-robar-un-país

Reserva la teua entrada per aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

El dimecres, 12 de maig, projectem i debatim sobre COM ROBAR UN PAÍS.

 

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM I ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs. S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa, de l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització d eles persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

 

{{ alt }}

Sinopsi

Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins el 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

Dos joves d’una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica per part d’interessos privats i que s’ha dut a terme amb l’ajut d’alguns polítics.

Gràcies a Zuma, els membres de la família índia Gupta utilitzen els ingressos del país en benefici propi per mitjà de participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i, fins i tot, de l’accés fraudulent a alguns càrrecs públics.

Quan s’obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per a la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que tant d’esforç va costar de guanyar.

 

{{ alt }}

Fitxa tècnica

DIRECCIÓ Rehad Desai i Mark J. Kaplan
PRODUCCIÓ EXECUTIVA Michael Auret, Mike Lerner, Geert Veuskens
SO Sibusiso Zulu, President Kapa
DISTRIBUCIÓ DocsBarcelona Distribution
PRODUCCIÓ Zivia Desai, Anita Khanna, Rehad Desai
COPRODUCCIÓ Heino Deckert (ma.ja.de Filmproduktion), Gudny Hummelvoll (Hummelfilm), Maarten Schmidt (Storyhouse), Grant Keir (Faction North)
GUIÓ Anita Khanna, Rehad Desai
EDICIÓ Megan Gill, Geert Veuskens, Nikki Comninos
FOTOGRAFIA Nic Hofmeyr, Duncan Tilley
MÚSICA Jannous Aukema

{{ alt }}

Premis i festivals

 

  • Selecció Oficial · IDFA Països Baixos, 2019
  • Selecció Oficial · Durban International Film Festival Sud-àfrica, 2020
  • Selecció Oficial · Doc Edge Nova Zelanda, 2020
  • Selecció Oficial · Sydney SA Film Festival Austràlia, 2020
  • Selecció Oficial · Encounters IDF Sud-àfrica, 2020 019

Es vegem el dimecres, dia 12 a les 18:00 h.

Tràiler del documental: https://youtu.be/YKlAnCrd3hA

 

SOBRE ELS DIRECTORS 

Rehad Desai

REHAD DESAI

Director

Rehad Desai (Sud-àfrica, 1963) és un dels documentalistes africans més notables. Ha dirigit i produït nombrosos llargmetratges, dels quals la majoria han sigut estrenats en festivals internacionals i sales de cinema, a més de rebre elogis per part de la crítica. L’any 2015 va guanyar el Premi Emmy a Millor Documental pel seu Miners Shot Down (2014), en el qual s’evidencia la seva habilitat com a cineasta i la seva experiència com a activista.

 

 

MARK J. KAPLAN

Director

Mark J. Kaplan (Sud-àfrica) és un dels principals realitzadors sud-africans. Les seves pel·lícules se centren en temes socials i polítics, de drets humans i memòria històrica. Va ser productor del documental A Lion’s Trail (2005), que va guanyar un Premi Emmy l’any 2006.

Després de la projecció tindrem un animat col·loqui amb persones valencianes referents de la lluita contra la corrupció.

 

Joan Antoni Llinares Gómez, Director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau
i la Corrupció de la Comunitat Valenciana (Alzira, València 1953) és llicenciat en Dret, funcionari dels
cossos d’habilitació estatal de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local i funcionari de la Generalitat Valenciana.
Va ser administrador de l’Institut Valencià d’Art Modern, administrador gerent del Museu Nacional d’Art de Catalunya i director general del Palau de la Música Catalana, arran de l’escàndol denominat “Cas Palau”.
Ha sigut també gerent de recursos de l’Ajuntament de Barcelona des d’on va dirigir la posada en funcionament de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques i la preparació i aprovació del codi ètic municipal.
El 25 de maig del 2017 fou nomenat pel Parlament Valencià per una ampla majoria superior a les tres quintes parts i cap vot en contra, primer Director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana.
Ha sigut professor en diversos màsters i cursos postgrau en matèria de gestió i règim jurídic d’institucions culturals així com de dret ambiental.

https://www.antifraucv.es/

https://twitter.com/AntifrauCV

Agencia Valenciana Antifraude | Agencia de prevención y lucha contra el fraude y la corrupción de la comunidad valenciana

 

Alejandro Mañes Llicenciat en Ciències Econòmiques i en Dret per la Universitat de València
Patró de la Fundació per la Justícia
Un dels participants en el Pacte contra la corrupció promogut per la Fundació per la Justícia
Jurat del Premi ‘Un minut, un Dret’ del Human Fest de la Fundació per la Justícia
Soci d’Accíó Cívica contra la corrupció
Articulista d’opinió

https://twitter.com/amanesm

https://twitter.com/fxjusticia

https://www.fundacionporlajusticia.org/

INICIO FORMACIÓN INSERCIÓN LABORAL | Fundación por la Justicia

Laura Ballester Beneyto, periodista valenciana que actualment treballa al diari Levante-EMV. Està especialitzada en infraestructures i urbanisme, àrees de les que parla a Levante-EMV des del 2002. https://www.levante-emv.com/autores/laura-ballester.html

Abans del seu actual càrrec va ser redactora i col·laboradora a El Punt i alguns mitjans locals com Silla Televisió. També ha treballat com a coordinadora a  la cooperativa Paleta d’Ocres, dedicada a temes de medi ambient, cultura i salut.

Laura Ballester ha publicat diversos llibres. Lluitant contra l’oblitEl llarg trajecte de les víctimes del metro de València (2014) és el seu treball ms reconegut. En ell fa una anàlisi exhaustiva de l’accident de metro de València de 2006, on van morir 43 persones i 47 més van resultar ferides. Al llibre, Laura Ballester aporta les claus sobre l’accident, com es va afrontar i gestionar en l’àmbit polític i els detalls judicials de les instruccions que ha tingut l’accident. A 2018 va publicar, junt a Cristina Durán i Miguel Á. Giner Bou El Día 3, una novel·la gràfica basada en Lluitant contra l’oblit. El llibre es centra en la lluita de les famílies de les víctimes i en el “despertat d’una societat”. També ha publicat  València, ciutat de barris: Ciutat Vella (2020).

Laura Ballester ha rebut diversos guardons pel seu treball periodístic. El Día 3 va estar premiat amb el Premi Nacional del Cómic, el premi a millor obra nacional als Premis del Còmic Aragonés i  el Premi Ciutat de Palma de Còmic. Lluitant contra l’oblit ha rebut el Premi Cartelera Turia a la millor contribució periodística del 2014.

https://twitter.com/LaBallester

PER A SABER-NE MÉS

 

Post a Comment