SIETE LEGUAS EN FESTIVAL DANSA VALÈNCIA 2018. 14-4-2018, 11h. Filmoteca. Vens a la presentació?
ACICOM ha col·laborat amb la realització d’aquest superinteressant projecte. Mireu sota aquestes línies o en l’enllaç:
Tenim ganes d’explicar-vos per què i para què fem “SET LLEGÜES”.
Tindrem aquesta oportunitat gràcies a Dansa València 2018, el proper dissabte 14 d’abril a les 11 del matí en La Filmoteca de València, on presentarem el tràiler oficial i un avanç en exclusiva del documental.
Podeu inscriure-us en: actividadesdansavalencia@gmail.com
L’assistència és lliure, però l’aforament limitat.
Us esperem!
SIETE LEGUAS. Coneix aquest apassionant projecte, per al qual sol·licitem la teua ajuda i implicació.
Què és “SIETE LEGUAS”? El poder de la dansa i de la ciutadania per a tirar a volar iniciatives integradores que trenquen amb els estereotips.
“Siete Leguas” és la història de com un grup de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional, supera les barreres de la societat per mitjà de la dansa .
El documental “Siete Leguas” narra com un grup de nens amb diversitat funcional participa de la seva societat per mitjà de la dansa; és la història d’un grup de persones que van decidir explorar com el ballet pot portar més lluny a aquells a qui, en principi, els estava vedat ballar, apoderar i donar-los una dignitat allunyada de qualsevol paternalisme; i és també el relat de com la societat civil pot sobreposar-se al desencant i a les limitacions, gràcies a la cooperació.
El documental relata l’experiència enriquidora d’un grup de persones que van decidir organitzar-se per a traure avant una iniciativa solidària: ensenyar dansa clàssica a xiquets amb paràlisi cerebral. Açò és el que fa el Projecte Balletvale+ des de 2012. El documental vol mostrar en què consisteix aquest projecte, els seus avanços i els seus assoliments en aquests anys de marxa, i difondre així l’esperit col·laboració desinteressada i superació dels seus protagonistes. En la classe de Balletvale+ els xiquets aprenen a conèixer el cos i les seues possibilitats de moviment; els altres aprenem quant potencial tenen les persones per a anar més enllà de l’esperat. Set Llegües Documental vol mostrar aqueix aprenentatge.
ACICOM com a entitat dedicada a la ciutadania i la comunicació per millorar la societat, hem decidit posar els nostres mitjans a col·laborar en aquest projecte. Es tracta de fer realitat un audiovisual que augmente la visibilitat del treball realitzat i servisca d’incentiu i motivació per a les persones participants . També, naturalment, per demostrar a la societat que amb decisió, empenta , compromís i esforç és possible aconseguir resultats abans inimaginables.
Marcia, Hugo i Aurora (sòcia d’ACICOM), ens van emocionar quan ens relataven, plens de passió i il·lusió pel projecte, el titànic esforç que estan fent, amb alegria i complicitats. Vam reconéixer de seguida a unes persones que són grans emprenedores socials, per fer front a unes dificultats que han patit; però davant les quals no s’han rendit i són un exemple de resiliència. No podem romandre indiferents, ens vegem totalment implicats i disposats a mobilitzar els nostres recursos per recolzar el projecte.
Us encoratgem a aportar la vostra ajuda, ara amb aportacions econòmiques com a micromecenatge per aconseguir l’objectiu de finançament del projecte per poder finalitzar-ho; però també qualsevol altra idea o suggeriment que pugau fer-nos per eixamplar el projecte: difondre-ho a les teues amistats, en la teua associació o col·lectiu, centre educatiu, xarxes socials, programar projeccions, aconsellar patrocinis, i qualsevol altra idea que puga ajudar a eixamplar aquesta iniciativa.
Set Llegües Documental necessita la nostra solidaritat
Des d’ACICOM ens constituïm com a entitat col·laboradora del Projecte i entre altres coses desitgem que puga ser un dels audiovisuals a projectar en concurs al Festival Cinema Ciutadà Compromés 2018.
.Siete Leguas – Teaser from SIETE LEGUAS on Vimeo.
COM PARTICIPAR AL MICROMECENATGE? Fes-te mecenes del projecte, guanyaràs en felicitat!
https://www.verkami.com/projects/19192-siete-leguas
- Si no ets usuari / a de Verkami, primer has de registrar (a la part superior dreta, punxa a “Registra’t” i omple les teues dades). Si ja ho ets, inicia sessió.
- A la columna dreta, selecciona la recompensa / pack que més t’agradi. Pots realitzar la teua aportació des de 10 euros, 20, 30, 40, … fins a 800 euros. Necessitem aplegar a 9.700 euros per finalitzar el documental.
- Punxa en “Aportar” i segueix les instruccions de pagament amb la targeta de crèdit.
- Ja ets mecenes!
De vegades, els esdeveniments menys transcendents poden portar-te a experiències que canvien la teva vida.
Veure una notícia de televisió va canviar la dels components del Projecte Balletvale + .
“Siete leguas” vol portar aquest aprenentatge a altres persones i a altres llocs, vol mostrar com la comunicació positiva pot fer molt per la societat.
Balletvale + és gaudir de totes les coses; és donar idees i compartir propostes que semblen desgavellades, però que al final es converteixen en experiències úniques
Les tres fundadores del Projecte Balletvale + són les veus principals del documental, que aborden els tres eixos temàtics que s’entrellacen al llarg dels 75 minuts del film: la capacitat de la societat civil per promoure una iniciativa solidària i integradora; el ballet com una pràctica artística i física amb enorme potencial terapèutic; i la diversitat funcional allunyada d’estereotips estesos.
Però set llegües també compta amb altres protagonistes d’excepció: els alumnes de Balletvale + . Alguns d’ells expliquen en primera persona la seva experiència en les classes, la seva relació amb el ball, amb el seu entorn, i els somnis que tenen per al futur.
Les classes a l’escola, els assajos per al festival de fi de curs, l’actuació final al Teatre Principal davant d’un públic entregat, i alguna visita sorpresa, com la de la Companyia Nacional de Dansa , amb el seu director José Carlos Martínez a la cap, són els principals ingredients visuals d’aquest film per donar testimoni d’una història exemplar d’amistat, cooperació i valentia.
SOBRE LES RECOMPENSES
Volem que formis part de set llegües . Les teves aportacions ens permetran acabar el documental i, per això, us volem agrair la vostra ajuda amb aquestes recompenses:
- Samarreta i motxilla Balletvale + *: Pots triar el pack que conté només la samarreta o el que conté totes dues. La samarreta està disponible per a adults i per a nens, en negre o en blanc.
- DVD *: Conté el documental i alguns extres del Projecte Balletvale +.
- Invitació a una actuació en viu de Balletvale + **: El proper 22 de febrer, els alumnes de Balletvale + actuaran al Palau de la Música de València, al costat de ballarins d’altres escoles, acompanyats per l’Orquestra Ensemble Mediterrani, dins el concert solidari Aministia internacional.
- Invitació a la preestrena **: T’agradaria viure amb nosaltres un moment tan especial? Et convidem a la preestrena en cinemes amb una entrada per a dues persones.
- Invitació a una classe de Balletvale + **: A Alícia, una voluntària del Projecte, el va atrapar l’alegria que desprenen aquests nens. Si vols sentir el mateix, t’oferim assistir un diumenge a una de les classes.
(*) Despeses d’enviament incloses a Espanya.
(**) Despeses de desplaçament i estada no inclòs.
QUI SOM
Pot un grup de persones de formació i edat diferent, gairebé sense conèixer-se prèviament i sense tenir experiència conjunta, formar un equip cohesionat i eficaç per dur a terme un ambiciós projecte audiovisual? La resposta és que sens dubte! Així ha estat l’experiència de l’Equip del documental set llegües .
PRODUCTOR EXECUTIU I IDEA ORIGINAL
Hugo Aznar, director del Departament de Ciència Política (UCH), expert en temes d’Ètica de la Comunicació, i pare d’una nena amb dificultats motores
La idea original, la necessitat de contar aquesta història, sorgeix de Hugo Aznar , que va conèixer per una notícia de ABC News la història de Gregg Mozgala i Tamar Rogoff que va donar origen al Projecte Balletvale + . que naix de la iniciativa d’Esther Mortes, professora de dansa, Patricia Morán, fisioterapeuta i ballarina, i Marcia Castillo, mare d’alumna, convençudes del poder terapèutic de la dansa clàssica.
La seva experiència en mitjans de comunicació i societat civil li va fer plantejar la necessitat d’explicar una història exemplar: la d’uns mitjans de comunicació que aporten solucions i la d’una societat civil capaç d’organitzar-se i mobilitzar-se altruistament.
DIRECTORA
Marcia Castell-Martín, doctora en Filologia, professora de Llenguatge de la Publicitat (ESIC) i Anàlisi i producció textual (UEV); i mare d’una nena amb dificultats motores. Cofundadora del Projecte Balletvale +
Igual que per a Hugo Aznar, per Marcia Castell conèixer la història de Gregg i Tamar va ser un punt d’inflexió en l’enfocament de la recuperació de la seva filla. Juntament amb Esther Mortes , directora de l’ Escola de Dansa Esther Mortes i professora de dansa clàssica, i Patricia Morán , fisioterapeuta, enginyera i titulada en Dansa Clàssica, va formar el Projecte Balletvale + , que empra la dansa com a teràpia per a nens amb diversitat funcional motora. Però les tres fundadores del projecte es van donar aviat adonar que Balletvale + anava més enllà: era una experiència de cooperació, inclusió i empoderament per als nens i per als voluntaris que els acompanyen a la sala de dansa i en les actuacions.
GUIONISTA
Aurora Edo, llicenciada en Periodisme, titulada en Dansa Clàssica i actual doctoranda en Comunicació i Gènere, és sòcia d’ACICOM.
A aquest grup de voluntàries es va unir Aurora Edo qui, interessada a preparar un doctorat, va acudir al seu antic professor d’Ètica de la Comunicació, Hugo Aznar, per informar-se. En aquesta primera trobada, Aurora li va revelar la seua passió per la dansa i Hugo la va animar a participar en Balletvale + . Més tard, un diumenge, després de la classe de ballet, Hugo li va proposar a Aurora que per què no feien alguna cosa per donar a conèixer el Projecte a la societat. Aquest ‘alguna cosa’ Aurora l’imaginava com un reportatge per a premsa, ‘una cosa senzilla’, però Hugo estava pensant en ‘una cosa a la gran’: una pel·lícula documental. La primera reacció d’Aurora va ser de sobresalt, però aviat va assimilar que seria una molt bona idea unir les seves dues passions, dansa i periodisme.
DIRECTOR I GUIONISTA
Jon Ander Santamaría, llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual. Ajudant de direcció i guionista en documentals socials rodats en Sàhara occidental, Mèxic i el Nepal.
Però, per on començar? Per Jon Ander Santamaría, company de carrera d’Aurora i que en aquests moments treballava a la productora Acca Media com a guionista i ajudant de direcció. Aurora el va anomenar, sense saber molt bé què volia d’ell, simplement li va comentar aquest ‘una cosa a la gran’ d’Hugo per saber què opinava i si estava disposat a enrolar-se en el nou projecte audiovisual. El sobresalt inicial d’Aurora es va convertir en un sí rotund de Jon Ander, que després de conèixer la història no va dubtar a què mereixia ser portada a la pantalla gran. Però hi havia molt camí per recórrer. I així, Aurora, pels seus coneixements de Balletvale +i de dansa, Jon Ander, per la seva experiència en altres documentals de temàtica social, i Marcia, com cofundadora del Projecte i professora de producció textual, van començar amb diversos pluja d’idees per aproximar al que avui és el documental set llegües .
DIRECCIÓ DE FOTOGRAFIA, MUNTATGE I POSTPRODUCCIÓ
Clara Radoselovics i Vanessa González, llicenciades en Comunicació Audiovisual i fundadores de la productora Media Pinça
Ara faltava el més important en qualsevol projecte audiovisual: com plasmar la idea en imatges. Casualitat o no, Aurora i Jon Ander van coincidir amb Clara Radoselovics i Vanessa González en un esdeveniment. Elles eren les encarregades de registrar cada detall amb les seves càmeres. Casualitat o no, Clara i Vanessa eren, també, companyes de carrera de Jon Ander, així que, per què no comptar amb elles per aquest projecte? En aquests moments, acabaven d’emprendre el seu projecte empresarial, la productora Media Pinça , que realitza vídeos corporatius per a empreses i vídeos socials. Com elles mateixes els defineixen, fan vídeos ‘súper xulos’, i ‘xulo’ és el que els va semblar el projecte que Jon Ander els va proposar: participar en la realització d’un documental sobre Ballet + Val .
La curiositat per saber com podien ballar nens amb diversitat funcional motora va definir com van afrontar la gravació: no només gravaven, sinó que també formaven part de les classes de ballet, de manera que la naturalitat, la sensibilitat i l’empatia han estat les línies mestres de les seues imatges.
Avui, dos anys més tard, aquest inicialment improvisat grup de treball ha fet realitat un ambiciós projecte audiovisual, plasmat en el llargmetratge documental set llegües ; amb no poc esforç, molta tenacitat, cert sacrifici i alguns vaivéens, pot ja considerar-se un veritable Equip de Producció capaç d’emprendre projectes que un dia van poder semblar desgavellats i avui estan a punt de mostrar a la societat el valor de cooperació i el poder dels somnis.
A què destinarem les VOSTRES APORTACIONS
Gairebé tota la feina està ja feta, però necessitem la vostra col·laboració per cuidar al màxim els detalls finals que facen d’aquest treball un documental d’enorme projecció social. Amb les vostres aportacions, ens ajudareu a desenvolupar les últimes etapes:
- Postproducció (grafisme, etalonatge i sonorització). Necessitem que les imatges gravades tinguin un acabat cinematogràfic, igual que el so.
- Composició de la banda sonora original i drets d’autor d’algunes peces musicals . Com que la dansa una de les potes fonamentals del documental, la música, per descomptat, també juga un paper essencial. En aquest sentit, comptem amb la col·laboració de Sílvia Pérez Cruz , la Fundació Vinicius de Moraes i la discogràfica Radoszynski Produccions . Però necessitem la teva ajuda per sufragar els drets d’autor d’algunes peces de música clàssica i de grans ballets. També creiem imprescindible que el documental tinga la seua pròpia banda sonora. Així que el pianista acompanyant de les classes i compositor Jose Jaime Hidalgo ‘Jota’ començarà a compondre en breu.
- Muntatge final . Últims retocs en el muntatge per ajustar la banda sonora a la imatge.
- Subtitulat a diferents idiomes . Volem presentar el documental a festivals de cinema internacionals, i per a això necessitem traduir-ho i subtitular.
Cronograma previst
Ens trobem en una fase de muntatge molt avançada, amb l’estructura final ja tancada, pel que la nostra intenció és fer un preestrena del documental a València a finals d’abril de 2018 , coincidint amb els actes celebrats pel Dia Internacional de la Dansa , que se celebra el 29 d’abril.
Totes les recompenses s’enviaran un cop s’haja produït la preestrena, excepte el visionament en línia, que s’habilitarà una setmana abans.
+ INFO
Per estar al dia de les últimes novetats del documental, segueix-nos en les nostres xarxes socials:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/SieteLeguasDocumental/
TWITTER: https://twitter.com/sieteleguasfilm
Instagram: https: // www. instagram.com/sieteleguasdocumental/
VIMEO: https://vimeo.com/sieteleguasdocumental
I per seguir el dia a dia dels alumnes del Projecte Balletvale + , els autèntics protagonistes de set llegües , visita la pàgina en FACEBOOK del projecte: https://www.facebook.com/Balletvalemas/
T’invitem a entrar i fer la teua aportació:
https://www.verkami.com/projects/19192-siete-leguas
Si vols saber-ne més: