El trabajo traza un recorrido por el marco del audiovisual español en primer lugar, y después por los 24 años de historia de RTVV, para ver los motivos por los que desgraciadamente, la televisión autonómica valenciana se convirtió en perfecto ejemplo negativo de la crisis económica, de identidad y de confianza en la que según diversos autores se encuentra el modelo de televisión pública en toda Europa.

Carlos López Olano ha realizado un trabajo de investigación que consideramos interesante por su novedad y por el punto de vista que aporta. Carlos tiene una larga trayectoria profesional relacionada con la comunicación: ha sido profesor de comunicación en la Universitat de València desde hace más de 20 años, comenz

Os presentamos ahora la publicación del excelente trabajo realizado por Carlos López Olano, sobre un tema que nos preocupa y ocupa desde nuestra fundación en el año 2009, la defensa de los medios de comunicación públicos. Trata en concreto de la televisión pública de la Comunitat Valenciana, antes Canal 9 de RTVV y pronto, esperemos, que Àpunt de la CVMC. Una cuestión que nos apasiona dada nuestra implicación personal con los medios de comunicación públicos valencianos y la actividad desarrollada en su día en la Radio Televisión Pública Valenciana, tanto como vicepresidente del Consejo de Administración de RTVV de 2003 a 2011, como en calidad de periodista y trabajadora de la misma desde su creación en 1989

Emília Bolinches, Vicepresidenta ACICOM

Jose Ignacio Pastor, President ACICOM

CARTELL JOVES INGESTIGACIONSEl Premi Joves Investigacions / Nova Comunicació té com a objectius:

  1. Aportar coneixement i estudis sobre la comunicació i especialment aquells que estiguen relacionats amb la Comunitat Valenciana, amb la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania i l’exercici dels drets relacionats amb la comunicación
  2. Difondre treballs de joves investigadors i investigadores per tal que puguen ser coneguts, generant coneixement compartit.
  3. Promocionar i donar a conèixer joves figures emergents valencianes
  4. Incentivar a persones investigadores oferint-les comptar amb una publicació formal en el seu currículum
  5. Generar debats i pensament al voltant dels treballs realitzats

El Consell de Gestió d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) constituït  en qualitat de Jurat del Concurs “Joves Investigacions / Nova Comunicació” 2017, va estimar atorgar dos premis d’entre els originals presentats i admesos als següents treballs: “RTVV: la triple crisis de las Televisiones Públicas” de Carlos López Olano,  i “Entre el mite de l’amor romàntic i l’alliberament sexual”: anàlisi d’experiències subjectives i discursos mediàtics de Assumpta Jover Leal.

Ara ja tenim editat el primer d’ells i volem compartir amb vosaltres el primer acte de presentació i difusió, per la qual cosa ens agradaria comptar amb la teua assistència i participació.

Es tracta d’una temàtica de gran actualitat –el cas paradigmàtic de RTVV . especialment quan està a punt d’iniciar les seues emissions Âpunt. Molt indicat conèixer el catastròfic passat recent per a no estar comdenats a repetir-ho.

El Jurat ha valorat la originalitat i novetat del tractament i presentació dels dos treballs guanyadors així com la constatació de la seua relació i aportació a l’àmbit de la comunicació i de la investigació social, àrees que constitueixen un interés primordial per a ACICOM.

Un llibre premiat que s’ajusta als objectius pels quals hem reat la convocatòria i que bàsicament responen als criteris de aportar estudis sobre comunicació relacionats amb la Comunitat Valenciana per a la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania i l’exercici dels drets relacionats amb la comunicació, promocionar i incentivar persones investigadores, generar debats i pensament entorn als treballs realitzats i contribuir a la seua difusió mediàtica per compartir coneixements.

20170420-joves-investigacions--nova-comunicaci-presentaci-a-la-52-fira-del-llibre-de-valncia_33323390194_o

Esta convocatòria , que va ser presentada oficialment en el marc de la passada Fira del Llibre de València, ha comptat  amb la col·laboració de les universitats públiques i privades valencianes i especialment dels departaments més implicats en la comunicació com són els de periodisme, comunicació audiovisual, filologia, sociologia, educació, psicologia, ciències polítiques, disseny, publicitat i màrqueting, documentació i informàtica entre altres.

Per a saber més:

Bases concurs https://goo.gl/lMAQti

http://proba.acicom.org/acicom-recolza-els-treballs-en-comunicacio-dels-autors-novells-de-les-universitats-valencianes-joves-investigacions-nova-comunicacio/

http://proba.acicom.org/concurs-joves-investigacions-nova-comunicacio/

http://proba.acicom.org/1-mes-per-finalitzar-termini-de-presentacio-treballs-joves-investigacions-nova-comunicacio/

ACICOM ha coeditat l’edició d’aquests treball

ACICOM manté la seua vocació de permanència i continuarà convocant este concurs anualment –tornarem a fer-ho a la Fira del llibre de València 2018 – per seguir estimulant als estudiants en els seus treballs fi de grau, fi de màster, tesi o qualsevol altra modalitat d’elaboració que estiguen relacionats amb les àrees de comunicació social que a més d’exercicis acadèmics puguen ser presentats a la convocatoria i ser objecte de edició i difusió posterior.