ROCK PER MIL en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 06/04/2022 a les 18:00h. OCTUBRE CCC.

Una increïble aventura que va crear la comunitat més gran d’amants de la música rock que ha existit.

Un fan de la música rock vol convèncer els Foo Fighters per que toquin al seu poble, per fer-ho, els vol impressionar amb la banda de músics més gran del món tocant una de les seves cançons.

Rock per mil, La banda més gran del món

Direcció: Anita Rivaroli

Itàlia (2020). 80 min.

V.O italià, subtitulat en català

 

“Un testimoni commovedor i amb bon humor del poder de la música. Si no tens un somriure a la teva cara al final, estàs ni tan sols respirant?’’ Flickering Myth

‘‘En un món dividit, encara podem unir forces per un objectiu comú’’

SINOPSI:

L’any 2015, Fabio, un biòleg marí amb una gran passió per la música rock, va convèncer 1.000 músics de tot Itàlia a reunir-se a Cesena per tocar “Learn to Fly”. L’acte es va convertir en històric i va superar els 50 milions de visualitzacions a YouTube en un videoclip que la directora de la pel·lícula, Anita Rivaroli, ja va dirigir. Rock per mil s’estrena a Espanya el pròxim mes d’abril, i estarà disponible a més de 70 sales d’arreu de l’estat.

Junts es poden assolir objectius impossibles. Això és el que demostra aquesta pel·lícula que uneix a la banda de rock més gran del món amb l’objectiu de tocar una cançó com a homenatge al seu grup de música preferit. Rockin’1000, és el nom de la banda, que van fer un crowdfunding per aconseguir tot el material per aquest gran esdeveniment, i van recaptar 44.000 euros.

Un videoclip de l’actuació juntament amb el discurs de Fabio es va publicar a YouTube arribant a més de 50 milions visualitzacions. Davant d’aquest fet, Dave Grohl va decidir fer realitat el somni dels mil músics portant Foo Fighters a actuar al poble de Cesena. Aquest va ser el començament d’una increïble aventura que va crear la comunitat més gran d’amants de la música rock que ha existit. Al voltant de mil músics, aficionats i professionals de tots els grups d’edat i procedència social, units per una passió: el rock and roll. Rockin’1000 va néixer d’aquesta experiència, però la banda continua omplint estadis de tot el món.

Rock per mil és la història de Fabio i de com es va crear la banda de rock més gran del món, però és també la història de com una comunitat virtuosa pot influir positivament en cadascun dels seus membres, animant-los a perseguir els seus somnis mentre donen a tothom el millor que tenen per oferir.

Tràiler ROCK PER MIL: https://www.youtube.com/watch?v=7J9mbl2lj10

 

 

   Dimecres, dia 6 d’abril de 2022, 18:00h.
   Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània
    C/ Sant Ferran 12, 46001 València
Entrada lliure fins completar l’aforament.

     Taquilla inversa, reserva la teua entrada en:

https://bit.ly/Rock-per-mil

 

Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.
Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.
També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.
Treballem per la nostra salut col·lectiva

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM i ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs.

S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa, de l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització d eles persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

Ens ajuda a pensar globalment i actuar localment i també a l’inrevés, pensar localment i actuar globalment. El cine club suposa un complement magnífic al Festival Cinema Ciutadà Compromés, aportant una mirada internacional. A la vegada visibilitzem a les persones i a les entitats que dia a dia actuen en el nostre territori sobre els temes tractats en els documentals.

Podeu assistir-hi a les projeccions d’aquest documental en:

Data Hora Ciutat Sala-Espai Adreça
01/04/22

19:30

Alcoi Centre Cultural Ovidi Montllor  C/ Vistabella, 8, 03802
28/04/22 20:00 Gandia Casal Jaume I Safor Valldigna C/Dona Teresa 2, 46701
02/04/22 20:00 Ontinyent Cine Club Utiye C.C el Teler C/Pintor Segrelles 1, 46870
21/04/22 19:30 Pedreguer Casal Cultural Jaume I Pedreguer C/ València, 12
06/04/22 18:00 València Octubre Centre de Cultura Contemporània C/Sant Ferran, 12
12/04/22 18:00 Alacant Saló d’actes de CCOO Avda Salamanca n. 33
15/04/22 19:00 la Vall d’Uixó Teatre Carmen Tur C/Benigafull, 31, 12600
29/04/22 19:30 Elx Casal ACPV Elx C/ Sant Jordi, 2, 03203

FITXA TÈCNICA

  • Títol original: We are the thousand
  • Producció: Indyca
  • En col.laboració amb: Rockin’1000, New Lanark Film & Music
  • Direcció I guió: Anita Rivaroli
  • En col-laboració amb: Fabio Zaffagnini, I Mille, Dave Grohl, Foo Fighters
  • Direcció de fotografia: Pasquale Remia
  • Edició: Roberto Di Tanna
  • Disseny de so: Antonio Giannantonio
  • Música original: Giorgio Giampà
  • Productor creatiu: Michele Fornasero
  • Productor executiu: Francesca Portalupi
  • Productor: Simone Catania

 

PREMIS I FESTIVALS

  • Seleccionada al Festival Internacional de Documentals IDFA – Holanda, 2020
  • Seleccionada al Festival Internacional de Cinema de la Ciutat de Roma – Itàlia, 2020
  • Premi del Públic al Festival Internacional de Cine SXSW – Estats Units, 2021
  • Premi World Music Film Today al Festival Internacional de Cinema i Música de Jecheon – Corea del Sud, 2021
  • Seleccionada al Festival Internacional de Cinema Illuminate – Estats Units, 2021
  • Seleccionada al Festival Internacional de Documentals Hot Docs – Canadà, 2021
  • Seleccionada al Festival Internacional de Documentals de Dublín – Irlanda, 2021
  • Seleccionada al Festival Internacional de Documentals DocAviv – Israel, 2021
  • Premi dels Crítics al Millor Documental al Festival Internacional de Cinema de St. Louis – Estats Units, 2021
  • Seleccionada al Festival Europeu de Cinema Screen – Indonèsia, 2021
  • Seleccionada al Festival Internacional de Cinema de la Ciutat de Luxemburg – Luxemburg, 2021

 

ANITA RIVAROLI

Directora

Anita Rivaroli va néixer a Cesena (Itàlia) i es va graduar com a guionista al Centro Serimentale di Cinematografia. Després va continuar formant-se en cinema com a autodidacta i va dirigir curtmetratges i videoclips. El seu curtmetratge A summer tale va guanyar el premi a la millor pel·lícula al Festival de Cinema World Youth Alliance de Manhattan i va rebre nombrosos premis en el circuit de festivals italians. Va dirigir el videoclip de Rockin’1000, que ha arribat a més de cinquanta milions de visualitzacions.

Com a guionista ha escrit diverses sèries de televisió per al mercat italià, com Tutto può succedere i SKAM_Italia. Té algunes sèries de televisió en desenvolupament per a canals internacionals, com Canal Plus o Netflix. Rock per mil és el seu primer documental.

.

.

Després de la projecció tindrem un animat col·loqui amb panelistes valencianes relacionades amb la música:


Rafa Xambó  http://www.rafaxambo.net/

La seua trajectòria musical comença a la dècada dels 70, formant part dels cantants de la segona generació de la Nova Cançó, amb un repertori de cançons reivindicatives.

En 1974 va guanyar el Primer Premi del Festival de Noves Veus (Sabadell).

En 1975 va ser entrevistat per a la primera pel·lícula documental comercial en català, La Nova Cançó, de Francesc Bellmunt. Després de dècades de silenci musical va reprendre l’activitat musical i a l’estiu del 2002 i té set discos editats.

És professor titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. Premi extraordinari de doctorat de la Universitat de València per la tesi: “El sistema comunicatiu valencià”, (1996).

Vicepresident i portaveu del Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià“.  https://elcom.cat/  

Andrés Valero-Castells, Catedràtic de composició en el Conservatori Superior Joaquin Rodrigo de València. https://andresvalero.com/

Completa la seua formació en els Conservatoris Superiors de València i Múrcia, titulant-se en huit especialitats, amb quatre Esments d’Honor i Premi Extraordinari Fi de Carrera en Composició. Han sigut els seus professors més destacats R. Ramos, L. Balada, E. García Asensio, E. Xifre, M. Galduf, F. Tamarit, J. Mª Vives, V. Campos, etc. Ha assistit a nombrosos cursos de perfeccionament i postgrau. Ha obtingut el Diploma d’Estudis Avançats (D.E.A.) per la Universitat Catòlica de València.

Ha rebut importants premis i distincions. Les seues obres s’han interpretat en la major part d’Europa, i als EUA, el Canadà, l’Argentina, Puerto Rico, Colòmbia, Panamà, Costa Rica, Mèxic, el Japó, Corea, Singapur, Hong Kong, Turquia, Austràlia, la Xina, etc. Ha rebut encàrrecs de diverses institucions, així com d’importants conjunts i solistes.Les seues partitures estan editades a Espanya, França, Suïssa, i els EUA. Compta amb una àmplia discografia realitzada a Espanya, Noruega, França, Suïssa, Holanda, Portugal, Polònia, els EUA i el Japó.

Ha sigut membre directiu de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians, i ha sigut compositor resident del Festival Internacional Spanish Brass (Alzira, 2005), de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2005-06), de l’I Festival en Escala (Abanilla, 2021), i del Festival Brassurround (Torrent, 2022). Ha sigut el primer compositor viu interpretat en el Palau de les Arts “Reina Sofia” de València (2006). És acadèmic numerari de la M. I. Acadèmia de la Música Valenciana.
COM A DIRECTOR

Ha sigut Director Principal Convidat de la Banda i Orquestra Primitiva de Llíria, i fundador de l’ensemble Estudi Obert. Va ser director de les bandes del CIM de Mislata, de la SAM de Picassent, i de la Lírica de Silla. En la temporada 2015-16 va ser nomenat Director Titular de la Banda Municipal de la Corunya. Actualment és director de la Banda Jove de l’Associació «Bunyol, Cullera i Llíria».

Com a convidat ha dirigit entre altres formacions, l’Orquestra de València, l’Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra ADDA Simfònica, Orquestra BellesArts, les Bandes Municipals de Madrid, Barcelona, València, Alacant, la Corunya, Santiago de Compostel·la, Vitòria-Gasteiz, Simfo-vents Palma, etc, així com la banda de la FSMCV, la de Musikene, l’Artística i l’Harmònica de Buñol, Unió de Llíria, Banda de Lalín, Simfònica de Baeza, i el Dia de la Música Valenciana.

Ha dirigit estrenes absolutes i nacionals de L. Balada, H. Mertens, M. Daugherty, J. Lord, S. Sciarrino, L. Berio, R. Mira, F. Tamarit, Ll. Barber, N. García, etc. Ha dirigit ensembles, òpera en concert i bandes simfòniques en el Festival Internacional de Música Contemporània de València Ensems.

A més la seua versatilitat li ha portat a abordar projectes singulars com l’enregistrament d’un DVD per a Sony amb el grup de rock Barón Rojo i el CIM de Mislata, o la seua darrera publicació: “La intertextualidad entre la música clásica y el rock duro” https://andresvalero.com/wp-content/uploads/2021/09/Intertextualidad_Valero_INFOWEB.pdf molt adient per al tema tractat en aquesta sessió en el cineclub.

.

Armand Llàcer https://www.linkedin.com/in/armand-ll%C3%A0cer-147ba81b/

Gerent i coordinador del VAM! (Valencian Music Association), una associació professional d’empreses valencianes dedicades a la producció, el management, l’edició i la difusió de la música feta al País Valencià. Entre els projectes que tenen en marxa destaca TROVAM! – Pro Weekend

La Fira Valenciana de la Música Trovam!- Pro Weekend és el lloc de trobada de la indústria musical a la Comunitat Valenciana. Es celebra des de 2013 a la ciutat de Castelló i, en la seua programació, combina activitats professionals (meses de debat, tallers, trobades…) amb actuacions, concerts i showcases de grups de música valencians i de la resta de l’Estat.

En els seus 9 anys de trajectòria, la Fira Trovam! s’ha posicionat com la gran cita anual del sector de la música en directe i ha comptat amb l’assistència de professionals de tots els àmbits que formen part de la cadena de valor musical: artistes, promotores, managers, agències i resta d’agents musicals. Així mateix, durant els dies de celebració, la Fira constitueix el principal dinamitzador cultural de la ciutat de Castelló i la seua àrea d’influència, arribant a un públic cada vegada més majoritari i divers.

 

 

 

Roser Pérez Mateo, sociòloga i baxista del grup Semana Santa @roser.amanita @semanasantisima

També ocupe el meu temps tocant el baix en un grup de música on fem rock. Es podria dir que mai he abandonat la música.

M’apassiona la música al mateix temps que la sociologia i en general les Ciències socials i la política.

https://valenciaplaza.com/noticia11519

R.

.

.PER A SABER-NE MÉS