Resultat de l’enquesta sobre EL CONSUM DE MITJANS D’INFORMACIÓ DURANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS. ENQUESTA

Digilab: Mitjans de comunicació, estratègia i regulació

Des d’ACICOM us invitem a participar en aquesta enquesta realitzada pel grup de recerca Digilab, de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, part d’una investigació amb l’objectiu de conèixer com s’han vist alterats els hàbits de consum de mitjans d’informació en les actuals circumstàncies.

Es tracta d’un tema totalment relacionat amb la nostra missió de millorar la dieta mediàtica de la ciutadania, per la qual cosa us animem a contestar-la i difondre-la entre el vostre entorn

Hem acordat amb Digilab,que ens proporcionaran les dades del País Valencià per a difondre-les i en quant les circumstàncies ho permetin fer un acte de presentació dels resultats a València. Com voreu en els llistats de mitjans falten molts del nostre entorn. Podeu afegir en l’opció altre: À Punt, Levante, Información, ….
Pere Masip, qui dirigeix la investigació, és membre del Centre for Media Pluralism and Media Freedom,  https://cmpf.eui.eu/ que realitzen l’interessant Monitor de pluralisme de mitjans

T’animem a contestar l’enquesta
ENQUESTA SOBRE EL CONSUM DE MITJANS D’INFORMACIÓ DURANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS

La pandèmia del coronavirus i la posterior declaració de l’estat d’alarma ha confinat milions de ciutadans a casa seva. Això ha generat un canvi en el consum de notícies.

El grup de recerca Digilab: Media, Strategy and Regulation, de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, està realitzant una investigació sobre els hàbits d’ús de mitjans d’informació durant el confinament. Per això sol·licita la seva participació en aquest qüestionari – totalment anònim – de 10-15 minuts.

Pot accedir a l’enquesta a través d’aquest enllaç:

https://bit.ly/2xXNiMJ

Per aconseguir el màxim nombre de respostes i així obtenir millors resultats, li agrairíem que difongués l’enllaç de l’enquesta a través dels seus contactes (en xarxes socials, grups de WhatsApp, etc.)

Moltes gràcies per la seva col·laboració.

Dr. Pere Masip. Director de la Investigación.

Digilab: Media, Strategy and Regulation

School of Communication and International Relations Blanquerna. Ramon Llull University

ENQUESTA SOBRE EL CONSUM DE MITJANS D’INFORMACIÓ DURANT LA CRISI DEL CORONAVIRUS

 La pandèmia de l’coronavirus i la posterior declaració de l’estat d’alarma ha confinat a milions de ciutadans a casa seva.  La situació d’aïllament ja ha tingut enormes conseqüències a múltiples nivells: social, psicològic, econòmic, educatiu… i també comunicatiu.  A tall d’exemple, l’aïllament ha provocat un augment del consum de les plataformes de streaming, un 60% més en la franja de matí respecte a l’inici del confinament; i es calcula que el trànsit de dades per a jocs online s’ha incrementat en més d’un 271%. El consum de notícies també se n’ha vist afectat.

El grup de recerca Digilab, de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, està realitzant una investigació amb l’objectiu de conèixer com s’han vist alterats els hàbits de consum de mitjans d’informació en les actuals circumstàncies.

Els ciutadans busquen informació tant a través dels canals tradicionals (televisió, ràdio, premsa escrita …), com de mitjans digitals i de les xarxes socials. La recerca vol conèixer, entre altres aspectes, saber com s’informen els ciutadans sobre el coronavirus, quina opinió tenen de la cobertura que realitzen els mitjans i en quins dipositen la seva confiança a l’hora d’informar-se.  Així mateix, també s’interroga sobre el paper de les noticies falses en aquest context de crisi, com s’escampen i quines mesures prenen els ciutadans per minimitzar-ne els efectes negatius.

El grup de recerca Digilab: Media, Strategy and Regulation, de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, està reconegut com a grup de recerca consolidat per la Generalitat de Catalunya. El Digilab té una àmplia experiència de recerca nacional i internacional sobre l’impacte de la tecnologia en la informació i, en general, en els mitjans de comunicació. En l’actualitat coordina el projecte finançat el Ministerio de Economía y Competitividad: “Consum mediàtic, xarxes socials i pluralisme en el sistema híbrid de mitjans”. Així mateix és el responsable de la versió per a Espanya del “Media Pluralism Monitor”, sota la direcció de l’European University Institute, i del projecte “Media Councils in the Digital Age”, tots dos finançats per la Comissió Europea. Un projecte sobre desinformació del Digilab ha estat guardonat amb els WhatsApp Misinformation and Social Science Research Awards.

Web del grup de recerca: www.digilab.cat

Contacte: Dr. Pere Masip (peremm@blanquerna.url.edu)

 

Post a Comment