Picades contra el vidre, en l’Antiga Escola de Magisteri. Dimecres 20/11/19 a les 14h. Festival Cinema Ciutadà Compromés
L’Antiga Escola de Magisteri torna a acollir una sessió del Festival Cinema Ciutadà Compromés amb un audiovisual amb continguts educatius.
Sessió oberta al públic en general i especialment a l’alumnat del Màster d’Educació Secundària
PICADES CONTRA EL VIDRE: Antiga Escola de Magisteri, dia 20 de novembre a les 14h C/ Alcalde Reig, 8 València 📍 Localització
És un documental coproduït per Suica films i À Punt, dirigit per Pepe Andréu i Rafa Molés, que parla de la Revolució que comença en el món educatiu.
Explica al llarg de 75 minuts com un grup de professors d’un Institut de la industriosa ciutat d’Alcoi decideix assumir el repte de revolucionar l’educació encara que, immediatament, les pors i el rebuig d’alguns pares, estudiants i part de la facultat exploten. Una primera experiència que es desenvolupa amb estudiants d’ESO.
El documental repassa la transformació que el centre viu en el seu camí per a formar a persones i no treballadors. També els problemes als quals s’enfronten amb aquest canvi. I durant el procés, mostra el silenciosa i a poc a poc, algunes universitats ja han iniciat el canvi per si soles.
Exemples que ajudaran a respondre als dubtes de la nova escola que es mobilitza.
“El futur només és possible amb noves idees, no executant una vegada i una altra el mateix en un bucle sense eixida”, expliquen els directors de “Picades contra el vidre.”
Els directors del documental són:
-
Rafa Molés
Director, Guionista y Periodista. Licenciado en Ciencias de la Información. En el año 2012 recibe el premio «Periodista del año» en la III Edición de los Premios Periodísticos de la Comunidad Valenciana.
Codirector del largometraje documental ‘Five days to dance‘ (2014), ganador del premio Canal + en el Festival MiradasDoc y seleccionado en el Festival de San Sebastián, el Festival DocsBarcelona o el Festival Internacional de Santa Bárbara.
Codirector del largo documental ‘Sara Baras. Todas las voces ‘(2016) Estrenado en el Festival de Málaga y Premio Miradas en el Festival Internacional DocsValència 2017 (Seleccionado en Krakow International Film Festival. Finalista en los Premios Forqué 2018)
Codirector del largometraje documental ‘Experiment Stuka’ (2018). Estrenado en Docs Valencia y seleccionado apra DocsBracelona.
Codridector del programa de radio y televisión ‘Una habitación propia’ Producer para SUICAfilms para À Punt Mèdia.
Periodista, durante 16 años, en Radio Televisión Valenciana-Canal 9. Director del programa Sociedad Anónima de Canal 9-RTVV. De 2010 a 2014, programa semanal en horario de máxima audiencia de reportaje social. En 2003 se convierte en cofundador del Equipo de Investigación de los Servicios Informativos de la cadena pública de televisión TVV-Canal 9 e inicia siete años de trabajo en la realización de reportajes y documentales para el programa Dossiers.
Ha sido profesor del Departamento de Ciencias de la Comunicación de la Universidad Jaume I de Castellón.
rafamoles@suicafilms.com
-
Pepe Andreu
Director, Guionista y Realizador. Licenciado en Ciencias de la Información (Imagen y Sonido). 20 años de experiencia profesional.
Codirector del largometraje documental ‘Five days to dance‘ (2014), ganador del premio Canal + en el Festival MiradasDoc y seleccionado en el Festival de San Sebastián, el Festival DocsBarcelona o el Festival Internacional de Santa Bárbara.
Codirector del largo documental ‘Sara Baras. Todas las voces ‘(2016) Estrenado en el Festival de Málaga y Premio Miradas en el Festival Internacional DocsValència 2017. Seleccionado en Krakow International Film Festival y finalista en los Premios Forqué 2018.
Codirector del largometraje documental ‘Experiment Stuka’ (2018). Estrenado en Docs Valencia y seleccionado apra DocsBracelona.
Codirector del programa de radio y televisión ‘Una habitación propia’ producido por SUICAfilms para À Punt Mèdia
Durante 16 años ha trabajado como realizador en Televisión Valenciana-Canal 9. Fue Jefe de unidad del Departamento de Promociones (2007/09). Realizador del programa Dossiers, programa decano de Canal 9, donde ha participado en la producción de múltiples documentales. Realizador de los informativos de Canal 9 y retransmisiones. En el año 2012 se convierte en realizador del programa Sociedad Anónima.
En 2005 dirigió el documental ‘El Misterio de Elche: las voces de un pueblo’.
andreu@suicafilms.com
Tràiler de picades contra el vidre
Sinopsi
Generacions senceres perdudes. No podem canviar el món si ensenyem el mateix que ens van ensenyar a nosaltres.
Fem una revolució a l’Escola! Però, com?
Un grup de professors d’un institut d’Alcoi decideix assumir el repte però, de seguida, esclaten les pors i el rebuig entre alguns pares, alumnes i part del professorat.
Durant un any aquest col·legi s’enfronta a una transformació total.
L’important no seran les notes sinó el desenvolupament personal dels alumnes, formar persones i no treballadors.
Cal convéncer a tots, dins i fora dels murs de l’escola.
Les confrontacions són agres i complexes. S’està tocant l’estructura del nostre món. Però durant el procés descobrirem alguna cosa: La revolució ja ha començat.