MICE TV: PROGRAMACIÓ I CONTINGUTS INFANTILS EDUCATIUS, UNA UTOPIA?
Estrenem un espai dins de la MICE dedicat a la televisió infantil i juvenil. Obrim una finestra a programes i formats fets per nens o destinats a un públic infantil o juvenil, el requisit és la qualitat. És possible una televisió educativa? Quines són les seves característiques? Coneixerem diferents experiències i formats realitzats a la Comunitat Valenciana, i debatrem sobre la funció educadora de la televisió.
La MICE 2015 incorpora un espai dedicat a la televisió.
Estudiarem les audiències infantils, vorem alguns productes de televisió fets per xiquets i xiquetes, vorem un exemple de transmèdia infantil una web sèrie infantil i alguns exemples de l’us i consum de la programació infantil de la televisió.
Es trata d’una conversa oberta entre totes les persones que acudeixen al Solar Corona, on projectarem les peces audiovisuals i conversarem amb:
PSSST, QUÈ ES AIXÒ? (Web sèrie TV)
Giovanna Ribes, Format i idea original i productora executiva
Barbara Atienza, productora Executiva
NAUTILUS AUDIOVISUAL
Joana Chilet, directora executiva
MAGACIM-TV (La tele de Benimaclet)
María Sorribes Alonso i Luz Bellod Ten, llicenciades Comunicació Audiovisual i membres de l’equip MagaCim-TV
ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) Presenta i modera
Jose Ignacio Pastor Pedagog, President ACICOM
‘Psst! Què és això?‘, és una sèrie crossmedia de caràcter educatiu per a la xarxa i orientada per al públic infantil, produïda per Tarannà, dirigida per Ana Victòria Pérez i promoguda per Giovanna Ribes.
La webserie consta de capítols de 4 minuts amb un apartat d’extres amb diverses activitats educatives: reciclatge, cazamitos, endevinalles i guies didàctiques. És una mescla d’animació amb personatges reals i una presentadora (Nuria Herrero) que està acompanyada per un personatge d’animació (Cambrilaje). Està previst que la webserie, en la que participen xiquets d’entre 5 i 8 anys, tinga un centenar de capítols al finalitzar el projecte.
https://www.facebook.com/
http://www.camabrije.com/
http://
Nautilus Audiovisual es una empresa de formació audiovisual per a xiquets i joves, dirigida per Joana Chilet. Està associada amb Dràg Màgic per compartir el projecte educatiu CONSTRUIR MIRADES, un conjunt de programacions didàctiques orientades a cadascu dels cicles formatius per tal d’impulsar la formació en llenguatges audiovisuals. Nautilus inclou diversos programes de CREACIÓ AUDIOVISUAL on des d’un punt de vista pràctic es treballen projectes cinematogràfics, televisius i d’alfabetització audiovisual.
http://
El MagaCim és un projecte d’alfabetització audiovisual que viu actualment la seva quarta temporada. Va ser Premi Especial ACICOM als Tirant d’Escolar a la MICE 2013. Fins ara, el format ha estat televisiu, emetent un programa quinzenal per les xarxes socials i en Levante TV. Un telenotícies presentat per xiquets i xiquetes, que d’una manera fresca i divertida, donen veu a tot allò que passa al barri de Benimaclet. Eixen al carrer a entrevistar als seus veïns sobre temes d’actualitat i presenten les seccions des d’un plató decorat per ells mateixos. Aquests mateixos protagonistes, en aquesta quarta temporada, s’endinsen en el món del cinema i la ficció. Estan fent una pel•lícula amb els seus dos monitores, Maria i Llum, joves realitzadores audiovisuals que confien en l’educació a través de l’art i la cultura.
https://www.facebook.com/
ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) És una associació progressista, plural, independent, punt de trobada de persones que des d’òptiques multidisciplinars enriqueixen mitjançant debats, estudis, denuncies, i propostes el nostre panorama comunicatiu valencià. La seua missió és “la millora de la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana”defensant la llibertat d’expressió i una comunicació lliure i en la nostra llengua. Volem una dieta mediàtica rica. En definitiva lluitem pel benestar mediàtic valencià. ACICOM és una associació cívica, conformada per un grapat de persones resistents, dedicada a temes de mitjans i cultures de la comunicació, per defensar els drets de la ciutadania. La millora de la Dieta Mediàtica afecta a la premsa, televisió, ràdio, món editorial, llengua, etc. Som reconeguts també com associació de consumidors i consumidores. Ens preocupa i ocupa la defensa dels drets relacionats amb la comunicació, com la llibertat d’expressió, el dret a la informació o el dret d’accés de la ciutadania als mitjans,tots ells amenaçats permanentment. Altres drets comunicacionals, com l´ús del valencià són atacats per qui hauria de defensar-ho; prova del qual és la inadmissible eliminació de RTVV, Catalunya Ràdio, TV3, … A aquesta supressió s’uneix l’incompliment sistemàtic d’emetre en valencià per banda dels canals privats, amb total impunitat i complicitat del govern de la Generalitat. En la resta de mitjans: premsa escrita, ràdios, etc. la comunicació en valencià és pràcticament residual. El dret a saber, la transparència i l’accés a la informació formen part de les nostres activitats, així com l’educació mediàtica. Desenvolupem un ample ventall d’iniciatives per tal de generar pensament, informació, opinió, debat, acció i sinergies amb la ciutadania valenciana, com: presentació de llibres, incloent una línia editorial de publicacions, realització de debats, jornades, conferències, etc.
La qualitat de la nostra democràcia està lligada estretament amb la dieta mediàtica que consumim. Una dieta valenciana massa pobra i tòxica, que amenaça la llibertat i desenvolupament de la ciutadania.
Pots participar des de ja a l’esdeviment del facebook: https://www.facebook.com/events/1609372379281654/