INFOMIGJORN acompleix 1000 números. Subscriu-te i difon.

migjorn.cat

Des d’ACICOM volem retre homenatge i reconeixement a INFOMIGJORN i a les persones que ho fan dia a dia millorant la nostra llengua. Vos invitem a subscriure-vos, si encara no ho heu fet, i invitar a les vostres amistats.

Infomigjorn és un butlletí informatiu electrònic sobre llengua i literatura catalana que s’envia de dilluns a divendres a tots els subscriptors. El butlletí s’envia en forma de missatge i conté diferents informacions: retalls de notícies, articles, ressenyes… relacionats amb la sociolingüística, la gramàtica històrica, la dialectologia, la literatura… S’adreça a professionals i estudiosos del català.

El butlletí -revista virtual en llengua catalana- està actiu des del 18 d’agost de 2008 amb la voluntat d’ésser un espai d’intercanvi intel·lectual sobre qüestions que afecten la llengua catalana en tots els àmbits: lingüístics, literaris i sociològics.

El 15 de maig de 2014 ha aparegut el número 1.000 –un miler–  del butlletí digital  de llengua catalana  INFOMIGJORN: una eina de cohesió territorial per aquells que seguim l’actualitat d’aquesta llengua europea, gràcies al gran lexicòleg valencià Eugeni S. Reig,  que diàriament fa la seua aportació d’activisme lingüístic com a intel·lectual compromès.

El 18 d’agost de 2002,  8 «aimadors» de la llengua catalana fundàrem la llista MIGJORN que ha arribat a 511 membres. Citaré els fundadors per ordre alfabètic: Miquel Adrover i Mascaró (Campos), Santi Arbós i Gabarró (Fulleda),  Enric Gil i Gonzàlez (Almassora), Joan-Carles Martí i Casanova (Elx), Antoni Mas i Forners (Santa Margalida), Joan Mascarell i Gasol (Roquetes) Eugeni S. Reig (Alcoi/València) i  Josep Saborit Vilar (les Alqueries). Un grup d’homes eixits de la fondària de les comarques continentals i illenques. En aquests 12 anys s’han enviat més de 70.000 missatges  a la llista de debat.

Des de la primeria, Enric Gil hi enviava retalls de premsa a fi d’informar els collistaires sobre qüestions relacionades amb el català. Al poc temps va crear una llista de distribució independent: InfoMigjorn. Des de febrer del 2006 se’n féu càrrec el bo de l’Eugeni. L’únic ajut real que rep –a hores d’ara– és del barceloní Xavier Marí i Tresseras pel que fa a la tria d’informació i a les substitucions. El pes més feixuc, però, el duu Eugeni amb Conxeta al costat.  Això és un exemple més de com les dues grans capitals catalanoparlants –València i Barcelona– estan  unides com passava al segle XV i com no ha deixat de passar  mai. Els catalanoparlants més conscients sempre hem sabut que ens la juguem a les grans ciutats.

Ja la tardor de 2008 INFOMIGJORN canvià al seu format actual i té ara 10.300 membres. Arribats a  la fita mil·lenària s’han enviat més d’onze mil articles. Qui vulga rebre informació tan sols ha de fer clic aquí.

Migjorn

Migjorn és una llista de debat en internet sobre llengua catalana on es parla sobre dialectologia, normativa, gramàtica històrica, lexicografia, sociolingüística, etc.  Podeu obtindre una informació detallada sobre la llista Migjorn pitjant damunt la pestanya Migjorn. Si voleu pertànyer a la llista Migjorn heu d’omplir la sol·licitud de subscripció. La sol·licitud ha de ser aprovada pel Consell Directiu de Migjorn.

InfoMigjorn

InfoMigjorn és un butlletí informatiu sobre llengua catalana que es distribueix gratuïtament quatre dies a la setmana: dilluns, dimarts, dimecres i dijous i on trobareu notícies de premsa, articles, ressenyes de llibres, informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc. Si voleu més informació sobre InfoMigjorn pitgeu la pestanya InfoMigjorn. Si voleu subscriure-vos a InfoMigjorn ompliu el formulari que trobareu pitjant la pestanya formulari d’alta. L’admissió és automàtica.

Butlletí informatiu sobre llengua catalana

InfoMigjorn és un butlletí que distribueix documents informatius relacionats amb la llengua catalana, com ara:

  • Retalls de notícies de premsa.
  • Articles, publicats o inèdits.
  • Informacions sobre seminaris, congressos, cursos, conferències, presentacions de llibres, publicacions de revistes, etc.
  • Ressenyes de llibres, publicades o inèdites.

Així com altres informacions relacionades amb sociolingüística, gramàtica històrica, dialectologia, literatura, política lingüística, normativa, etc.

La tria d’informacions es fa de tots els territoris de parla catalana.

Es distribueixen quatre butlletins a la setmana: dilluns, dimarts, dimecres i dijous. InfoMigjorn s’envia gratuïtament.

Si voleu donar d’alta una adreça electrònica en InfoMigjorn, pitgeu damunt Formulari d’alta i, després, sobre el botóenvia.

Si voleu donar-vos de baixa, simplement heu de fer clic en l’enllaç adient que trobareu al final de cada butlletí.

La llista InfoMigjorn –revista virtual sobre llengua catalana–funciona des del 18 d’agost del 2002, primerament dins la llista Migjorn –llista de debat sobre llengua catalana– i després com a butlletí informatiu independent. Des de l’1 de setembre del 2008 la distribució la fa el servei “Sala de premsa” de l’empresa de serveis informàtics “DRAC telemàtic”.

Feu arribar aquesta informació als vostres coneguts a fi que l’existència del butlletí InfoMigjorn siga coneguda per la quantitat més gran possible de persones interessades en la llengua catalana.

Eugeni S. Reig, Administrador d’InfoMigjorn

Entrevista publicada en la revista digital NÚVOL dijous 15 de maig del 2014: Eugeni S. Reig, l’home d’InfoMigjorn
 http://www.nuvol.com/entrevistes/eugeni-s-reig-lhomo-fabra-dinfomigjorn/  per Bernat Puigtobella

Post a Comment