DANI KARAVAN Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 16/6/2021 a les 18:00h. OCTUBRE CCC

Después Acció Documental +

Direcció: Barak Heymann


Durada: 66 min
Nacionalitat: Israel i Polònia
/ 20209

V.O. Hebreu, anglès, francès i italià Subtítols: català.

 

Un viatge fascinant per la vida d’un artista irreverent i carismàtic, reconegut arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals.
Ja programada aquesta sessió, n’assabentem de la mort de Karavan el dia 29 de maig del 2021.

 

Docs Del Mes inicia el ciclo de proyecciones en el Teatre Municipal Cooperativa | Ayuntamiento de Barberá del Vallés

Dimecres, dia 16 de juny 2021, 18:00h.

Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran 12, 46001 València

 

Fruit de l’estreta col·laboració entre Acció Cultural del País Valencià i ACICOM, el Cine Club Acció Documental +  aplega a molts més indrets del nostre llarg País.  Podeu assistir-hi a les projeccions en:

Data Hora Ciutat Sala-Espai Adreça
03/06/2021 18:00 Alcoi Centre Cultural Ovidi Montllor C/ Vistabella, 8, 03802 Alcoi, Alacant
03/06/2021 19:30 Pedreguer Casal Cultural Jaume I Pedreguer Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant
04/06/2021 20:00 Gandia Fundació Casall Jaume I Safor Valldigna C/Dona Teresa, 2 46701 GANDIA
05/06/2021 20:00 Ontinyent Cine Club Utiye Centre Comercial el Teler, Ontinyent (Carrer Pintor Segrelles 1, 46870) (entrada 3 euros)
11/06/2021 La Vall d’Uixó Teatre Carmen Tur Carrer Benigafull, 31, 12600 La Vall d’Uixó, Castelló.

 

17/06/2021 18:00 Alacant Saló d’actes de CCOO Avda Salamanca nº 33, Alacant
25/06/2021 19:30 Elx Casal Cultural Jaume I Elx Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx, Alacant

 

Entrada lliure fins completar l’aforament. Taquilla inversa

RESERVA LA TEUA ENTRADA EN :

http://bit.ly/Dani-Karavan

 

Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

{{ alt }}

 

El dimecres, 16 de juny, projectem i debatim sobre DANI KARAVAN

El Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL + és una iniciativa d’ACICOM i ACCIÓ CULTURAL DEL PAÍS VALENCIÀ, amb l’estreta col·laboració de DOCS DEL MES de l’empresa Parallel 40, i comptem amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura mitjançant la convocatòria d’ajudes als Cine Clubs. S’emmarca en el projecte europeu CinemaNet Europa, de l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que programem cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals. A la vegada fomentem el visionat en versió original amb subtitulació en català i la visibilització d eles persones i entitats valencianes que treballen per millorar la societat en relació amb els temes tractats pels audiovisuals i ens permet realitzar els col·loquis o fòrums.

White square by Dani Karavan, just after the rain | Mapio.net

Sinopsi

“El meu art és polític. Has sentit a parlar del Guernica?”, així es presenta Dani Karavan davant la càmera. I transcorreguts uns minuts d’aquesta conversa inicial, Karavan ens regala un primer tast del seu mal geni. A punt de fer 90 anys, i famós arreu del món per transformar l’espai públic amb instal·lacions monumentals, l’artista israelià s’enfada en veure la deixadesa de les institucions per mantenir el seu llegat artístic en bon estat.

Karavan és un rondinaire carismàtic, però els seus laments no només són entranyables sinó legítims. Si dediquem recursos a cuidar els parcs i els jardins del nostre entorn, com podem deixar que el pas del temps deteriori escultures i monuments creats per harmonitzar les relacions humanes en l’espai públic?

Un viatge emotiu i sense filtres per la llarga trajectòria d’un artista universal que veu com el seu cos es va afeblint mentre lluita per seguir creant amb la passió del primer dia. Un retrat carregat de sentit de l’humor, sobre un creador amb una sensibilitat única per dotar de vida pròpia els espais urbans i naturals on treballa. El monument d’homenatge al filòsof Walter Benjamin a Portbou parla per si sol i permet copsar la senzillesa de l’art de Karavan en tota la seva magnitud.

 

Fitxa tècnica
  • DIRECCIÓ Barak Heymann
  • SO Aviv Aldema
  • DISTRIBUCIÓ DocsBarcelona Distribution
  • PRODUCCIÓ Barak Heymann (Heymann Brothers Films, Israel), Krzysztof Dzięciołowski (Vision House, Poland)
  • DOCUMENTALISTA Tali Shamir-Werzberger
  • MUNTATGE Shira Hochman
  • COMPOSICIÓ MUSICAL Alberto Shwartz, Janek Duszynski
  • FOTOGRAFIA Lukasz Konopa
  • TÍTOL ORIGINAL High Maintenance – The Life and Work of Dani Karavan

 

Premis i festivals
  • Hot Docs Canadà, 2021
  • Jerusalem Film Festival Israel, 2020
  • Krakow Film Festival Polònia, 2021

 

Es vegem el dimecres, dia 16 a les 18:00 h.

 

Tràiler del documental: https://youtu.be/dh-GKNewJqQ

 

SOBRE EL DIRECTOR 

BARAK HEYMANN

Director

Barak Heymann porta més de 15 anys dirigint i produint documentals per a la televisió i el cinema. La companyia cinematogràfica independent de Barak i el seu germà Tomer, Heymann Brothers Films, ha produït més de 30 documentals, alguns com a coproduccions internacionals.

Les seves pel·lícules s’han estrenat en nombrosos festivals d’arreu del món, com la Berlinale, IDFA i Hot Docs, on han obtingut prestigiosos premis. Barak imparteix classes a diverses escoles de cinema d’Israel i actualment participa en diversos projectes en curs.

Les pel·lícules del director Barack Heymann sovint han anat encarades a tocar el tema de la relació entre àrabs i jueus, i a intentar posar elements per a la reconciliació des de dins d’Israel.

“Bridge Over the Wadi”  Va ser una de les seves primeres pel·lícules que tocaven aquest tema. Per primera vegada en la història israeliana, un grup de pares àrabs i jueus decideixen establir una escola binacional i cooperativa binacional dins d’un poble àrab. La pel·lícula segueix el primer any de l’escola i, a través de les històries personals dels seus fills, pares i professors, retrata la naturalesa complicada i fràgil de la convivència a l’Israel modern.. https://www.heymannfilms.com/movie/bridge-over-the-wadi/

Posteriorment també ha dirigit “Comrade Dov”. El camarada Dov és un retrat sorprenent i motivador d’un polític únic que es nega a desistir fins i tot quan la realitat li dóna un cop cruel rere l’altre Maleït comunista. Enemic intern. Tel Aviv Ashkenazi privilegiat. Sembla que Dov Khenin ha estat anomenat gairebé tot durant els seus 13 anys de mandat com a membre de la Knesset per al partit àrab-jueu ‘Hadash’.Des de fa anys, el director Barak Heymann ha seguit aquest legislador líder i ha creat una pel·lícula que examina les ferides obertes de la societat israeliana contemporània: des de la retirada forçada dels residents de Givat Amal fins a les turbulentes reunions del Comitè de Finances de la Knesset i fins als violents. esdeveniments a Umm al-Hiran. https://www.heymannfilms.com/movie/comrade-dov/

https://www.heymannfilms.com/about/

https://newvoices.org/2020/03/24/israeli-documentary-comrade-dov-spotlights-controversial-activist/

Després de la projecció tindrem un animat col·loqui amb:

Amparo Carbonell Tatay

Escultora.
• Catedràtica De Processos Escultòrics Universitat Politècnica de València (1997).
• Acadèmica de la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles.(2010)
• Membre del Consell Valencià de Cultura (2018)
• Vicerectora de Cultura de la Universitat Politècnica de València. (1993-1996)
• Directora del Màster Arts Visuals i Multimèdia (2008-2010)
Impulsora de PROJECTES CULTURALS permanents com:  Fons d’Árt Contemporani de la Universtiat Politècnica de València;  Campus d’Escultures de la UPV;  Canal de Ràdio Televisió de la UPV; Museu Silvestre d’Edeta (Llíria)

Ha comissariat múltiples exposicions i una ampla producció artíctica: des de 1980, com a Escultora, ha mostrat el seu treball en nombroses exposicions individuals:
Jocs De Mans I Actes Reflexos. Galeria Kessler Battaglia – València 2008; En Cos De Dona. Museu Torres Garcia, Montevideo, Uruguai 1996; Canvi D’Impressions. Galeria 4, València 1996; Cossos I Llocs. Fundació Florencio De la Font, Huete, Conca 1996; En Cos De Dona. Galeria Punt, València. 1994; Re-Representacions. Museu D´Art Modern, Tarragona,1993; Desitge Ser El Desig. Galeria Octubre, Castelló. 1991, Galeria Punt, València,1991; Fragments De Memòria, Equipatge, Capella De Sant Roc, Valls (Tarragona)1990, Institut València De la Dona, València 1990; Mestres i Nous Valors De la Pintura I Escultura Del País Valencià, Torrent 1981; Dibuixos I Escultures, Valdeska, València 1980.

Múltiples exposicions col·lectives, nacionals i internacionals, en Galeries, Fires Internacionals d’Art i Museus: (FIAC), Tour Eiffel, París, Southhampton Institute, Museus d’Art Modern (Tarragona), Museu Torres García (Montevideo, l’Uruguai), ZKM (Alemanya), CAAC (Sevilla), Laboral (Jijón), entre altres.
Com a investigadora en el grup Laboratori De Llum, ha participat activament en projectes i exposicions nacionals i internacionals (http://www.laboluz.org):

I té obra en permanència en:  Museu Salvador Allèn (Xile),  Museu de Valls (Tarragona),  Generalitat Valenciana, Fons d’Art Contemporani de la Universitat Politècnica,  Conselleria de Cultura de Múrcia, Museu Torres García, (Montevideo, l’Uruguai),  Museu d’Art Contemporani Vilafamés (Castelló),  IVAM Institut Valencià d’Art Modern,  Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Carles i en col·leccions privades d’Europa i Amèrica.

.

Rafael Rivera

Vaig nàixer a València, i vaig estudiar en l’Institut Luis Vives primer, i a l’Escola d’Arquitectura, després. Però he tingut moltes altres escoles imprescindibles. L’escola dels meus pares, al carrer de l’Ambaixador Vic número 3. L’escola de ser pare. L’escola de les Associacions de Veïns i els ajuntaments de Godella i de València en els quals vaig treballar en els anys 80. L’escola de més de deu anys de voluntariat amb criatures increïbles. I una altra vegada l’Escola d’Arquitectura, ara 14 anys com a professor gaudint de la docència, i ara l’escola de ser avi. Sempre amb l’activisme ficat en l’ànima.
Tot han sigut aprenentatges estupends, també en l’exercici de la meua professió, més de 40 anys fent coses diferents, des del *Gulliver fins a la rehabilitació de la Beneficència, des de la Dama Ibèrica fins a l’institut Benlliure, des del Nou Ajuntament (ja desaparegut) fins als jardins de la Gran Via de Fernando el Catòlic.
En el que podríem dir “varis”, he sigut col·laborador del periòdic Llevant, he dissenyat objectes i mobles, he escrit relats, he inventat jocs, he donat cursos, i sempre m’ha costat molt estar-me quiet.
Tot això m’ha fet gaudir i, per això, aprendre. Perquè, de veritat, de veritat, el que més m’agrada, és aprendre.

.

Joan Olmos

És doctor enginyer de camins i professor titular d’Universitat. Amb vint-i-cinc anys de docència a la Universitat Politècnica de València, és autor de diverses publicacions tècniques, ha sigut subdirector de la revista Ingeniería y Territorio (1999-2012, Col·legi d’Enginyers de Camins) Te presència habitual en la premsa escrita i en publicacions especialitzades, i ve participant en moviments socials en defensa del territori. És membre del col·lectiu Terra Crítica.
Fou director general d’obres públiques de la Generalitat Valenciana (1983-88) i degà del seu col·legi professional (1980-83). Coautor, entre altres publicacions: “Quin territori?” (2001, UV), “Pensar València” (2002, UPV), “Llibre verd del territori Valencià” (2006, Escola Valenciana), “Terra crítica 2001-2007” (2008, UV i UPV). A finals de 2019 ha publicat el llibre “La reconquista de l’espai públic. València, els nostres carrers i les nostres places.

 

Foto de perfil de Carlos Fernández PlaCarlos Fernández

Coordinador de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge de l’Ajuntament de València

Valencià de naixement, va estudiar arquitectura en la Universitat Politècnica de València. Va cursar un màster de Rehabilitació i Estalvi Energètic en Edificació en la Universitat Politècnica de Madrid. Després de treballar en empreses del sector de la construcció, va fundar l’estudi d’arquitectura Zero Estudi, on ha desenvolupat projectes centrats en la recuperació i millora de l’espai públic, la mobilitat sostenible i la qualitat urbana. L’objectiu dels projectes, entre altres, ha sigut sempre minimitzar la petjada ecològica i combatre les causes i les conseqüències del canvi climàtic.
Des de 2016 ha exercit tasques d’assessorament en la regidoria de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de València, on actualment ocupa el càrrec de Coordinador General de l’àrea de Desenvolupament i Renovació Urbana i Habitatge. El seu treball gira entorn a la planificació i la gestió urbana, les obres d’infraestructures i l’habitatge.

PER A SABER-NE MÉS

 

Sobre Dani Karavan:

 

Post a Comment