Conversa Oberta amb Jose Antonio Martin Pallín i Miriam Salmeron Rodríguez. 75 aniversari Declaració Universal dels Drets Humans. ACICOM i AMNISTIA. 19/12/2023
Enguany es commemora el 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, l’anomenada Carta Magna de la Humanitat, que va ser adoptada per les Nacions Unides (ONU) el 10 de desembre de 1948 com a resposta als “actes de barbàrie” comesos durant la Segona Guerra Mundial. La seua adopció reconeixia que els drets humans són la base de la llibertat, la justícia i la pau. https://ca.wikipedia.org/wiki/Declaraci%C3%B3_Universal_dels_Drets_Humans
El grup d’Amnistia Internacional València, amb la col·laboració de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), ha organitzat una sèrie d’actes per a recordar este esdeveniment i analitzar la situació actual del desenvolupament de la Declaració, als quals us convidem a participar.
ACICOM i Amnistia hem organitzat un Dinar-Conversa Oberta amb la participació com a experts de Jose Antonio Martin Pallín i de Miriam Salmerón Rodríguez, per abordar el contingut de la Declaració Universal del Drets Humans i la seua actual implementació dels Estats membres de les Nacions Unides.També tractarem els aspectes relacionats amb la lluita contra la corrupció.
La sessió, serà presentada i moderada per:
– Jose Ignacio Pastor, fundador i president d’honor d’ACICOM
– Emma Sopeña Balordi, membre de la directiva d’Amnistia Internacional València i responsable de comunicació d’Amnistia Internacional Comunitat Valenciana
Tenim un aforament limitat a un màxim de 20-25 persones. Cal realitzar reserva prèvia mitjançant el formulari que adjuntem. El preu del dinar serà d’uns 22 euros.
Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte Obertlab.
Conversa Oberta
dimarts, 19 de desembre, a les 14.30h
sala àtic del Centre de Cultura Contemporània OCTUBRE
C/ Sant Ferran, 12 46001 València
Aforament limitat, reseva segons rigorós ordre d’inscripció (prioritat persones associades ACICOM i Amnistia) en:
https://bit.ly/Conversa-Oberta-19-12-2023
José Antonio Martín Pallín
Jurista espanyol, magistrat emèrit del Tribunal Suprem del qual també va ser fiscal. Ha sigut membre del Comité de Bioètica d’Espanya, membre numerari de l’Institut d’Estudis Canaris, membre del Secretariat Internacional de Juristes per l’Amnistia i la Democràcia al Paraguai, de l’Associació Hispà-Alemanya de Juristes i de diverses missions especials sobre drets humans organitzades per Amnistia Internacional. Va ser Premi Jurista 1996 de la Universitat Complutense de Madrid, president de l’Associació pro Drets Humans d’Espanya, president de la Unió Progressista de Fiscals, portaveu de Jutges per a la Democràcia i vicepresident del Fòrum Milícia i Democràcia
Miriam Salmerón Rodríguez,
Advocada penalista especialitzada en violència de gènere, menors i delictes socioeconòmics. Lletrada en exercici de l’Acusació Popular en el cas RTVV, TAULA, IVAM, ALQUERIA i TÀNDEM (Villarejo). També he sigut advocada en el Sindicat CGT (assumptes penals). Col·labore professionalment amb l’associació Transparència Urbanística de Canàries i amb l’Associació ArqueoAntro (equip multidisciplinari dedicat principalment a localització, exhumació i identificació de fosses i fosses comunes de la Guerra Civil i el Franquisme).És abogada de Acción Cívica contra la corrupción. Advocada en l’associació Acció Cívica contra la Corrupció. http://accion-civica.org/
Què és això d’una conversa oberta?
La Conversa – Oberta, és una marca de la casa d’ACICOM, un model que venim desenvolupant des de fa temps.
Es tracta d’una trobada o reunió informal de persones interessades en un tema, per a debatre i informar-se, o compartir i contrastar iniciatives, notícies, coneixements i opinions.
Tractem temes o d’idees que paguen la pena, que intenten millorar el nostre entorn i especialment relacionades amb els drets de la ciutadania i la comunicació, es a dir temes relacionats amb la vida associativa d’ACICOM.
La conversa oberta s’inicia amb la intervenció d’una o més persones expertes, per introduir el diàleg i la promoció de la construcció col·lectiva de significat, afavorint
PER A SABER-NE MÉS:
- Declaració Universal dels Drets Humans
- Drets humans: https://ca.wikipedia.org/wiki/Drets_humans
- https://blogs.es.amnesty.org/comunidad-valenciana/
- https://www.facebook.com/amnistiainternacionalvalencia/
- https://twitter.com/AmnistiaVLC
- https://twitter.com/AmnistiaCV
XARREM amb: Olga Franco.Franco. Coordinadora de Amnistía Internacional de Valencia.
En el programa València, Klara i Transparent, donem veu a les organitzacions socials. A les persones que es preocupen i ocupen en millorar la societat. Forma part de la línia anomenada QUI ÉS QUI? per visibilitzar a les entitats i persones, difonent el que fan, les preocupa i pretenen. Es tracta de garantitzar el dret constitucional dels grups socials a l’accés als mitjans de comunicació i empoderar a la ciutadania organitzada.
XARREM amb: Olga Franco. Coordinadora de Amnistía Internacional de Valencia Telf.: 963913984 valencia@es.amnesty.org https://blogs.es.amnesty.org/comunida… https://www.facebook.com/amnistiainte… https://twitter.com/AmnistiaCV https://www.instagram.com/amnistiacom… / @aivalenciav
Enguany, 2023, es commemora el 75 aniversari de la Declaració dels Drets Humans, l’anomenada Carta Magna de la Humanitat, que va ser adoptada per les Nacions Unides (ONU) el 10 de desembre de 1948 com a resposta als “actes de barbàrie” comesos durant la Segona Guerra Mundial. La seua adopció reconeixia que els drets humans són la base de la llibertat, la justícia i la pau. La DUDH marca una fita. Per primera vegada, el món tenia un document acordat globalment que assenyalava que tots els éssers humans són lliures i iguals amb independència del seu sexe, color, creences, religió o altres característiques. Els 30 drets i llibertats continguts en la DUDH inclouen el dret a no ser sotmés a tortura, el dret a la llibertat d’expressió, el dret a l’educació i el dret a buscar asil. La Declaració Inclou drets civils i polítics, com els drets a la vida, a la llibertat i a la vida privada. També inclou drets econòmics, socials i culturals, com els drets a la seguretat social, la salut i a un habitatge adequat. Per este motiu, el Grup d’Amnistia Internacional València, amb la col·laboració de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), ha organitzat una sèrie d’actes per a recordar este esdeveniment i analitzar la situació actual del desenvolupament de la Declaració, als quals us convidem a participar.
5 CASOS DEL 10 DE DESEMBRE
VIRGÍNIA LAPARRA: És una reconeguda fiscal de Guatemala que porta des de març de 2022 empresonada injustament. Quin va ser “el seu delicte”? Denunciar a un jutge per corrupció.
AHMED MANSOOR: És poeta, bloguer i defensor dels drets humans. Ara, està empresonat a Unió dels Emirats Àrabs per parlar sobre les violacions de drets humans que es cometen al país.
JUSTYNA WYDRZYŃSKA: L’activista es va veure impulsada a ajudar a accedir a un avortament sense riscos a una dona que patia una maltractaments. No obstant això, a Polònia es considera delicte ajudar una dona a accedir a l’avortament al marge dels dos supòsits legals. Justyna ja ha sigut declarada culpable.
ROCKY MYERS: Va ser declarat culpable per un jurat quasi exclusivament blanc que ho va condemnar a cadena perpètua sense possibilitat de llibertat condicional per l’assassinat del seu veí blanc. Però un jutge el va condemnar a pena de mort malgrat la seua discapacitat intelectual. Es TROBA ACTUALMENT EN EL CORREDOR DE LA MORT EN EL CENTRE CORRECCIONAL DE HOLMAN EN ATMORE, ALABAMA.
MAUNG SAWYEDDOLLAH: S’ha enfrontat a Facebook pel seu paper en les atrocitats a Myanmar. Tenia 15 anys quan l’exèrcit de Myanmar va deslligar una campanya d’assassinats i violència contra persones de l’ètnia rohinyá. La incitació que circulava en Facebook, amplificada pels algorismes de la plataforma, va contribuir a eixos atacs. Per a salvar la vida, Sawyeddollah i la seua família van fugir al camp per a persones refugiades de Cox’s Basar a Bangladesh
El 19 de desembre, dimarts, a les 18,30 hores en el Sala del Centre Cultural de la SGAE de València, C. de la Blanqueria, 6, 46003 València, realitzarem una xarrada amb el jurista José Antonio Martín Pallín, sobre el contingut de la DUDH i la seua actual implementació dels Estats membres de les Nacions Unides.