OBERTLAB, un espai de trobada associativa per a buscar solucions de millora de la participació ciutadana
- El dilluns 18 de desembre es realitzarà un taller amb associacions per a buscar solucions als problemes actuals de la participació
- També se celebrarà una conversa oberta per a posar en comú qüestions relacionades amb els DDHH
- ACICOM celebrarà un fòrum intern per a fer balanç de l’últim any i un tardeo nadalenc el dia 27
ACICOM −Associació de Ciutadania i Comunicació− continua posant el focus a millorar la vida associativa i la participació ciutadana a través de projectes inclusius i innovadors. En esta línia, l’associació ha organitzat per a este mes de desembre OBERTLAB, un laboratori associatiu per a la participació ciutadana oberta.
Este espai de trobada pretén fomentar un ecosistema d’innovació ciutadana i associativa oberta amb un enfocament sistemàtic de co-creació entre les associacions participants on es desenvolupen grups de treball per a la prova i investigació de solucions de millora de la participació ciutadana i associativa.
Esta iniciativa està dividida en dues jornades. La primera d’elles tindrà lloc el dilluns 18 de desembre a partir de les 18.00 hores en l’àtic del Centre de Cultura Contemporània Octubre i està dirigida a totes les associacions, organitzacions i col·lectius que desitgen participar.
La sessió començarà amb una exposició sobre la desinformació i les notícies falses en detriment de la participació, que serà a càrrec de Lola Moreno, encarregada del servici d’Educació i Xarxes Socials de AVANF −Associació de Víctimes i Afectats de Notícies Falses.
A continuació, es durà a terme un taller, en el qual participaran les diferents associacions, per a analitzar la problemàtica de l’associacionisme actual i buscar estratègies col·laboratives per a fomentar la participació.
La segona part d’este projecte consistirà en una conversa oberta amb la participació de Jose Antonio Martin Pallín i Miriam Salmerón Rodríguez per abordar el contingut de la Declaració Universal del Drets Humans i la seua actual implementació dels Estats membres de les Nacions Unides. La sessió, que tindrà lloc el 19 de desembre a les 14:30hores, serà presentada i moderada per Jose Ignacio Pastor, fundador i president d’honor d’ACICOM, i Emma Sopeña Balordi, membre de la directiva d’Amnistia Internacional València i responsable de comunicació d’Amnistia Internacional Comunitat Valenciana.
A més, està previst fer un fòrum intern d’ACICOM amb totes les persones associades que vulguen participar per a fer un balanç de l’últim any a nivell associatiu i mirar cap al futur.
Esta reunió està prevista per al dimecres 27 a les 18.00 hores en la sala d’actes del Centre de Cultura Contemporània Octubre i acabarà amb un tardeo nadalenc.
El president d’ACICOM, Juan Medina, convida tant a les organitzacions com als socis i sòcies de la pròpia associació que presidix a assistir a estes trobades per a continuar fomentant la vida associativa i participativa en este temps d’incertesa i canvis.