Concentració del Món de la Cultura. Dissabte, 26 de juny 2021 a les 20:30h. C/ Gregoria Gea València. #TUENCENSLACULTURA

 

#TuEncensLaCultura

Manifest col·laboratiu en suport de la cultura de proximitat del País Valencià i en contra de la precarietat cultural

 Nosaltres, la Xarxa #TuEncensLaCultura, creadores i creadors d’arts escèniques, músics, llibreres i llibrers, activistes d´espais interculturals, escriptors/es, editors/es, cineastes, actrius i actors, artistes plàstics i urbans, poetes, gestors culturals i tot tipus d´agents actius del món de la cultura

Fem una  CRIDA

Als poders públics perquè no ens deixen pel camí en estos moments de precarietat cultural.

 I ara més que mai, nosaltres demanem que les ajudes a la cultura de proximitat arriben a la gent més vulnerable del món cultural.

Als agents socials perquè incorporen a les seues agendes reivindicatives estes noves lluites que reconeguen la precarietat generada per aquesta pandèmia en forma de crisi econòmica, però també social i cultural.

A les associacions del tercer món cultural, i als centres i col·lectius culturals en general, per a que arriben amb les seues campanyes de divulgació a la ciutadania i siguen la xarxa compromesa que divulgue la creativitat dels espais locals on es produeix cultura.

A les associacions veïnals perquè aporten a les seues veïnes i veïns estes noves lluites i les incorporen a les seues lluites de barri. Elles i ells són agents directes de la cultura popular i necessitem els seus compromisos encarnats ens els barris.

A totes les entitats culturals públiques i privades -biblioteques, museus, empreses i institucions culturals-, per a que articulen mesures per a donar suport als col.lectius culturals més vulnerables.

Als mitjans de comunicació per a que siguen aliats i que amb la seua influència donen veu als espais locals de barri i als seus projectes culturals de proximitat.

I sobretot et DEMANEM A TU

Ciutadana, ciutadà, no a totes ni a tots sinó a TU, que continues cuidant la cultura de proximitat en el teu barri, consumint cultura d’una altra manera, solidària i allunyada d’un neoliberalisme salvatge i insostenible. No es tracta de boicotejar a ningú sinó de posar en valor els nostres potencials creatius, els vincles i teixits socials que ha de generar la “cultura de proximitat”.

Què volem fer, entre totes i tots i de cara al futur pròxim, els agents de la cultura?

  • Demanen un PIB CULTURAL DIGNE.

Els problemes de les i els treballadors de la cultura s’han aguditzat amb la pandèmia però venen des de lluny i requereixen solucions estructurals i no sols conjunturals com aquesta de la reivindicació d’un PIB CULTURAL DIGNE.

  • Demanem que la CULTURA siga declarada com a BÉ ESSENCIAL

Entenem que, en la mateixa línia que han proposat països com Alemanya o França, la cultura ha de ser entesa com un “bé essencial” amb un gran retorn social.

És l´hora de pensar entrellaçadament i actuar localitzadament.

Totes estem en el mateix teixit social i solament amb este suport mutu podrem seguir avançant i il·luminant el futur amb les llums de la cultura per a aconseguir una societat més creativa i amb més justícia social.

T’uneixes a nosaltres, a la Xarxa? Ens dones suport? 

 

                              #TuEncensLaCultura

https://www.tuencenslacultura.org/

PER A SABER-NE MÉS:

#TuEncensLaCultura pide un PIB Cultural del 1% y que la cultura sea bien esencial para “plantar cara a la precariedad”

https://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-tuencenslacultura-pide-pib-cultural-cultura-sea-bien-esencial-plantar-cara-precariedad-20210622111321.html

JORNADA L’ESPERANÇA, LA UTOPIA, LA REBEL·LIA DE LA NOVA CANÇÓ

TROBADA DE COLLITA 9/3/2021, SOBRE LA JORNADA COM ENCENEM LA CULTURA de la Xarxa #TUENCENSLACULTURA celebrada el dia 26/2/2021

COM ENCENEM LA CULTURA? Diagnòstic i propostes al País Valencià. Jornada Online 26/2/2021 18h.

#TuEncensLaCultura Manifest col·laboratiu en suport de la cultura de proximitat del País Valencià

#TUENCENSLACULTURA Lectura Pública del Manifest

Post a Comment