#TUENCENSLACULTURA Lectura Pública del Manifest

Lectura pública del Manifest “TU ENCENS LA CULTURA”

Resistents Culturals, un nou grup divers i plural, dóna suport incondicional a la cultura de proximitat del País Valencià

El grup Resistents Culturals ha posat en marxa la campanya #TuEncensLaCultura amb la lectura que es va fer del manifest ahir dijous 28 de maig a les portes del sindicat Intersindical Valenciana. Una iniciativa que té la forma d’una campanya activa que no sols desitja perviure en “xarxes” durant els pròxims sis mesos sinó que pretén crear un “teixit” social en el qual diferents agents culturals s’uneixen des de la seua diversitat per a defensar els valors de la cultura de proximitat i, sobretot, per a donar suport a la vulnerabilitat en la qual molts “artesans” i “artesanes” de la cultura es trobaran instal·lats en els pròxims mesos.

Amb la lectura del manifest encetem, doncs, una campanya il·lusionant que passarà el testimoni des de Intersindical Valenciana en el mes de maig a Sala Carme Teatre i Festival Vociferio en el mes de juny. I en els pròxims mesos el manifest serà actualitzat per el sindicat de la música valenciana SIMUV, la Societat Coral el Micalet, la llibreria Gaia, Biblioteques Inquietes, l’Associació Ciutadania-ACICOM i Sankofa-espai intercultural.

L’objectiu principal de la campanya és mantindre durant els següents sis mesos aquest manifest viu en cadascuna de les entitats que són coordinadores d’aquesta iniciativa de conscienciació cultural.

Una iniciativa a la qual s’han sumat unes altres entitats, col·lectius i locals del món de l’escena, de la dansa, de les arts plàstiques, de la literatura i els llibres, del cinema, de la música, del circ, de la gestió cultural, de l’activisme cultural, de les revistes culturals, d’associacions veïnals i tot tipus d’agents del món de la cultura. També s’han unit artistes valencians que, amb el seu gest, volen donar suport al manifest.

 Aquest manifest viu té com a prioritat, d’una banda, expressar les demandes generals d’aquests locals amb el suport d’agents socials i associacions i d’altra bnda, volem poder aportar idees creatives perquè, en els temps complicats que vindran després de la finalització del confinament, la cultura puga ser un motor sostenible de la vida de les ciutats i dels pobles del País Valencià. Estes propostes concretes s’aniran anunciant al llarg dels pròxims mesos.

Tot açò amb l’objectiu simbòlic, i alhora real, de fer un recordatori permanent a la societat del valor de la cultura i, en especial, de la que tenim més pròxima.

Al mateix temps amb la lectura pública del Manifest, les organitzacions convocants han realitzat un homenatge públic a totes les víctimes de la pandèmia sanitària i als treballadores i treballadors sociosanitaris que que han vetlat per la seua salut.

És el moment ara més que mai de pensar entrallaçadament i actuar localment.

#TuEncensLaCultura

 

 

Post a Comment