#TuEncensLaCultura Manifest col·laboratiu en suport de la cultura de proximitat del País Valencià

#Tú encens la cultura

Un grup divers i plural d’organitzacions, entitats, col·lectius i locals de barri i artistes denominats “Resistents Culturals” presentem  un “Manifest Col·laboratiu” en suport de la cultura en general y de la cultura de proximitat en particular.

El sindicat INTERSINDICALValenciana, Sala Carme Teatre, el festival de poesia Vociferio, el sindicat de la música valenciana  SIMUV, la Societat Coral El Micalet, la llibreria Gaia, Biblioteques Inquietes, l’Associació Ciutadania i ComunicacióACICOM i Sankofa espai intercultural en COORDINACIÓ COL·LABORATIVA presentem un Manifest per donar SUPORT A LA CULTURA DE PROXIMITAT del País Valencià.

A més s’han sumat a aquesta iniciativa altres entitats, col·lectius i locals del món de les arts escèniques, del món del llibre, del cinema, de la música, de l´art, del circ, del cinema, de la gestió cultural, de l’activisme cultural, de les revistes culturals, d’associacions veïnals i tot tipus d’agents culturals. També s’han sumat al manifest artistes valencians que, amb el seu gest volen donar suport a la cultura de proximitat.

L’objectiu del  “manifest” és, per una banda expressar les demandes generals d’estos locals amb el suport d’agents socials i associacions, i per altra banda, el què volem ressaltar en positiu, els agents de la cultura en general i de la cultura de proximitat en particular, és poder aportar idees creatives per a què, en estos temps complicats que anem a tindre de crisi econòmica i social després del confinament arran del COVID-19, la cultura puga ser un motor sostenible de la vida de les ciutats i dels pobles del País Valencià. Per açò és necessari comptar amb la veu de totes i tots estos locals de proximitat, on es produeix una part important de la cultura de la societat valenciana. Des de l’horitzontalitat i la “democràcia cultural” volem posar en valor estos locals de barri que tenen un gran retorn social.

El repte que es plantegen estes entitats i locals de barri és mantindre viu el  “manifest col·laboratiu” durant almenys sis mesos. Cada mes aniran renovant els seus suports i el text mateix que anirà enriquint-se amb les aportacions de diferents col·lectius. Tot això amb l’objectiu simbòlic i alhora real de fer un recordatori permanent a la societat  del valor de la cultura en general i el suport que necessita la cultura de proximitat en particular.

 

Si vols adherir-te i donar el teu suport per a encendre la cultura escriu durant aquest mes a:

cultura@intersindical.org  o salacarmeteatre@gmail.com

 

Punxa damunt:
Manifest Tu Encens La Cultura per descarregar en pdf.

 

Post a Comment