TROBADA DE COLLITA 9/3/2021, SOBRE LA JORNADA COM ENCENEM LA CULTURA de la Xarxa #TUENCENSLACULTURA celebrada el dia 26/2/2021

El passat divendres 26 de febrer, des d’ACICOM i dins de la xarxa #TUENCENSLACULTURA vam organitzar i celebrar una Jornada online titulada:

“COM ENCENEM LA CULTURA? Diagnòstic i propostes al País Valencià” va iniciar a les 18 hores i va finalitzar a les 20.30 hores.
http://proba.acicom.org/com-encenem-la-cultura-diagnostic-i-propostes-al-pais-valencia-jornada-online-26-2-2021-18h/

Creiem que entre tots i totes les participants vam encetar una xicoteta flama per il·luminar el camí cap a la diversitat del fet cultural, estem satisfetes per haver exposat la complexitat del que ens ocupa i preocupa.

Es pot veure la gravació en directe de la Jornada que posem a continuació (estem preparant una crònica detallada)

Per això, i per les peticions fetes, volem fer una trobada que reculla les conclusions generades al webinar i poder pensar de manera més íntima, aturada, personalitzada, concisa i concentrada les idees clau que s’abordaren ençà.

Una vegada analitzada la jornada webinar i les diferents aportacions hem convidat a algunes de les participants que van formar-hi part i hem volgut retrobar-nos per repensar les qüestions clau que es desprenen de les diferents intervencions. Considerem que a la sessió anterior vam expandir el camp i vam fer un mostreig de diferents perspectives, subsectors i àmbits representatius de la diversitat del sector cultural, així ara ens tocava focalitzar i pensar de manera acurada punt per punt les diferents problemàtiques.

Per a aquest fí, les persones convocades acudiran a la sessió general el proper DIMARTS 9 DE MARÇ a les 18 hores, ens situarem, i cadascú anirà a la sala online assignada amb la seua corresponent parella on s’abordarà la qüestió que els haja tocat.

Es recomana cercar informació al respecte abans de la nostra trobada dimarts per tal d’estar informades i preparades, anar al gra, al rovell. Així podreu cercar informació a internet, cercar diferents fonts, consultar informes, preguntar a professionals afectats per la qüestió a abordar per tal de respondre a les 4 qüestions claus:

1. QUINA ÉS L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ ACTUAL RESPECTE A AQUESTA TEMÀTICA,

2. QUINA ÉS LA PROBLEMÀTICA ASSOCIADA,

3. QUINES POSSIBLES PROPOSTES, SOLUCIONS I MILLORES ES PODEN FER AL RESPECTE,

4. QUI, ON I COM ES PODEN ARTICULAR AQUESTES PROPOSTES (qui pren el relleu, qui actua al respecte).

Les parelles tractaran de reunir la informació en 1 document que tindran 30 minuts per redactar de manera sintètica.

El document resultant serà un document de consulta que es posarà a disposició de tothom a les xarxes col·laboradores i que es podrà facilitar als i les agents culturals, així com institucions.

A continuació es posaran en comú en la sessió inicial amb totes les companyes els diferents documents, i es faran esmenes i aportacions per enriquir i revisar el document, que serà actualitzat al moment per tindre una versió final, sempre actualitzable i revisable.

Així:

– Creació prèvia del grup de whatsapp on recollirem diferents recursos: links, documents, referències, videos, textos, etcètera al voltant dels temes/qüestions proposades (problemàtiques que es van abordar al webinar).

Dia 9 a les 18h.- Trobada virtual del grup .

18.00 h Recordatori d’instruccions i resolució de dubtes.

18:10 h Fem parelles o duets (vis a vis), on cada parella marxarà a altra sala a recollir info, debatre, fer propostes d’acció i concretar en 1 document aquella qüestió plantejada.

18:40h Trobada de nou en el grup virtual, on cada parella posarà en comú amb la resta les conclusions i propostes recollides en 1 sol document que a la seua vegada seran debatudes i que faran que el document s’actualitze amb les noves aportacions.

20h fi de la sessió

Participants confirmades:

 

Si desitges participar, podem admetre a unes poques persones més interessades, per a la qual cosa cal escriure al més aviat possible a gerencia@acicom.org

Post a Comment