CIMA presenta Informe sobre la Representativitat de les Dones al sector Cinematogràfic 

CIMA https://cimamujerescineastas.es/ ha presentat un Informe sobre la Representativitat de les Dones al sector Cinematogràfic,

Adjuntem un resum,  recopilat per la companya guionista Virginia Yague 

L’informe ha estat fet públic en el @festivalmalaga
LAS MUJERES EN EL SECTOR AUDIOVISUAL ESPAÑOL 2020

INFORME @CIMAcineastas

                                      

LES DADES:
👉 Les dones han representat en 2020 un 33% al cinema enfront d’un 67% que correspon als homes el que determina un ÀMBIT MASCULINITZAT

👉 Producció (32%) Guió (26%) So (19%)Efectes Especials (26%) Direcció de Fotografia (15%) Direcció (19%) romanen igual que en 2019

👉 La representativitat disminueix en Muntatge (26%)Disseny de Vestuari (88%) i Maquillatge i Perruqueria (74%)

👉 Les àrees equitatives corresponen a Direcció de Producció (59%) i Direcció Artística (55%)

👉 En la comparativa interanual dels tres gèneres cinematogràfics i els dotze llocs de responsabilitat estudiats, la presència de dones ha augmentat com a mitjana un 5%.

👉 Direcció de Producció i Efectes Especials estan al capdavant amb una mitjana d’augment d’un 15%. En els últims llocs apareixen Direcció, amb un augment en sis anys del 2%, i Muntatge, només amb un 1%

👉 Els COSTOS mitjans de les pel·lícules dirigides per dones són la meitat més baixos que els de les pel·lícules dirigides per homes (-51%).

👉 Les mesures d’acció positives en la concessió d’ajudes afavoreixen la posada en marxa de pel·lícules amb dones professionals.

👉 Les cadenes generalistes en 2020 s’han recolzat un 29% de llargmetratges dirigits per dones. Aquest percentatge es reparteix: Atresmedia Cinema no ha recolzat cap llargmetratge dirigit per dones en 2020, Telecinco Cinema només ha secundat un i el pes recau en RTVE.

               

Quant als RECONEIXEMENTS.

👉 En els festivals nacionals i internacionals s’ha reconegut el treball de 31 dones de cada 100. En el cas dels homes el resultat apunta a 50 reconeguts per cada 333 (15 de cada 100).

Des de CIMA continuem demandant bases de dades públiques amb la informació desagregada per sexe amb l’objectiu que l’anàlisi i la presa de mesures legislatives conseqüents siga molt més ràpida i eficaç. Agraïm a institucions i a l’ICAA la seua implicació en aquest estudi.

 

Descarrega’t l’informe sencer en: 
https://cimamujerescineastas.es/wp-content/uploads/2021/06/informe-cima-2020.pdf

 

PER A SABER-NE MÉS

https://cimamujerescineastas.es/

Los últimos análisis de la situación de la mujer en el audiovisual https://cimamujerescineastas.es/informes/