Per la defensa de la cultura. Diàlegs per al Segle XXI. 11 i 12 de desembre al Centre del Carme, València.

PortadaEns aplega aquesta interessant Trobada organitzada per la Generalitat que enllaça perfectament amb les activitats que vam organitzar sota el títol MEMÒRIA ARA, com activitats complementàries del Festival Cinema Ciutadà Compromés 2017 i en especial amb la passetjada nocturna pe rla València Republicana amb imatges projectades a les façanes dels edificis històrics i la passetjada per la València republicana de Juan Gil Albert, així com les projeccions als refugis antiaeris i el debat amb testimonis vius de la lluita antifranquista celebrat a l’hemicicle municipal

http://proba.acicom.org/recorregut-amb-passeig-i-imatges-per-la-valencia-republicana-memoria-ara-9-11-2017/

http://proba.acicom.org/espies-en-larena-objectiu-espanya-projeccio-al-refugi-de-lies-lluis-vives-i-posterior-col%C2%B7loqui-tertulia-republicana-memoria-ara-al-festival-cinema-ciutada-compromes/

http://proba.acicom.org/peset-un-home-bo-metge-rector-i-republica-projeccio-al-refugi-de-lajuntament-de-valencia-i-acte-testimonis-vius-sota-la-dictadura-franquista/

http://proba.acicom.org/passeig-per-la-valencia-republicana-de-juan-gil-albert-memoria-ara-18-11-2017/

Des d’ACICOM us adjuntem la informació per si és del vostre interés

Entre els dies 4 i 11 de juliol de 1937 es va celebrar el II Congrés Internacional d’Escriptors per a la Defensa de la  cultura.
Este congrés va ser promogut per l’Aliança d’Intel·lectuals Antifeixistes per a la Defensa de la Cultura, i la seua seu inaugural, la ciutat de València, estava constituïda en aquell moment com a capital d’Espanya, una capitalitat forçada per les circumstàncies de la guerra civil.

El II Congrés Internacional d’Escriptors per a la Defensa de la Cultura es va inaugurar pel president del govern Juan Negrín, el 4 de juliol de 1937, en el saló de sessions de l’Ajuntament de València. Després de la celebració de sessions a Madrid, Barcelona i París, el congrés es va reprendre a València el 10 de juliol, destacant les intervencions de Fernando de los Ríos, en aquell moment ambaixador als EUA, i d’Antonio Machado, qui va indicar la importància d’escriure per al poble amb vocació internacional, prenent com a referència El Quixot.

Este 80 aniversari d’aquell esdeveniment és una oportunitat per a obrir la reflexió intel·lectual a un nou espai de coneixement que s’articula en la intersecció entre el món físic i el virtual. Un espai en què s’ha democratitzat el missatge, i en el que la pròpia interacció entre tots els emissors i receptors a través de totes les xarxes de comunicació, constituïx el propi missatge.
La contribució a esta intel·lectualitat globalitzada, viva, creadora de valor i intel·ligència col·lectiva, és un dels propòsits
fonamentals de la commemoració del 80 Aniversari del II Congrés Internacional d’Escriptors per a la Defensa de la Cultura.
L’activitat fonamental, i que posarà fi a la commemoració és esta Trobada d’Escriptors que tindrà lloc els dies 11 i 12 de desembre en la ciutat de València i que porta el títol de Per la Defensa de la Cultura.
Diàlegs per al Segle XXI. Es tracta de projectar una visió sobre el present i el futur tal com va ocórrer en 1937. Si en 1937 els debats van versar sobre la importància de la cultura enfront de la barbàrie, en l’actualitat es pretén que s’aborde per part dels escriptors participants, este present complex i canviant i amb una percepció d’incertesa per a una majoria de la societat. Dialogar sobre si caminem o, millor dit, com hauríem de caminar cap a un futur millor.

PROGRAMA

Programa Trobada

Post a Comment