La temàtica feminista pren protagonisme en el VII Festival de Cinema Ciutadà Compromés
La Sala Carme Teatre i la Federació d’Associacions de Veïns projecten els dies 3 i 4 de novembre, respectivament, 5 curts del cicle Feminismes del VII Festival Ciutadà Compromés
“El Festival de Cinema Ciutadà Compromés es desenvolupa entre el 27 d’octubre i el 23 de novembre i projecta més de 80 audiovisuals en 21 localitats de la Comunitat Valenciana
En el cicle es tracten temàtiques tan dispars com les diferents realitats que afronten les dones mexicanes, la falta de paritat en el sector ferroviari, la participació femenina en conflictes bèl·lics o la dura realitat que aborden les dones migrants en la mar de plàstic d’Almeria. Tot un ventall ampli que abasta diferents aspectes de la nostra societat patriarcal analitzats per dones realitzadores. En aquest sentit ACICOM considera imprescindible la representació de les dones en la pantalla, tant davant com darrere de la càmera, ja que les perspectives canvien i l’eina audiovisual acaba convertint-se en una eina vàlida de lluita.
El VII Festival Cinema Ciutadà Compromés, porta el cinema compromès en valors a 21 localitats de la Comunitat Valenciana, fent de la descentralització una de les seues característiques principals. “Som una referència dins d’aquesta mena de certàmens, entre altres coses, per portar l’audiovisual a la ciutadania, fugint de centralismes i programant de llarg a llarg del territori. També volem potenciar l’audiovisual valencià, de mirada compromesa i arrelat a la societat. És un festival que busca la implicació de persones, organitzacions socials i institucions”, ha manifestat el director del festival, Jose Ignacio Pastor.
I la veritat és que ho aconseguixen. Amb una dotació econòmica modesta, el FCCC ha aconseguit ser un dels Festivals de referència a la Comunitat Valenciana, tant per les seues característiques i punt de vista com per les xifres. És el Festival més llarg: des del 27 d’octubre, Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, fins a la gala de cloenda i lliurament de guardons, el 23 de novembre. Es realitzen projeccions i activitats paral·leles en 21 localitats diferents, en 43 sales, amb més de 60 entitats col·laboradores i més de 80 audiovisuals diferents projectats. Més de 100 sessions programades, moltes d’elles amb la presència i participació dels autors de l’audiovisual.
De fet, aquest és un altre dels seus punts forts. Segons Pastor, el Festival busca generar sinergies entre autors, públic i societat civil, a través dels cinema-fòrums en els quals participen els i les realitzadores i implicant més de 60 entitats de diferent caire de tot el país (associacions veïnals, culturals, de defensa del territori, ecologistes, etc.) Creant experiències emocionals col·lectives, mitjançant conversatoris entre realitzadors, societat civil organitzada i espectadors, establint uns vincles emocionals que van més enllà de la projecció d’audiovisuals.
En aquesta Setena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, ACICOM torna a premiar els millors projectes en diverses categories: documental, foment del valencià, micro-mecenatge, ficció, valors ciutadans, etc.
Consulta la programació ací: Programació FCCC2021