La PAH organitza amb ACICOM una projecció i col·loqui sobre el documental PUSH, del cicle Acció Documental +, per tractar l’especulació sobre l’habitatge i l’urbanisme. 22/11/19, 18:15h. en INTERSINDICAL
ACICOM i la PAH ,vos invitem a assistir a aquesta nova sessió d’ACCIÓ DOCUMENTAL + , amb la projecció d¡un documental sobre l’especulació sobre l’habitatge i l”urbanisme, amb un interessant col·loqui amb referents de l’acció ciutadana contra eixa especulació
Divendres, dia 22 de novembre, a les 18:15h.
Sala d’Actes d’INTERSINDICAL VALENCIANA
C/ Juan de Mena, 22, València 📍 Localització
Entrada lliure fins completar l’aforament. Taquilla inversa
Presentació i col·loqui moderat per José Luis González Meseguer, portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de València
.El documental PUSH tracta sobre el perquè ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no.
Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?
A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, viatgem per diferents països tractant d’entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.
“Hi ha una gran diferència entre l’habitatge com a mercaderia i l’or com a mercaderia. L’or no és un dret fonamental, l’habitatge sí”, afirma Farha que creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.
Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran.
PUSH de Fredrik Gertten 2019 92 min.
https://eldocumentaldelmes.com/doc/push/
FITXA TÈCNICA
- Direcció: Fredrick Gertten
- Producció: Margarete Jangård
- Producció executiva: Fredrick Gertten
- Edició: Erik Wall Bäfving
- Fotografia: Janice d’Avila, Iris Ng
- Música: Florencia Di Concilio
- Disseny de so: Martin Hennel
- Distribució: DocsBarcelona Distribution
- Qualificació: apte per a tots els públics
Divendres, dia 22 de novembre, a les 18:15h.
Sala d’Actes d’INTERSINDICAL VALENCIANA
C/ Juan de Mena, 22, València 📍 Localització
Entrada lliure fins completar l’aforament. Taquilla inversa
Tràiler de PUSH: https://youtu.be/k9Q4So4femM
Per a saber-ne més sobre el documental i el tema de l’especulació de l’habitatge
- https://eldocumentaldelmes.com/doc/push/
- http://www.pushthefilm.com/
- ttp://pahvalencia.org/
- https://entrebarris.org/
- https://twitter.com/pah_valencia
- https://afectadosporlahipoteca.com/
- https://ca.wikipedia.org/wiki/Gentrificació
- https://www.diarilaveu.com//public/Attachment/2019/6/Pacte-Botanic2.pdf
- https://www.eldiario.es/catalunya/sociedad/Push-documental-Barcelona-Seul-Uppsala_0_902210523.html
QUÈ ÉS AIXÓ D’ACCIÓ DOCUMENTAL + ?
ACICOM i ACPV assumim que es tracta d’un repte difícil a l’haver d’omplir mancances cròniques, en un moment on el consum audiovisual està girant cap a les altres pantalles. Volem crear aquesta nova via de difusió que genere unes sinergies positives entre els documentals que ofereixen testimonis i mirades crítiques documentades sobre la nostra societat, i la ciutadania activa. Podem reinterpretar la nostra societat i per què no, invitar a l’acció per a transformar-la i millorar-la
Ens proposem interessar i provocar a amples sectors socials, mitjançant la reflexió sobre la nostra contradictòria realitat, oferint una visió plural i diversa amb diferents temàtiques socials i polítiques com: els feminismes, el medi ambient, la cooperació, la salut, la memòria històrica, l’educació, la salut, la lluita contra l’exclusió, la justícia, els drets humans, el consum responsable, la comunicació, la política, la sostenibilitat, etc.
Els audiovisuals són vehicles de comunicació i eines d’expressió que contribueixen a transformar i millorar la nostra societat. Per això, perquè tenim la vocació de servir d’enllaç entre el sector professional i el públic, mantenim la decidida voluntat d’ajudar, participar, impulsar i cooperar activament en aquest desig ciutadà de dotar-nos de més llibertat i més saviesa.
Valorem el cinema compromés com un dels millors vehicles per fomentar nous models de vida, motivar comportaments i actituds positives enfront de l’existència humana, denunciar injustícies o generar anàlisi i reflexions vitals.
Acció Documental +, ofereix un ample ventall de mirades produïdes gràcies a la capacitat d’iniciativa del sector audiovisual que a la vegada poden ser un vehicle per posar en l’agenda mediàtica els temes més candents i importants, en front a les tendències banalitzadores de la major part de la indústria audiovisual, destinades a adormir les nostres consciències. A la vegada de posar de manifest els temes que es tracten, volem fomentar el coneixement i el reconeixement de les persones i entitats que, en el nostre entorn, treballen dia a dia sobre els temes motiu dels documentals programats i projectats.
- Què és Acció Documental +?
Mensualment projectarem un documental internacional, en versió original, subtitulat en català, amb una Conversa Oberta posterior, amb les persones i entitats valencianes invitades, les quals dediquen el seu treball i/o militància a millorar la societat en relació amb el tema tractat.
L’entrada és lliure, fins a completar l’aforament i utilitzarem la taquilla inversa per fer sostenible el projecte.
Una ocasió especial per gaudir dels audiovisuals i interaccionar amb les actores valencianes.
Es tracta d’una adaptació del Documental del Mes, distribuït per DocsBarcelona, al País Valencià. La proposta inicial del documental del mes és seleccionada per Parallel 40; però nosaltres, ACICOM i ACPV, adaptem la programació suggerida als nostres criteris, conformant les propostes que vos farem aplegar des de:
ACCIÓ DOCUMENTAL +.
El documental del mes aporta, al llarg de l’any i de tot el territori, documentals seleccionats arreu del món, amb contingut social. Els documentals són provinents del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona.
Millorem la dieta mediàtica i cultural de la ciutadania projectant i debatent sobre documentals en format de gran pantalla recuperant el plaer d’anar al cinema compartint opinions, causes, i per què no, creant aliances també.
Es tracta d’una col·laboració global, puix ACICOM i ACPV, posem en marxa al País Valencià una programació coordinada amb altres 70 sales de Catalunya, resta de l’Estat Espanyol, Xile i Colòmbia.
Audiovisuals de qualitat, que tracten diverses temàtiques i de procedència molt diversa.
Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, País Valencià i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat, Xile i Colòmbia.
Objectius
- Invitar a l’acció col·lectiva, documentada, sobre les temàtiques tractades
- Oferir a la ciutadania documentals de qualitat, de quasi impossible visionat en els circuits habituals del cinema en gran pantalla.
- Obrir el documental a nous públics. Contribuir a crear en la ciutadania un hàbit de consum del documental a través d’una oferta regular més enllà dels festivals.
- Visibilitzar a les persones i entitats valencianes, que dediquen la seua activitat als temes tractats en els documentals, arrelant els temes al nostre entorn.
- Normalitzar el visionament en versió original i la subtitulació en català. La qual cosa també suposa una magnífica oportunitat per a la formació multilingüe.
T’animes a vindre a gaudir de les projeccions i participar en les converses obertes amb protagonistes valencianes?
Vols col·laborar des de la teua entitat?
Escriu-nos acicom@acicom.org o crida’ns a 960722884