La otra cantinela, dissabte 2/11/2019 a les 19h. tres audiovisuals: Wantoks, danza de resiliencia / Burkina Bounty, agroecologia / India desde una perspectiva transgénero
L’associació La Otra Cantinela s’incorpora enguany com a nova seu del Festival Cinema Ciutadà Compromés. Benvinguda.
Calle del Señor de Azagra, 8 bajo, 46022 Valencia, Valencia
El dissabte, dia 2 de novembre de 2019 gaudirem de tres curtmetratges documentals que ens presenten diverses realitats socials en diferents punts del món, així com proposades de resistència i reivindicació de la identitat i el patrimoni propis a través de pràctiques artístiques.
Burkinabe Bounty, agroecologia en Burkina Faso (Burkina Faso, Bulgaria, USA, Italia, 2018)
Migmetratge de la directora Iara Lee que narra la resistència agrícola i la lluita per la sobirania alimentària. Ens dona a conéixer agricultors, estudiant, artistes i líders activistes que reclamen les seues terres i defensen les seues tradicions contra la invasió de l’agricultura corporativa. A més, el documental posa especial atenció en les pràctiques artístiques i creatives que es fomenten com a defensa del seu patrimoni des de diversos sectors de la població.
Sinopsi:
Burkinabè Bounty, és un documental de Cultures of Resistance Films, el qual narra la resistència agrícola i la lluita per la sobirania alimentària a Burkina Faso, un xicotet país sense eixida al mar a Àfrica occidental.
Presentant a agricultors, estudiants, artistes i líders activistes en el moviment local Slow Food, la pel·lícula analitza com els Burkanibé reclamen les seues terres i defensen les seues tradicions contra la invasió de l’agricultura corporativa.
Des de dones guanyant independència econòmica venent cervesa artesanal, joves que marxen pels carrers contra companyies com Monsanto, a músics de hip-hop que reviuen l’esperit revolucionari de Thomas Sankara, Burkinabè Bounty mostra les tàctiques creatives que usa la gent per a recuperar el control del seu menjar, llavors i futur.
Fitxa tècnica:
Títol: Burkinabe Bounty, agroecologia en Burkina Faso
Any: 2018
País: Burkina Faso- Bulgaria – USA- Italia
VSO: Francès SUB
Duració: 37’
Categoria: Documental
Direcció: Iara Lee
Producció: Iara Lee
Música: Kaloyan Dimitrov
So: Halassane Sanfo
Temàtica: Agroecologia en Burkina Faso
Wantoks: danza de resiliencia en Melanesia (Islas Salomon, Bulgaria, USA, 2019),
també de Iara Lee, tracta sobre el canvi climàtic i la crisi política a les Illes Salomó.
Fitxa tècnica:
Any: 2019
País: Solomon Islands – Bulgària- USA
VSO: Anglés, Francés. SUB.
Duració: 20’
Categoria: Documental
Direcció: Iara Lee
Producció: Iara Lee
Música: Kaloyan Dimitrov
Sota: Kaloyan *Dimitrov
Temàtica: Canvi climàtic i crisi política en Salomon Islands
Sinopsi: En 2018, les Illes Salomó, en el Pacífic Sud, van organitzar el Festival Art i Cultura de Melanèsia celebrant els 40 *anys de la independència del país.
Mentre en els *paises insulars veïns, la lluita per la llibertat contínua, ja que Papua Occidental resisteixl’ ocupació indonèsia i els residents de Nova Caledònia encara viuen sota el domini
francès. En tots els països melanesios, els residents enfronten el desafiament del canvi climàtic, ja que l’augment del nivell de la mar amenaça amb empassar-es tant la terra com la tradició.
En aquest context carregat, els artistes estan utilitzant els seus talents per a celebrar la cultura i atreure l’atenció internacional sobre la difícil situació de les seues illes, amb l’esperança d’estimular la solidaritat internacional i impulsar l’acció col·lectiva contra els perills d’un món que s’escalfa.
El documental també recull l’experiència d’un festival que posa en valor la cultura i les tradicions del seu territori a través de les arts.
India desde una perspectiva transgénero (India, 2019)
Curtmetratge documental de Jordi Verdeguer i Olivia Allen en defensa dels drets de les persones transgènere. Acompanyem a dues persones transgènere en les seues lluites i la seua història d’apoderament. Aquesta pel·lícula ens fa descobrir una realitat social complexa, on les persones protagonistes han creat la primera empresa tecnològica a temps complet liderada per persones trans a l’Índia, Transysco Solutions. Pega-li una ullada a les seues vides i aprén sobre la seua comunitat.
Fitxa tècnica:
Títol: India desde una perspectiva transgénero
Any: 2019
País: India
VSO: Anglés SUB
Duració: 12’10”
Categoria: Documental
Direcció: Jordi Verdeguer y Olivia Allen
Producció: Jordi Verdeguer y Olivia Allen
Música: Jordi Verdeguer y Olivia Allen
So: Jordi Verdeguer y Olivia Allen
Temàtica: Noves realitats socials – Drets persones transgènere