La Cartellera del Segle XVI al XXI: Els espectacles públics de la Ciutat de València” Es presenta el divendres, 26 d’abril a les 19,30 a la S.C. El Micalet

espectaclesDes de l’ACICOM vos invitem a conèixer de primera mà aquest llibre que arreplega la cartellera valenciana des del Segle XVI al XXI, realitzat per l’amic Rafel Sena i Guzmán , President i impulsor de l’associació La Brúixola, ens permet gràcies al seu treball, conèixer la dieta mediàtica de la ciutadania valenciana en quant als espectacles que estaven en cartell durant els darrers segles.

La lectura d’aquest llibre, a moltes persones que –tan se val si han nascut a València o no–, hi viuen de sempre o hi han estat temporalment residint, en mencionar un o diversos noms de qualsevol dels espais descrits, els portarà uns grats records d’uns anys que lamentablement ja han passat, però els ajudarà a reviure uns moments ja nostàlgics, feliços i d’il·lusió, la qual cosa no hem de perdre mai. No hem d’oblidar que, en el gran teatre de món, els espectadors i els intèrprets de la nostra vida som nosaltres.

La presentació del llibre tindrà lloc el divendres, dia 26 d’abril de 2013 a les 19,30 a la Societat Coral El Micalet

Invitació a la presentació del llibre de Rafel Sena i Guzmán

Rafel Sena i Guzmán

Nascut al c/ de Russafa de València en 1940. Batxiller i estudiant de Belles Arts. Nét i fill de fotògrafs d’estudi, es dedicà professionalment a la continuació de la nissaga familiar.
Decantat pel món de la faràndula, de jove ja era un assidu espectador dels espectacles públics que s’oferien, a partir de la segona meitat del s. XX, a València, en especial els teatres, concerts i el cinema; fins i tot, va participar en teatre d’aficionats, el Patronat, el Micalet i el Centre Cultural Russafa. La ja nostàlgica evolució del món de l’espectacle, amb la lamentable desaparició de la majoria de sales, ha motivat la seua investigació i estudi; és per això que ha redactat, a manera de síntesi, aquest llibre per la memòria històrica de la Ciutat.

Rafel diu: Com que sóc un incombustible admirador del món de l’espectacle, he escrit aquest text com una obligació ciutadana, amb una informació simple, però ampla, perquè estiguen en la memòria històrica de la Ciutat els molts llocs on s’han ofert algunes manifestacions públiques: indrets on sempre han gaudit d’un temps màgic els participants, tant els intèrprets com els espectadors.
Les noves tecnologies, amb la seua ambició consumista, progressivament van ocupant els espais d’esbargiment públic, i desplacen moltes representacions col·lectives i, fins i tot, tanquen les seues activitats al món de l’espectacle, fet fatal per a les empreses professionals dedicades, que, per aquestes circumstàncies, han deixat el negoci.
El cinema ocupa el teatre i la TV tanca els locals. La discoteca elimina les orquestrines i els grans espais, recorrent la moderna tecnologia, eliminen aquests locals.
En aquest planeta tot evoluciona; segons períodes, tot canvia, tot és efímer; però, l’espectacle públic, com a activitat de consum i d’esbargiment, sempre ha sorgit i està/rà sempre present entre nosaltres, mitjançant les moltes facetes del seu ampli camp.

La centenària tradició de la Ciutat de València, de fer vida social i d’acudir als espectacles sempre s’ha manifestat i centrant-se al
s. XX van tindre els teatres la millor època durant les primeres dècades, i el cinema a partir de la segona meitat del segle.
Aglutinant vora d’un centenar de sales.

Actualment la cultura de masses immersa en un mon massa materialitzat, i amb una manca de recolzament econòmic per
part de les institucions, està passant un túnel un tant fosc, però no negre, però com estem plantejant la cultura, la qual i per
damunt dels circumstancials entrebancs, sempre s’obrirà a la latent llum de la naturalesa i de les vitals necessitats de ser
humà.

http://www.carenaeditors.com/els-espectacles-publics-de-la-ciutat-de-valencia.html


Post a Comment