JORNADA: CONTINGUTS AUDIOVISUALS I PERSONES VULNERABLES OPORTUNITATS DE L’AUTOREGULACIÓ 30-11-2021 9.30h. Sala Berlanga de la Filmoteca.
JORNADA
CONTINGUTS AUDIOVISUALS I PERSONES VULNERABLES
OPORTUNITATS DE L’AUTOREGULACIÓ
Data: 30-11-2021
Lloc: Sala Berlanga de la Filmoteca. Edifici Rialto. Pl. Ajuntament València
L’entrada és lliure, prèvia inscripció en:
https://bit.ly/Jornada-audiovisual-autoregulacio
Des d’ACICOM, amb el suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) , hem organitzat aquesta Jornada on abordarem els diversos sistemes de coregulació dels continguts audiovisuals, especialment per a les persones vulnerables, així com les oportunitat que poden suposar per a tot l’ecosistema comuicatiu: productores, ciutadania, mitjans de comunicació, etc. A la vegada presentarem un model valencià, Clever Code, un codi experimentat que podria generar noves oportunitats posant a la Comunitat Valenciana al cap de la coregulació dels continguts audiovisuals. Si els holandesos ho van aconseguir amb el Codi PEGI, per què no nosaltres?.
La jornada comptarà amb persones procedents de diversos àmbits: producció audiovisual, persones consumidores, organitzacions socials, administracions, etc. amb l’objecte de poder conèixer les diferents postures i plantejaments a la vegada que fomentar la posada en marxa de sinergies per millorar la dieta mediàtica de la ciutadania.
Presentació justificació Jornada Continguts audiovisuals i persones vulnerables. Oportunitats de l’autoregulació
PROGRAMA
9.30h Recepció i acreditació personas inscritas
9.45-10.15 Inauguració, amb la participació de:
- Jose Luis Moreno Maicas, Director Adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC (Institut Valencià de Cultura )
- Maria Lozano Estivalis, Membre del Consell Rector de la CVMC (Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació)
- Rafael Tabarés Seisdedos, Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla valencià d’acció per a la salut mental.
- Jose Ignacio Pastor Pérez, President d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació)
Presenta i Modera, Emília Bolinches Ribera, periodista i escriptora, Vicepresidenta d’ACICOM
10.15 L’autoregulació dels continguts audiovisuals des del punt de vista de les associacions de persones consumidores.
Alejandro Perales Albert, presidente AUC y miembro del OCTA.
10.45 ¿Cómo afecta el cine a la conducta?
Miguel Perelló del Río. Col·legi de Psicòlegs de València.
11:15h El paper de la CNMC per a la protecció dels menors davant els audiovisuals
José Ángel García Cabrera. Subdirector de Audiovisual de la Dirección de Telecomunicaciones y del Sector Audiovisual CNMC (Comisión Nacional del Mercado y de la Competencia)
11.35 Descans (catering de l’organització de la jornada en el hall)
12.00 Segell de qualitat CLEVERCODE: projecte d’anàlisi professional i independent de continguts positius i negatius d’obres audiovisuals que proposa l’autoregulació de les obres audiovisuals
José Olcina Rodríguez. EUTOX Mental Heath Services.
12.40 iCMèdia
Marta Pellico del Castillo, directora executiva d’ iCMedia, membre del Consell Assessor de Telemadrid, Secretària de l’OCTA.
12.50 La protecció de la infància davant les pantalles.
Miguel Borque Giraldos, periodista. Responsable de Comunicació de Save The Children Comunitat Valenciana i membres de la Plataforma de Infancia
13.10h. La alfabetización mediàtica como estrategia de protección
Andrés Armas Portela, president d’ALFAMEDIA
13:15 Mesa rodona: La corregulació – autoregulació dels continguts, una gran oportunitat per a la millora de la dieta mediàtica i l’impuls de l’ecosistema audiovisual valencià.
13:50 Conclusions i cloenda de la Jornada
ORGANITZA:
PATROCINA:
COL·LABOREN:
Persones participants com a panelistes o ponents:
Jose Luis Moreno Maicas – Director Adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC (Institut Valencià de Cultura )
Llicenciat en Dret per la Universitat de València. (1994), Cursos de Postgrau de Doctorat. Diplomatura d’estudis avançats en Comunicació Audiovisual (DEA). Universitat de València (2000-2007)
2017 (actualment) Director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (CulturArts).
2017-2014 Subdirector General de CulturArts IVAC-Filmoteca Valenciana.
2016-2014 Director General de CulturArts.
2014-2000 Tècnic de foment de l’audiovisual i jurídic de subvencions de l’Institut Valencià de l’Audiovisual (*IVAC).
2017-1995 Ponent en diversos seminaris, jornades i màsters en matèria de normativa audiovisual i cultural, finançament audiovisual, promoció cultural. (Seminari Digital de Canàries, Trobades Audiovisuals d’Orense, Universitat Jaume I
de Castelló, Jornades Cinema Regi de Brussel·les, etc)
2017-1998 Jurat i seleccionador en festivals cinematogràfics d’àmbit nacional.
2017-1992 Crític i col·laborador en diversos programes culturals d’emissores de ràdio (97.7, Onda Cero, Punt Ràdio). Articles en diverses publicacions especialitzades en cultura i audiovisual.
1999-1996 Guionista, realitzador i productor de diversos programes per a Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Productor de programes de televisió per a la cadena local València TeVe. Guionista i director de diversos curtmetratges.
1997-1994 Organització, programació, protocol, comité de selecció, coordinació de publicacions i documentació de la Mostra de Cinema de València.
1997-1994 Documentació i control d’emissions televisives per a diverses societats de gestió de drets
Maria Lozano Estivalis membre del Consell Rector de la CVMC. Coordina la Comissió del Llibre d’Estil de la CVMC.
És Llicenciada en Periodisme per la Universitat Politècnica de València i Doctora en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha format part de l’àrea de Teoria de la Comunicació de la Universitat Cardenal Herrera – CEU des de 1994 fins a 2011, on ha impartit classes de Teoria de la Comunicació, Sociologia de la Comunicació, Teoria de la Comunicació Audiovisual i Pedagogia dels Mitjans de comunicació en Periodisme, Publicitat i Comunicació Audiovisual. Actualment treballa en l’àrea de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).
Forma part del grup de recerca MEICRI (Millora educativa i ciutadania crítica) i del IUDESP (Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Paz), tots dos en la UJI. Els seus principals àmbits de recerca són l’educació en matèria de comunicació, les perspectives sociocomunitarias de l’educació i la perspectiva de gènere. Ha rebut diversos premis de recerca com el Maria Isidra de Guzmán de l’Institut de la Dona de la Comunitat de Madrid, 2000; el Victoria Kent, de la Universitat de Màlaga, 2002 i el Premi de recerca Feminista de l’Ajuntament de Saragossa, 2004. Actualment contínua vinculada als estudis feministes com a docent del Master Universitari d’Igualtat i Gènere de la UJI i ha dirigit i dirigeix tesi i treballs relacionats amb aquest àrea de recerca.
Ha desenvolupat una extensa labor de divulgació com a columnista en diversos mitjans de comunicació tant generalistes com a especialitzats en educació
Rafael Tabarés Seisdedos, Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla valencià d’acció per a la salut mental.
Psiquiatre i psicoterapeuta, catedràtic de Psiquiatria a la Universitat de València, investigador principal (IP) al Centre d’Investigacions Biomèdiques en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM) del Ministeri de Ciència i Innovació, director de la Unitat d’Investigació en Autonomia Personal, Dependència i Trastorns Mentals Greus de la Universitat de València.
És acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina i Ciències Afins de la Comunitat Valenciana. És col·laborador de l’Institute for Health Metrics and Evaluation i de la University of Washington – USA. Ha publicat més de 190 articles (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=tabares-seisdedos&sort=date) i és membre del comité editorial i del panell de revisors de diverses revistes internacionals de prestigi. Ha obtingut diversos reconeixements i premis científics (The Aristotles Reserch Award; Premi Investigador de Referència de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica; Premi de la Reial Acadèmia de Medicina i Ciències Afins de la Comunitat Valenciana a la millor investigació).
Amb el propòsit que la ciutadania participe en l’elaboració d’aquest pla d’acció, el comissionat està impulsant juntament amb el seu equip de la Universitat de València un procés d’innovació democràtica que pretén involucrar la ciutadania en la definició de les polítiques públiques en matèria de salut mental. Aquest procés pioner de participació ciutadana s’iniciarà durant el mes de novembre amb el nom de Convenció Ciutadana sobre Salut Mental.
Jose Ignacio Pastor Pérez, President d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació)
Diplomat Professor E.G.B, llicenciat en Pedagogia, llicenciat en Psicologia, Master en “Direcció i gestió en l’Administració Pública” , Postgrau en “Psicologia i Sociologia de les Organitzacions: Empresa i Sector Públic”.
Pedagog Municipal. Director de l’Institut Municipal d’Educació de València (IME) 1984-1992. Responsable de Formació de Consum en la Direcció general de Consum de la Generalitat Valenciana, entre 1992 i 1995.
Director del Gabinet Psicopedagògic Municipal de València 2007-2015. Cap del Servei de Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de València des de setembre de 2015 a febrer 2021.
Professor en diversos Màsters relacionats amb el Medi Ambient, el Consum, la Comunicació, etc..
Director i Vicepresident de la Fundació Societat i Progrés 2001 a 2009.
Vicepresident del Consell d’Administració de RTVV 2003-2011
Soci d’Associacions de Veïns des de l’any 1976, destacant la fundació i presidència de l’Associació de Veïns del Barri de l’Agulla (1986-1994). President de l’Associació Vall de la Calderona.(2010-2015)
Soci fundador i President del Fòrum Ciutadà de València
Soci d’AUC (Associación Usuarios de la Comunicación) i President i fundador d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) novembre 2009 fins a l’actualitat.
Director i impulsor de les VII Edicions del Festival Cinema Ciutadà Compromés
Fundador i membre del Consell Coordinador de la Xarxa d’Entitats del País Valencià des de 2014
Fundador i membre de la Junta Directiva de l’Observatori Ciutadà contra la Corrupció.
Organitzador i participant del Dia Internacional del Dret a Saber a València des de 2011 a 2021.
Algunes publicacions:
- MAYORDOMO, A. y Alt. “Estudios sobre Participación Social en la enseñanza” Diputación de Castellón. Castellón. 1992.
- BELANDO, B. i MONTIEL, G. coord. “Contenidos y mercado en la regulación de la Comunicación El nuevo marco normativo de la Ley 7/2010 General de la Comunicación Audiovisual.”. Tirant Lo Blanch. València 2011. con los artículos: PERALES,A i PASTOR, J.I. : “La protección del menor a través de sistemas de regulación voluntaria: El caso del Código de Autoprotección de Contenidos Televisión e Infancia”. PASTOR, J.I i PERALES,A.: “Dónde está el punto J de las mujeres?. Propuestas para un Plan de Acción del fomento y la promoción de la igualdad de género en RTVV”.
- A.V.V.: “La calidad de los contenidos audiovisuales en la multidifusión digital” UOC. Barcelona, 2010. Con el artículo:. PERALES,A i PASTOR, J.I. : La calidad como derecho de los usuarios: el nuevo marco de la Ley General de la Comunicación audiovisual.
- FRANCÉS, M. coord.:”Hacia un nuevo modelo televisivo” Gedisa. Madrid, 2009. con el artículo PASTOR, J.I. “La Gobernanza de la televisión pública: al servicio de la ciudadanía.”
- PASTOR, J.I. : Una altra RTVV era possible… i serà? “Accountability” del Consell d’Administració 2007-2011. Editorial Obra Propia. Valencia 2011.
Emília Bolinches Ribera, periodista i escriptora valenciana, Vicepresidenta d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació)
Es va llicenciar a Madrid en Periodisme al 1972 i també en Filologia Moderna d’Anglés i Francés per la Universitat de València en 1978.
Té una llarga trajectòria com a periodista en diversos mitjans escrits, ràdio i televisió com Diario de Valencia, El Periódico de Catalunya, La verdad, El País i Levante-emv, Le Monde diplomatique en castellà, Valencia Fruits, Valencia Semanal, Interviu, Tiempo, Dinero, Viajar, Saó, Ràdio 9 TVE-Aitana i Canal 9. Entre 1978 i 1979 va dirigir el Gabinet de Premsa de la Conselleria d’Economia i Hisenda del Consell del País Valencià i posteriorment, entre 1982 i 1989, va pertànyer al Gabinet de Premsa de l’Ajuntament de València. Ha fet classes a la Fundació Isonomia – Universitat Jaume I de Relacions amb els Mitjans de Comunicació Social del Curs Associacionisme i Participació Ciutadana Igualitària.[1]
És sòcia fundadora de la Unió de Periodistes Valencians, a més de ser membre de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i a la Xarxa Estatal de Dones Periodistes.[2] Va rebre en 1984 el premi Llibertat d’Expressió de la Unió de Periodistes.[3] Ha participat com a Observadora Electoral Internacional als comicis presidencials i parlamentaris de Bolívia, Equador, Mèxic, Nicaragua, Paraguai, Veneçuela i República de Moldàvia.[4][5] Com a activista ha estat implicada en iniciatives a favor de la defensa ciutadana i dels menors desafavorits.[6][7]
Des de 2015 és vocal al Consell de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern de la Generalitat Valenciana .[7][8][9] És autora del llibre Pilar Soler, rebelde con causas, referent per al feminisme valencià editat en 2013 per Publicacions de la Universitat de València.[10]
Alejandro Perales Albert, president AUC i membre de l’OCTA.
Professor Associat de la URJC entre els anys 2009 a 2012 i des de 2017. Professor del Màster de Periodisme Cultural de la URJC des de l’any 2013. Professor en la UEM (2002-2005); ICADE (2002-2003);
TRACOR (2006-20012); CESMA (2001-2012); Universitat Ramon Llull (2002-2006), entre altres centres.
Director General d’IMPACTE des de 2000. President de l’ASSOCIACIÓ D’USUARIS DE LA COMUNICACIÓ des de 1999. Membre del Consell d’Administració de RÀDIO TELEVISIÓ MADRID des de 2016. Expert del COMITÉ ECONÒMIC I SOCIAL EUROPEU des de 2000. Membre del Jurat de l’Associació per a l’Autoregulació de la Comunicació Comercial (AUTOCONTROL) des de 2019. Membre de la Comissió Intersectorial per a actuar contra les activitats vulneradores de drets de propietat industrial des de 2015. Membre del Consell Assessor de RÀDIO TELEVISIÓ ESPANYOLA (2007-2016) Director Gerent de Màrqueting d’RTVE (1989-1991); Director de Màrqueting del GRUP CIUTADÀ (1994-1995); Director de Màrqueting i posteriorment Subdirector General de CONTEXT (1991-2000). Director de Publicacions del GRUP ESPECIAL DIRECTIUS (1981-1989). Últimes investigacions: Anàlisi del tractament dels successos en els informatius de les televisions espanyoles (2018), Auditoria de la publicitat en televisió de medicaments i productes sanitaris (2018), Anàlisis de la publicitat d’aliments amb al·legacions de salut (2018), Sistema d’etiquetatge de continguts i serveis audiovisuals (2016). Últimes publicacions: Perales, A. (2018) “La regulació del dret d’accés com a forma de participació ciutadana” en Aznar, H., et alt (editors) El dret d’accés
als mitjans de comunicació. I. Legislació i Autoregulació, Tirant lo Blanch, València, pp 61-68. Perales, A. (2017) “Informar per a protegir. La qualificació per edats dels continguts audiovisuals a Espanya “, en Boix Palop et alt. en Regulació i control sobre continguts audiovisuals a Espanya, Thomson Reuters-Aranzadi, Navarra, pp 257-276. Perales, A. (2015) “Protegir la privacitat dels ciutadans en l’entorn digital. Una qüestió d’equilibri” en 20 anys de protecció de dades a Espanya.
Agència Espanyola de Protecció de Dades, Madrid, *pp 335-363. Perales, A. (2015) “La regulació de publicitat d’aliments amb al·legacions de salut” en Doménech, G.et alt. Temes actuals de dret agrari i agroalimentari, Universitat Politècnica de València, pp 169-183. Perales, A. (2014) “El marc legal del branded content” en Ron R. et alt. Sota la influència del branded content, ESIC, Madrid, pp 189-198. Últims articles: Perales, A. (2018) Reflexions entorn de l’engany en les comunicacions comercials, Methaodos, Revista de Ciències Socials, Vol 6 (1), pp 52-63. Perales, A. (2017) La promoció i protecció de la diversitat en la legislació comunicativa europea, Quaderns del CAC núm. 43, Vol XX, pp 37-46. Perales, A. (2016) La participació ciutadana com a factor diferencial dels mitjans públics, adComunica, Revista Científica d’Estratègies, Tendències i Innovació en Comunicació, núm. 11, pp 11-12. Perales, A. (2015) Entre el dret a l’oblit i el dret a conéixer. Conseqüències derivades de la doctrina del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Revista europea de drets fonamentals, núm. 25, pp 475-491.
Miguel Perelló del Río, Col·legi de Psicòlegs de València.
Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València. Màster en Psicologia Clínica pel Centre de Teràpia de Conducta de València i Màster en Prevenció i Tractament de Conductes Addictives per la Universitat de València. També compta amb una extensa formació contínua, en l’àrea de psicologia clínica i de conductes addictives.
És membre de la secció de Teràpia de Conducta del Col·legi Oficial de Psicòlegs. Subdirector de la revista Informació Psicològica del Col·legi de Psicòlegs. Director del Centro de Aplicaciones Psicológicas de València. També pertany a la Societat Espanyola de Psicologia Clínica i Salut (SEPCyS).
José Ángel García Cabrera. Subdirector de Audiovisual de la Dirección de Telecomunicaciones y del Sector Audiovisual CNMC (Comisión Nacional del Mercado y de la Competencia)
Enginyer de Telecomunicació per la Universitat del País Basc (1991). Màster en Administració i Direcció d’Empreses per ICADE (2001)
Funcionari Cos Superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l’Administració de l’Estat. Ha treballat des de l’any 1997 en la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, exercint el lloc de Subdirector en la Direcció Tècnica, i des de l’any 2006 en la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, exercint els llocs de Cap de la Unitat de Suport al Director General, Assessor del Secretari d’Estat, Subdirector General de Xarxes i Operadors de Telecomunicació i Assessor en la Subdirecció General de Continguts de la Societat de la Informació.
Anteriorment havia sigut emprenedor i havia treballat en el sector privat
José Olcina Rodríguez. EUTOX Mental Heath Services.
Especialista en psiquiatria. Metge de Conductes Addictives Generalitat Valenciana. Gerent d’EUTOX SL. www.eutox.com. Coordinacion d’equip de psicologia clínica i psiquiatria que fa costat als Especialistes en Medicina del Treball de grans empreses, a traves de la realització d’un programa de psicoteràpia precoç per a ajudar els treballadors a afrontar els seus problemes i així evitar la ILT (Incapacitat Laboral Transitòria). El programa es denomina SERENDIS i té una implantació actual en tot el territori nacional espanyol.
Marta Pellico del Castillo, directora executiva d’iCMedia, membre del Consell Assessor de Telemadrid, Secretària de l’OCTA.
És una professional de referència en el sector dels mitjans de comunicació. Exerceix des de 2014 funcions directives en iCmedia, des d’on representa institucionalment els drets de les audiències i en particular dels menors. Ha impulsat i format part dels grups de treball “multistakeholder” (cadenes, regulador i societat civil) per a la millora del codi d’autoregulació, el disseny del sistema de qualificació i etiquetatge i l’aplicació de la Llei General de Comunicació Audiovisual. Actualment està involucrada en la transposició de la nova Directiva Europea i en l’impuls del nou model d’autoregulació, així com en l’impuls del Segell de Confiança Audiovisual, per a garantir la correcta qualificació per edats dels continguts audiovisuals.
És membre del Consell Assessor de Telemadrid, Membre de la Comissió Mixta de Seguiment del Codi d’Autoregulació, Membre del Grup Tv Oberta. Membre expert del grup “Media Literacy” de la Comissió Europea.
Dins d’iCmedia ha liderat diversos projectes europeus relacionats amb l’alfabetització mediàtica, en concret amb la formació d’educadors, joves i adolescents en el pensament crític i les aptituds necessàries per a enfrontar-se a un escenari audiovisual canviant. És llicenciada en Dret en la Universitat Complutense Madrid. Màster Executiu de Gestió d’Empreses de Comunicació en la Universitat de Navarra.
https://www.linkedin.com/in/marta-pellico-del-castillo-50252733/
Miguel Borque Giraldos, periodista. Responsable de Comunicació de Save The Children Comunitat Valenciana i membres de la Plataforma de Infancia
Grau en Periodisme per la Universitat de València, Màster en Periodisme Multimèdia Professional per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Cooperació al Desenvolupament per la Universitat de València.
Experiència professional: 5 anys de Responsable de Comunicació en Save the Children a la Comunitat Valenciana. Abans d’això he treballat en altres gabinets de comunicació, agències de màrqueting digital i he passat per diferents mitjans de comunicació com l’Agència EFE, Levante o Canal 9.
Andrés Armas Portela, president ALFAMEDIA, una associació sense ànim de lucre, integrada per experts provinents de l’àmbit associatiu, professional i acadèmic en els diferents camps tecnològic, educatiu, jurídic i comunicatiu, el principal objectiu del qual és afavorir i col·laborar en el desenvolupament d’iniciatives vinculades a l’alfabetització mediàtica, aprofitant les oportunitats que el nou ecosistema de mitjans ofereix per a avançar en el benestar i el progrés social, millorant l’educació, la ciència i la cultura, i assegurant i millorant la qualitat de la democràcia.
És llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Complutense, Màster en Administració d’Empreses per l’IE en Gestió Audiovisual per la Universitat Carles III de Madrid i membre de l’Acadèmia de TV.Va ser Director General de la Unió de Televisions Comercials en Obert – UTECA entre 2013 i 2019. Prèviament va ser Director General d’Impulsa TDT, l’associació creada pels radiodifusors d’àmbit estatal per al procés de transició a la TDT.
Té una llarga trajectòria en funcions executives en diferents companyies i sectors com Andersen Consulting (ara Accenture), Bankinter o Grup Ferrovial.
Abans de la seua incorporació a Impulsa TDT, era el Conseller Delegat d’Ikusi, una companyia orientada a serveis i solucions tecnològiques per al sector audiovisual amb presència internacional. Ha sigut també professor associat de la Universitat Carles III de Madrid, autor del blog SKENE i guionista i productor del documental La Transició Silenciada.
Pilar Lloret Gual, Tècnica del Comissionat de la Presidència de la Generalitat per al Pla valencià d’acció per a la salut mental.
Licenciada en Ciències ambientals per la Universitat de València i doctoranda en el programa de Desenvolupament local i Cooperació internacional de la Universitat de València. En els últims anys ha treballat en la Càtedra Prospect 2030 enfocada en el pensament estratègic al servei d’administracions pública, actors privats i societat civil.
Paral·lelament, ha desenvolupat el seu treball en el marc de la participació ciutadana vinculada a l’ordenació del territori i el medi ambient desenvolupant metodologies innovadores com el Pla Renhace https://vegarenhace.gva.es/es/ i Plans d’acció territorial (Alacant-Elx, la Vega Baixa i Comarques Centrals).
En l’actualitat la seua especialització en processos d’innovació democràtica l’ha portada a desenvolupar el seu paper com a Tècnic Superior d’Investigació vinculat a la posada en marxa del procés deliberatiu sobre salut mental que serà la base per a la redacció del futur Pla Valencià d’Acció per a la Salut Mental, Drogodependències i Conductes Addictives https://comissionatsalutmental.gva.es/es/
Julia Sevilla Merino, Presidenta del Consell de la Ciutadania de la CVMC.
És jurista i feminista valenciana, professora honorífica del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València, i membre de l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona i va ser lletrada durant anys a les Corts Valencianes.
Es va llicenciar i doctorar en Dret per la Universitat de València, sent posteriorment professora adjunta de Teoria de l’Estat de l’antiga Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i primera professora titular de Dret Constitucional de les universitats espanyoles. L’any 1983 fou nomenada Lletrada de les Corts Valencianes, sent la primera dona en ocupar tal càrrec. En 1993 va ser adjunta del Síndic de Greuges.
Ha estat compromesa amb la societat valenciana i ha lluitat per la igualtat efectiva entre homes i dones. Va fundar la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, que va presidir, igual que va contribuir a fundar la Xarxa Feminista de Dret Constitucional, sent actualment membre de la Federació Espanyola del Lobby Europeu de Dones (CELEM). Va ser precursora en l’acadèmia espanyola dels estudis constitucionalistes amb perspectiva de gènere
La seua activitat investigadora s’ha centrat en la participació política de les dones, la discriminació per raó de gènere i la representació paritària, i ha estat reconeguda com una dona precursora en els estudis constitucionalistes amb perspectiva de gènere. La seua contribució científica ha estat clau en la conceptualització del gènere com a categoria d’anàlisi jurídica constitucional amb l’objectiu d’avançar cap a una societat més plural, democràtica i igualitària. Va rebre la Medalla de la Universitat de València el 17 de desembre de 2018. La ‘laudatio’ la va llegir la ministra i vicepresidenta del Govern d’Espanya Carmen Calvo.
Juan Antonio Caballero Defez, president de la Confederació Valenciana d’Associacions de Veïns CAVE-COVA https://cavecova.es/ i president de la «Confederación Estatal de Asociaciones de Vecinos de España» CEAV https://www.ceavconfederacionvecinal.com/
Químic, professor d’Educació Secundària. Ha sigut director , actualment jubilat , a l’IES Maria Carbonell i Sanchez.
CEAV representa a 3000 Associacions Veïnals de tot l’Estat, amb 100 Federacions i les corresponents Confederacions Autonòmiques. Les primeres associacions veïnals es van constituir en 1968, des de llavors s’ocupen de la defensa de la qualitat de vida dels nostres barris i ciutats.
PER A SABER-NE MÉS
- https://www.cvmc.es/llibre-destil/
- https://ivc.gva.es/val/audiovisual
- https://comissionatsalutmental.gva.es/va/
- https://www.auc.es/
- https://www.octa.es/
- https://www.cnmc.es/ambitos-de-actuacion/audiovisual
- https://plataformadeinfancia.org/
- https://clevercode.es/
- https:
//didact.clevercode.es/ - https://plataformadeinfancia.org/documento/informe-anual-comision-mixta-seguimiento-codigo-autorregulacion-contenidos-televisivos-infancia/
- https://plataformadeinfancia.org/wp-content/uploads/2020/10/La-infancia-vulnerable-en-los-medios-de-comunicacion-2019.pdf
- https://plataformadeinfancia.org/wp-content/uploads/2020/06/reconstruccion-con-enfoque-de-infancia.pdf
- https://cms.aldeasinfantiles.es/uploads/2019/06/INFORME-INFANCIA-EN-MEDIOS-2019-OK-1.pdf
- Manual para la protección de la infancia en los medios de comunicación y en las campañas publicitarias Noviembre de 2018. Guía práctica. Comunicación para la infancia y desde la infancia https://www.amic.media/media/files/file_352_1935.pdf
- https://tvinfancia.es/tvinfancia/sites/default/files/C%C3%B3digo-%20Texto%20consolidado-%202015%20Julio.pdf