Libro Blanco de la Influencia Responsable

El passat dia 30 de novembre, Dia Internacional de l’Influencer, es va presentar el Llibre blanc de la Influència Responsable. El “Llibre blanc de la Influència Responsable” analitza les claus per a enfortir la credibilitat i transparència d’un sector que creix a nivell global i que triomfa entre els joves. Amb aquest estudi, es fa un pas més en la contribució per a crear un entorn d’influència més transparent, de confiança i responsable, i proposa, entre altres, un decàleg amb mesures concretes. Es tracta d’una iniciativa d’iCMedia, amb qui compartim la pertinença a l’OCTA (Obervatorio Contenidos Televisivos y Audiovisuales)

En paraules de la vicepresidenta d’iCmedia, Marta Pellico, “en aquest Llibre blanc, hem identificat junts totes les palanques que ens puguen ajudar a impulsar un ecosistema d’influència responsable, així com aquells aspectes que ho frenen.

Cal dir que eixe mateix dia, vam celebrar en la Filmoteca Valenciana la Jornada Continguts Audiovisuals i Persones Vulnerables. Oportunitats de l’autoregulació, on va participar Marta Pellico amb una intervenció en vídeo pregravada.

El Llibre blanc de la Influència Responsable és una iniciativa d’Icmedia promoguda per la Comissió Europea, a través del projecte SIC-SPAIN 2.0 (Safer Internet Center Spain 2.0) cofinançat per la Unió Europea a través del programa CEF-Telecom, convocatòria Safer
Internet (CEF-TC-2020-1).
El Llibre blanc de la Influència Responsable ha sigut realitzat per i mitjans la col·laboració amb ISEM Fashion School, ConEse Consulting i NewLink Spain.
Aquest llibre té com a objectius promoure la influència responsable en les xarxes socials, definir l’ecosistema de la influència, identificar les palanques que impulsen la confiança entorn de l’Influencer i millorar la credibilitat, transparència i eficàcia del sector.
El Llibre blanc té el seu origen en el coneixement adquirit per iCmedia arran del desenvolupament de l’Influencer Trust Label (*ITL). L’ITL és un projecte cofinançat per la Unió Europea, en el qual iCmedia ha treballat durant els últims 18 mesos. A través d’ell, iCmedia ha creat
una Etiqueta de Confiança per als perfils de les xarxes socials dels Influencers.

Aquesta etiqueta estableix uns indicadors de responsabilitat i transparència, que distingeixen a aquells influencers, marques i agències que actuen de manera responsable. Per a realitzar l’Etiqueta de confiança ITL es treballa amb influencers de tota Espanya a través de focus groups.

El Llibre blanc de la Influència Responsable és el resultat d’una gran conversa entre els stakeholders que formen l’ecosistema de la Influència: usuaris i consumidors, influencers, marques, agències, mitjans de comunicació, plataformes socials, institucions i organitzacions, i reguladors. Entre tots, es dibuixen i proposen els passos a seguir per a fer real un entorn d’influència responsable.

iCmedia premia el programa de formación en Seguridad TIC y Menores Red.es impartido por Grupo Euroformac | Euroformac
Per a dur a terme aquest projecte, s’ha realitzat una exhaustiva recollida d’informació a través de més 40 entrevistes en profunditat als representants més destacats dels agents que componen l’ecosistema de la influència digital. Durant aquestes entrevistes, s’ha analitzat la situació actual, descrit els reptes i palanques de canvi de la influència responsable, i s’han determinat les recomanacions i passos a seguir per a crear un entorn d’influència responsable promogut per totes les parts implicades.

Aquest llibre presenta els resultats de tot aquest treball de recerca.
El Llibre blanc de la Influència Responsable pretén impulsar en tots els usuaris, influencers i stakeholders de l’ecosistema de la influència digital, el coneixement del poder d’influència dels Influencers digitals i de l’impacte que tenen en la societat, especialment en els menors. Tots junts hem de caminar cap a la Influència Responsable.

PER A SABER-NE MÉS

Descarrega’t el llibre blanc en: http://influencerstrustlabeleu.org/

Post a Comment