II JORNADES DE PEDAGOGIA I AUDIOVISUAL

http://www.facebook.com/event.php?eid=162177803822715

II Jornades de Pedagogia i Audiovisual

Inserits de ple en la societat de la informació i del coneixement, els destinataris dels diferents sistemes educatius, des de l’alumnat de primària, secundària i els cicles Formatius fins a la Universitat, es troben actualment confrontats amb una lògica pedagògica i d’aprenentatge que, en moltes ocasions, es situa per darrere dels processos d’adquisició de competències comunicatives i d’accés als continguts.

Aquests alumnes, que seran ben prompte els ciutadans “educats” de demà, no necessiten adquirir –al menys no obligatòriament–, un major nombre de continguts curriculars, sinó més aviat interioritzar i desenvolupar un procés sòlid i coherent d’aprenentatge que els permeta analitzar aquests continguts i ser capaços d’utilitzar-los per donar un cert sentit a l’excés d’informació que tenen al seu abast.

Avui, xiquets, adolescents i joves estan, d’una manera desordenada i intuïtiva, accedint per ells mateixos, en grup o a través de les diferents xarxes socials a aquests continguts mitjançant Internet o altres eines, bàsicament audiovisuals. L’escola, l’institut i la universitat haurien de liderar aquestes noves maneres d’entendre i exercir l’aprenentatge, el coneixement i la pedagogia en una societat interconnectada.

L’objectiu hauria d’encaminar-se a la utilització crítica i personalitzada de les habilitats tecnològiques que permet i exigeix el nou entorn, aplicant-les a les noves situacions, analitzant i depurant la informació, accedint a conceptes i idees noves. L’alfabetització digital i audiovisual en general, l’ús quotidià de les TIC i els sistemes educatius han d’anar de la mà en tot aquest procés de canvi o mutació cognitiva.

Coordinació: Rosanna Pastor i Josep Lluís Peris

Organitza: CCC OCTUBRE

Col·labora: ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació)

Programa
Dijous 18 de novembre
16.30h. Presentació de les II Jornades de Pedagogia i Audiovisual, a càrrec dels coordinadors Josep Lluís Peris, director d’IES i crític d’art, i Rosana Pastor, actriu.
17.00h. Sessió inaugural a càrrec de Sergio Álvarez García, Universitat Complutense de Madrid i assessor del Ministeri d’Educació en matèria pedagògica i noves tecnologies i audiovisual.
18.30h. “De Youtoube a l’aula i de l’aula al Youtoube”. Una reflexió ètica sobre l’assetjament a través dels mòbils i una proposta per a evitar-la. A càrrec d’Enric Senabre, professor d’IES a València.
19.30h. “L’adolescent, espectador privilegiat”. Anàlisi dels hàbits de consum audiovisuals dels adolescents i la influència de la indústria cinematogràfica. A càrrec de Nacho Moreno, historiador de l’art i comunicòleg.

Divendres 19 de novembre

10.00h.Francesc Deo, director d’AULA MEDIA (Barcelona), presentarà el seu treball relacionat amb la pedagogia de la imatge i la televisió a través dels seus DVDs “Darrere de la pantalla”.
12.00h. DONESTECH: “Desxifrant el codi Lela. El dia que em vaig enrotllar amb les tecnologies”. Anàlisi sobre l’ús de les TIC des de la perspectiva de gènere. A càrrec d’Anna Sala i Eva Cruells.
16.00h. CINEMA EN CURS, un projecte experimental de tallers impartits conjuntament per docents i professionals del cinema a escoles i instituts públics de Catalunya. A càrrec de Núria Aidelman i Laia Colell.
18.00h. Ramon Breu, coordinador de CINEMA ESCOLA (Barcelona), presentarà el seu programa que treballa el cinema com a eina d’aprenentatge al costat del treball curricular en primària i secundària.

Dissabte 20 de novembre
10.00h.“Patrons culturals en la relació amb les pantalles”. A càrrec d’Ángel San Martín, professor del Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València.
12.00h. Sessió de cloenda a càrrec de Miguel Soler Gracia, director general de Formació Professional del Ministeri d’Educació.

Amb la col·laboració d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació).

CONVALIDABLE PER 1 CRÈDIT DE LLIURE OPCIÓ (Universitat de València)

IMPORT DE LA MATRÍCULA
a) Estudiants de la Universitat de València (amb 1 crèdit): 30€
b) Públic en general: 20€
c) Socis d’ACPV i d’ACICOM: 15€

Per a participar, cal que us matriculeu en el formulari que apareix més avall. Forma de pagament: ingrès al nº de compte de Caixa Catalunya 2013-0430-83-0200308768. Al rebut bancari heu d’escriure en l’apartat de Concepte “II Jornades Pedagogia i Audiovisual” i en Nom del beneficiari “Fundació Ramon Muntaner” i l’heu d’enviar a l’Octubre CCC, c/ Sant Ferran, 12. 46001 València. Els rebuts els podeu enviar per correu ordinari a l’adreça anterior a l’atenció de “I Jornades Pedagogia i Audiovisual” o per e-mail a l’adreça: spalau@octubre.cat

Per als alumnes de la Universitat de València la matrícula inclou els drets d’inscripció i un certificat d’assistència lliurat per l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. L’assistència al curs és convalidable per un crèdit de lliure configuració (el preu inclou les taxes de tramitació).

Per al públic en general la matrícula inclou els drets d’inscripció i un certificat d’assistència lliurat per l’Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Matricula’t

Post a Comment