FEDERAL a l’Aula Magna de LA NAU, divendres 27/11/2020 a les 18h. FCCC2020 i Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL +

T’invitem a la projecció i col·loqui del documental FEDERAL  Una sessió organitzada pel VI Festival Cinema Ciutadà Compromés FCCC2020 junt amb l’Associació FEDERALISTES VALENCIANS

FEDERAL (

Dirigit pel periodista Albert Solé, aquesta producció posa sobre la taula els principals arguments del federalisme. Es planteja d’aquesta manera «què és i com funciona aquest sistema de govern» amb entrevistes a diversos experts, i mostra històries personals, «sense defugir el debat ni la controvèrsia»

 

 

ASSOCIACIÓ DE FEDERALISTES VALENCIANS

L’Associació de Federalistes Valencians és una associació cívica que pretén impulsar la cultura i la consciència federal i els valors que li són inherents, impulsar una reforma de la Constitució espanyola de 1978 en sentit federal, basada en els principis de cooperació, lleialtat institucional, solidaritat i pluralisme entre tots els pobles, i impulsar la construcció d’una Europa federal, democràtica, social, justa i solidària.

Contacte en: federalistesvalencians@gmail.com

A les 18:00h. Projecció de:

FEDERAL (58′)

Any 2017
País Espanya
Director Albert Solé
Documental / Política. Migmetratge

Divendres, 27 de novembre del 2020, a les 18:00h.

Aula Magna (Centre Cultural La Nau) Universitat de València 

Carrer de la Universitat, 2, 46003 València

Lliure entrada, fins completar l’aforament, mitjançant inscripció en: 

https://bit.ly/39kcMoa

Reserva la teua plaça en aquesta activitat. Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

­

Albert Solé apuesta por el federalismo en España Albert Solé Director de FEDERAL

Albert Solé, amb la seua òpera prima Bucarest, va guanyar en 2008 els premis Goya i Gaudí. Amb aquest  migmetratge pretén reflexionar sobre el federalisme en un món globalitzat en el qual la cultura del pacte, del diàleg, es presenta com la millor opció per a abordar els problemes actuals, com el canvi climàtic o les migracions.

Quin paper ha de jugar el federalisme d’esquerres a l’Europa multicultural i diversa dels nostres dies?
Aquesta és la pregunta a la qual busca resposta el guanyador del Goya, Albert Solé.

Història, present i futur d’una proposta que busca conciliar els beneficis de l’autonomia i la integració en societats marcades per la presència d’identitats múltiples. L’estat de la qüestió, que alterna l’entrevista amb escenes en veu en off, posa sobre la taula alguns dels problemes actuals i fa un repàs sobre la definició del federalisme de la mà de pensadors i líders polítics d’abast internacional com Daniel Cohn-Bendit (activista ecologista), Romano Prodi, Joan Botella, André Lecours, Javier Solana o Emma Bonino (ex ministra italiana i activista per una Europa federal), Victòria Camps (catedràtica a la Universitat de Barcelona), Ramón Maiz (catedràtic de ciència política) o Owen Jones (periodista i columnista anglés); però també el federalisme explicat des de dins, a partir de l’experiència de ciutadans anònims: què sabem, d’on prové, quines són les seues possibilitats en un món cada vegada més globalitzat. I una mirada a experiències i tradicions federals, els èxits i fracassos del model.

Solé no ens ofereix respostes indiscutibles, però ens presenta de manera didàctica algunes reflexions com que no som aliens al drama dels refugiats, ni a qüestions com el canvi climàtic convidant-nos a plantejar mecanismes útils per a abordar l’Europa que volem construir, ens parla de pacte, de diàleg. En el fons, tot allò que és inherent a la idea de federalisme.

 

 

Albert Solé – FEDERAL (cat) from Minimal Films on Vimeo.

Col·loqui posterior a la projecció amb:

 

Zulima Pérez i Seguí

Presidenta de Federalistes Valencians. És Doctora en Dret amb esment internacional per la Universitat de València, Llicenciada en Dret per aquesta mateixa Universitat i Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Miguel Hernández. És a més Professora de Dret Constitucional a la Universitat de València (actualment en excedència).
Ha realitzat estades d’investigació en el  Center for Constitutional Studies and Democratic Development centre de la Facoltà di Giurisprudenza della Università  di Bologna i la Johns Hopkins University Paul H. Nitze School of Advanced International Studies in Bologna, Italy (SAIS Europe), així com en la Università di Padova (Itàlia) i en la Universitat Nacional de Córdoba (Argentina) en l’Institut de Federalisme de l’Acadèmia Nacional de Dret i Ciències Socials de Còrdova. Ha format part com a investigadora de diferents projectes d’investigació sent els seus principals camps d’estudi el Federalisme, l’organització territorial de l’Estat, les relacions intergovernamentals, el dret autonòmic, la reforma dels Estatuts d’Autonomia, la regeneració democràtica i la funció consultiva, on compta amb nombroses publicacions científiques.
Actualment és Directora General de Coordinació del Diàleg Social en Presidència de la Generalitat, havent sigut amb anterioritat Sotssecretària de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i Secretària Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat.

Margarita Soler Sánchez. Presidenta del Consell Jurídic i Consultiu de la Comunitat Valenciana

Margarita Soler Sànchez

Doctora en Dret i Professora Titular de Dret Constitucional de la Universitat de València. Ha sigut Directora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració d’aquesta Universitat (2008-2014). Des de 2017 presideix el Consell Juridic Consultiu de la Comunitat Valenciana. És investigadora de l’Institut  Universitari d’*Estudis de la dona de la UVEG. Ha realitzat estades d’investigació en la Universitat de Bolonya, en el King’s College de la Universitat de Londres, en la Universitat de Virgínia als Estats Units, en la Universitat Cady Ayyad de Marràqueix i en la Universitat de la Ciutat de Nova York.
La seua activitat investigadora s’ha desenvolupat fonamentalment en tres línies: l’organització territorial de l’Estat i el desenvolupament institucional de les CCAA; la participació política, especialment en l’àmbit del dret electoral; i els estudis de gènere i igualtat. Entre les seues publicacions: “Campanyes electorals i democràcia a Espanya”, “El Federalisme Plurinacional”, “El naixement de l’Estatut valencià”; “La transició política valenciana”; “Les institucions polítiques de la Comunitat Valenciana després de la reforma de 2006”; “Les dones parlamentàries en la legislatura constituent” o “El dret de sufragi passiu de les dones”. És membre fundadora de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional.

Vidal Beltrán, Jose MaríaJosé Mª Vidal Beltrán.

Professor Titular de Dret Constitucional. Universitat de València. També ha sigut professor a la Universitat de Barcelona i en la UOC.
Autor de nombroses publicacions relacionades amb el Dret Constitucional, especialment en l’àmbit dels drets i llibertats d’informació i comunicació, així com en el dels drets i l’articulació territorial de les administracions públiques.
Entre les responsabilitats públiques i experiència professional que ha exercit, poden destacar-se: Secretari Autonòmic de Comunicació  de la Generalitat Valenciana, President de l’Alt Consell consultiu de radiodifusió, televisió i altres mitjans de comunicació de la Generalitat Valenciana; Director General de Cooperació Autonòmica del Ministeri d’Administracions Públiques; Director del Centre de Noves Estratègies de Governança Pública (INAP); Assessor del Gabinet del Ministre d’Administracions Públiques; Cap de Gabinet i Àrea Jurídica del Consell d’Administració de l’Ens Públic Radiotelevisió Valenciana.

 

Pepe Reig – ACICOM José Reig Cruañes

Professor Contractat Doctor en la Facultat de Periodisme de la Universitat de Castella – La Manxa i Secretari Acadèmic de la Facultat de Comunicació. Llicenciat en Història per la Universitat de València i doctor per la Universitat d’Alacant, amb una tesi sobre Opinió pública i comunicació política en la transició democràtica (1999). Postgrau en Biblioteconomia i Documentació de la UA.
Documentalista en el Consell Assessor d’RTVE de la Comunitat Valenciana durant sis anys. Després professor titular en la UCH-CEU durant 17 anys. Autor de llibres i articles sobre els mitjans de comunicació i l’espai públic en les transicions democràtiques, l’espai públic en la globalització, la cultura política, la comunicació electoral i l’estructura dels mitjans, en paral·lel amb les col·laboracions periodístiques en diversos mitjans (actualment en el blog A l’inrevés I Al DRET del diari digital INFOLIBRE).
Diverses estades d’investigació i missions d’observació electoral a Europa i Amèrica. Va ser secretari de l’Associació d’Historiadors de la Comunicació (AHC), membre de la Junta directiva del Col·legi oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i de la Càtedra Complutense de Memòria Històrica (CCMHSXX).
Actualment membre del Consell de Ciutadania de la plataforma pública valenciana de comunicació À Punt Mèdia. Tresorer de l’Asociació Federalistes Valencians.

                

PER A SABER-NE MÉS:

Post a Comment