El Festival de Cinema Ciutadà Compromés es consolida amb més de 50 projeccions en només una setmana

La jornada d’inauguració de la novena edició del Festival de Cinema Ciutadà Compromés, celebrada ahir en el Centre de Cultura Contemporània Octubre, va estar carregada de crítica social, compromís i una visió reflexiva sobre el canvi climàtic, la sostenibilitat i l’ecologia.

En primer lloc, el president d’ACICOM i director del Festival, Juan Medina, va donar la benvinguda al públic i va convidar-lo a assistir a la resta de les projeccions que es faran durant la setmana. També va donar les gràcies a totes les persones voluntàries que han col·laborat amb el festival i a les directores i directors que han participat en aquesta edició.

Així mateix, el gestor cultural y coordinador del centre Octubre, Emili Payà, va mostrar la seua alegria de poder acollir en l’edifici un festival audiovisual “compromés amb la societat i que ofereix projectes de molta qualitat”.

Després de les presentacions es van projectar quatre curts: Extint, Quan ens vàrem adonar, Viajes de Muerte i Reacciona Límit 2030. Tots ells tractaven la temàtica del canvi climàtic, ja que és una de les categories de premis que enguany s’han incorporat al festival.

Per a acabar, va tindre lloc una xerrada en la qual van participar Rosa Mas González, biòloga i voluntària de l’equip del FCCC 2023; Emi Navarro Navarro, organitzador de Youth Climate Save España i València; i, Amanda Subiela Mathiesen, tècnica de Amigos de la Tierra. Es va debatre sobre l’autosuficiència, el sistema de producció i consum, el poder dels moviments socials i altres qüestions rellevant que afect al nostre dia a dia.

El festival continua al llarg de la setmana amb més de 50 projeccions en diverses sales del País Valencià i amb més jornades temàtiques sobre igualtat, digitalització o memòria històrica.