El Festival Cinema Ciutadà Compromés es trasllada a Sagunt per parlar d’economia i ètica

Mamii ya se donde esta el dineroEl pròxim dilluns dia 30 d’octubre el Festival de Cinema Ciutadà Compromés (FCCC), que organitza ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació), marxarà al Port de Sagunt per parlar de macroeconomia i compromís social, amb motiu de l’exhibició del film documental d’Arturo Cisneros, “Mami, ya sé dónde está el dinero.

La tercera edició del FCCC ha programat una part de les sessions en diverses comarques valencianes, en espais culturals d’Elx, Monserrat i Aras de los Olmos, a més de Sagunt.

La pel·lícula de Cisneros, que es prokjectarà el dilluns dia 30 a les 19 hores al Casal Jove del Port de Sagunt, agafa com a punt d’arrancada del guió la pregunta que la mare del director fa al seu fill respecte al destí  on han anat tots els diners que havia generat la dècada de la borratxera del crèdit i la posterior crisi econòmica. El director enceta un viatge visual que el porta a parlar amb diverses personalitats del món de l’economia per trovar una resposta a eixa pregunta.

El film forma part de la secció informativa del festival, on la sessió de concurs compta amb 48 títols de format llarg, mitjá i curt. Està prevista l’assistència del director Arturo Cisneros, gràcies a la col·laboració amb el festival de la Red Enclau, especialitzada en el finançament alternatiu, entitat que ha facilitat a ACICOM el contacte i la presència del director.

La tertúlia posterior al visionat de la pel·lícula també comptarà amb la presència de la productora de Cacau i el tècnic de la cooperativa Conacado, de República Dominicana. El grup Conacado es una entitat que treballa al seu país pel finançament comunitari a favor de persones associades. Aixi mateix, ha ajudat a preparar este acte la Tenda de Tot el Món ONGd de comerç Just que treballa amb els veïns del Port de Sagunt.

 

Dia Mundial ImatgeEl passat divendres el festival va commemorar el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual sota el lema de la Unesco d’enguany:  Descobrir, recordar i compartir, el director del FCCC i d’ACICOM, José Ignacio Pastor va tornar a denunciar, una vegada més, el cas omís que han fet els governs valencians a la demanda planteada per ACICOM de declarar BIC l’arxiu audiovisual de la antiga RTVV i de RTVE en la Comunitat Valenciana, per preservar la memoria de nostra societat.

Vam incloure també la presentación del projecte “Ficció en Valencià”,http://www.ficcioenvalencia.com/ a càrrec d’Alexandre Ordaz, soci d’ACICOM. Es tracta d’un intent per recopilar el patrimoni audiovisual de la nostra llengua. Coneixerem l’experiència de 2 anys, que posa de relleu les necessitats, pendents per cobrir, que té la societat valenciana respecte a l’audiovisual en la nostra llengua. I la campanya de la Plataforma per la llengua: El valencià, al cinema!presentada per Manuel Carceller, el delegat al País Valencià, que promou les iniciatives valencianes que aposten per la llengua pròpia en la producció de continguts audiovisuals.

En la mateixa sessió vam realizar una experència d’accessibilitat al cinema amb la projecció de Xmile i tota una sèrie de curtmetratges programada a l’Escola d’Art i Superior de Disseny, sobre els Dret Humans fruït d ela Col·laboració amb l’HumanFest.

València, dissabte 28 d’octubre 2017

Cartell oficial FCCC 2017 red

Adjuntem Cartell, Programació i les Sales de projecció amb la seua adreça

Si vols rebre tota la informació del Festival Cinema Ciutadà Compromés subscriu-te a:  https://goo.gl/nsDqqY  o al canal de Telegram: https://t.me/ACICOM

 

 

Post a Comment