Dóna’t d’alta al portal PARTICIPEM i di la teua. Moltes propostes ciutadanes necessiten el teu suport
FINS EL DIA 27 DE JUNY POTS AVALAR LES PROPOSTES
Fases de pressupostos participatius
FASES DEL PROCÉS: Pots participar-hi directament en les distintes fases del procés: debatint en els diversos espais participatius o a través de GVA Participa, proposant projectes, donant suport als projectes i votant-los. Anima’t a formar part d’un govern obert a la ciutadania!
Tens tota la informació de les propostes que es troben en fase de rebre suport en: https://gvaparticipa.gva.es/budgets
Ara podem
Ja som persones registrades
Dóna’t d’alta al portal PARTICIPEM i di la teua. Moltes propostes ciutadanes necessiten el teu suport
Dóna suport a les propostes que tu consideres, pots fer-ho fins a 10 propostyes; des d’ACICOM t’invitem a considerar les següents:
Ens han aplegat a ACICOM diverses propostes que considerem d’interés. Venen proposades i/o avalades per diverses entitats amb les quals mantenim col·laboracions i a més a més estan relacionades amb la nostra raó de ser com associació: Ciutadania i Comunicació.
Augment de l’import de les subvencions per a entitats ciutadanes https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/415
Horta Sud • 27-05-2021 • Comunitat Valenciana (necessita 300 suports) •
Proposem l’ampliació de la partida dedicada a subvencions destinades a les entitats ciutadanes de la Comunitat Valenciana per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública, que els permeta augmentar la seua incidència en el territori i ampliar la seua tasca tant com la societat demane. Així, es demana:
- Augmentar la partida a un mínim d’1.500.000€ i amb la fixació d’una quantia addicional de mínim 500.000€.
- Retornar als criteris per a la determinació de la subvenció establerts en la convocatòria de 2019: “Per al cas de confederacions, federacions i fundacions d’àmbit autonòmic: 40.000 euros. b) Per al cas de confederacions, federacions d’àmbit inferior a l’autonòmic i associacions d’àmbit autonòmic: 15.000 euros. c) Per a la resta d’associacions: 6.000 euros”.
Ubicació: Comunitat Valenciana
Proposat en nom de: Fundació Horta Sud
Pla Integral de Sobirania i Adopció Tecnològica https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/387
• 27-05-2021 • Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)
Propostes relatives al Pla:
- Creació de recursos en línia gratuïts, en valencià i de qualitat enfocats a l’aprenentatge i enteniment de la tecnologia amb la qual convivim. Entendre els conceptes que gastem habitualment i conéixer les capacitats i limitacions (Exemples: internet, programació, seguretat informàtica, context actual i global, Blockchain, etc.)
- Creació de recursos en línia gratuïts, en valencià i de qualitat enfocats a l’aprenentatge i enteniment de la programació. Llenguatges per poder fer programes i guanyar la suficient intuïció per a començar projectes pel propi compte. Exemples i projectes pràctics i reals.
- Dotació de servidors gratuïts per a totes aquelles persones que vulguen desenvolupar ferramentes o programes informàtics, perquè les puguen allotjar sense cost econòmic.
- Jornades divulgatives en centres educatius explicant les eixides i aplicacions en tots els àmbits professionals. Les oportunitats professionals i personals que significa l’adopció tecnològica.
- Ús i aprofitament d’espais i edificis públics, com les biblioteques, perquè siguen punts d’adopció tecnològica universal.
- Espais col·laboratius de creació de projectes.
Recuperació arquitectura industrial com a habitatge alternatiu per a gent gran https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/727
• 30-05-2021 • Comarques de l’Horta (200 suports)
Recuperació del patrimoni arquitectònic industrial per a la seua reutilització com a vivenda de gent gran amb serveis comuns i espais compartits en els poblats marítims de València.
Amb aquest projecte es tracta d’aconseguir una doble finalitat:
1) Recuperació del patrimoni arquitectònic industrial vinculat al teixit social d’aquests barris: (Arqueologia industrial).
2) Donar una alternativa d’habitatge a la gent gran: Aquest projecte tracta de reforçar la vida independent, en un àmbit segur i atractiu, de les persones que no volen viure els últims anys de la seues vides en residències o amb altres familiars.
La nostra proposta podria compatibilitzar-se amb l’oferta de lloguer, a preu assequible, per a població jove amb la intenció que es produïsca interrelació dels dos col·lectius.
Compra i adaptació de pisos per a destinar-les a habitatge social i lloguer jove https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/224
• 23-05-2021 • Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)
Resulta essencial fer polítiques públiques que contribuïsquen a resoldre aquesta problemàtica. Una opció seria augmentar la inversió en la compra i recondicionament de pisos per a oferir en un lloguer assequible per als sectors més vulnerables. La solució no ha de passar per la construcció o l’expansió urbanística, sinó per condicionar i preparar immobles ja existents per a posar a disposició de la ciutadania, en la línia de la política que ja s’ha posat en pràctica des del govern de la Generalitat. Es essencial assegurar l’accés a aquest dret bé de primera necessitat a través d’un ampli parc d’habitatge públic per a oferir-lo a aquests col·lectius.
Projecte educatiu de les “Missions de la Memòria” https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/640
Projecte educatiu de les “Missions de la Memòria” per a combatre la “desmemòria Històrica Democràtica” realitzant xerrades en: Instituts , Centres d’adults i entitats ciutadanes; sobre la nostra Memòria Històrica Democràtica.
Les Missions de la Memòria tenen dos vessants d’actuació: la joventut en centres d’ensenyament, i una altra vessant la població adulta mitjançant actes, conferències i taules rodones en Centres Culturals, Associacions de veïns i Cases de Cultura..
Proposta en nom de: Coordinadora d’Associacions de la Mamòria Democràtica del País Valencià
SEGON CANAL DE TELEVISIÓ D’À PUNT https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/252
Promoció, us i normalització del VALENCIÀ en els àmbits professionals i negocis https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/93
Telecentres: Xarxa de centres d’alfabetització digital https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/832
• 30-05-2021 • Comunitat Valenciana (necessita 300 suports)
Per tal de que la ciutadania poguera adquirir competències digital es deuria crear una xarxa de Telecentres. Aquestos centres estarien conformats per equipament informàtic (un lot de 8 ordinadors, amb impresora, escàner i connexió a internet, webcam, lector de targetes, etc…) que la Generalitat podria proporcionar a tots els Ajuntaments que es comprometeren a disposar d’un local i de personal per atendre-los i disposar d’un horari on els ciutadans poderen accedir.
Adquisición y rehabilitación del Cine Metropol de Valencia por parte de la GVA https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/238
Solicitamos a la Generalitat Valenciana que, por razones de interés público, proceda a adquirir y a rehabilitar el antiguo Cine Metropol (BRL con categoría de Lugar de la Memoria Democrática), ubicado en la calle Hernán Cortes nº9 de Valencia.
Este edificio histórico, con gran valor patrimonial, podría convertirse en la nueva sede de la Filmoteca Valenciana y en el Museo del Cine Valenciano, dedicando un espacio a la figura del cineasta Luís García Berlanga y también a la de Vicente Miguel Carceller, editor de la revista satírica La Traca y promotor del cine.
Se trata el último cine intacto que queda de la época en la cual Valencia fue capital de la Segunda República Española. Un lugar de referencia y de reunión de las figuras históricas más representativas de este periodo, tales como Ernest Hemingway, Orson Wells o Miguel Hernández, entre otros.
COM FUNCIONA EL WEB PARTICPEM?
El web s’estructura en cinc apartats:
- Debats, on qualsevol persona pot iniciar un tema de conversa que el preocupe o compartir el seu punt de vista.
- Propostes ciutadanes, un espai on aconseguir suports perquè les iniciatives de la ciutadania arriben a l’òrgan competent i siguen estudiades per a la seua consideració;
- Votacions, espai per exercir el vot i i conéixer aquells processos que ja han finalitzat;
- Participar en els debats i processos previs a l’aprovació de normes o plans;
- Pressupostos Participatius també tindran un lloc destacat perquè la ciutadania puga decidir a quins projectes va dirigida una part important del pressupost de la Generalitat.
Per accedir al web, cal registrar-se o no, encara que al registrar-se s’amplia la quantitat de possibilitats de participar.
Només amb el nom i correu electrònic la web et permet crear debats, propostes, fer comentaris i col·laborar en participacions.
L’edat mínima per tal de participar és de setze anys, però també els menors de 16 poden participar mitjançant l’autorització dels seus tutors legals a causa de l’exigència de la normativa de protecció de dades.
Respecte als terminis i dates per tramitar les iniciatives, cal diferenciar entre propostes i debats, ja que una cosa és obrir un fil de debat i entrar en un debat. Pel que fa a les propostes, es requereixen 5.000 suports quan algú proposa alguna cosa perquè eixa proposta puga ser votada.
Una vegada que estan votades, el compromís de la Conselleria de Participació és elevar-ho al departament pertinent i en un temps màxim de 4 mesos, lliurar un informe sobre les seues competències i es publicarà de manera oficial.
La nova pàgina web inclou a més diverses accions formatives on els usuaris i usuàries poden conéixer les diferents fases del procés participatiu; la participació com a estratègia de democratització amb capacitat d’integrar múltiples veus en el debat públic; o sobre la governança que incentiva els espais deliberatius per a donar poder i influència a la societat sobre les decisions que afecten la vida pública.
Preguntes freqüents: https://gvaparticipa.gva.es/help/faq