Crònica de la sessió sobre EN LLOC COM EN CASA en Cine Club: ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 15/03/2023 a l’OCTUBRE CCC.

ACICOM i ACPV hem programat aquest documental: EN LLOC COM A CASA.

Corrupció en una adopció internacional?

Idioma original: Noruec, anglès i singalès

Subtítols: català

EN LLOC COM A CASA

Direcció: EMILIE BECK

2022, duració 70 min.

Una dona jove adoptada per una família noruega vol reconciliar-se amb els seus orígens a Sri Lanka, un viatge existencial que es converteix en un clam anticorrupció.

COL·LOQUI DEL DOCUMENTAL “ENLLOC COM A CASA” SOBRE ADOPCIONS INTERNACIONALS

El documental dirigit per la realitzadora noruega Emilie Beck ens parla de la trajectòria d’un bebé de 7 mesos que arriba a Noruega per créixer a una família d’aquest país. Pel builling, patit en silenci, que al cap de quatre anys la xiqueta ja rep a l’escola pren rapidament consciència de ser una diferent dels altres alumnes i quan es fa gran es transforma en una activista a favor de la regularització y control administratiu de les adopcions internacionals.

El col·loqui dirigit pel soci d’ACICOM, Jaime Millás, va concloure que conéixer els seus orígens en l’injust entorn familiar de Sri Lanka on va nàixer serà la raó fonamental de la seua vida adulta, així com procrear diversos fills per a oferir-los una vida i uns orígens que ella no va poder gaudir satisfactòriament.

La protagonista Priyangika Samathie inicia una recerca el 1992 que té molta d’investigació detectivesca i de retrobament amb els seus sentiments no manifestats al llarg dels anys. Els pares adoptius són desconeixedors dels seus problemes d’identitat més profunds, pensen que han sigut bons pares, però en el documental han d’escoltar les acusacions de la filla adoptiva per no haver fet les coses bé i exigir al govern de Sri Lanka una documentació legalitzada, al seu entendre.

Perquè va ser adoptada, els entrebancs i les condicions administratives de les adopcions, els tabús de l’adopció en l’àmbit familiar i social, les raons dels xiquets i xiquetes adoptats per trobar els pares i germans biològics, les raons dels pares per adoptar, la mediació irregular de l’Estat, la desigualtat entre els països europeus que adopten i els asiàtics o africans que donen els seus fills, tots aquests temes van ser discutits pels assistents a la sessió del cinema club que se celebra a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània.

“Enlloc com a casa” ha sigut vist al llarg de març pels públics de Alcoi, Alacant, Ontinyent, Pedreguer, Elx, Vall d’Uixó i València en sessions organitzades conjuntament per ACICOM i Acció Cultural del País Valencià.

El pròxim 12 d’abril es projectarà el documental “Les memòries del tsunami”, un documental que analitza el medi ambient i els drets humans, en relació amb el tsunami que en 2011 va afectar el Japó y provocar 15.000 morts des del punt de vista dels drets humans i el medi ambient. Està dirigit per Helene Robert i Jeremy Perrin. És una producció francojaponesa.

 

20230315 Crònica sobre EN LLOC COM A CASA, Cine Club ACCIÓ DOCUMENTAL +, CCC Octubre

Reportatge fotogràfic de la sessió  https://flic.kr/s/aHBqjAws2x

 

 

PER A SABER-NE MÉS