ADVOCATE al CINE CLUB ACCIÓ DOCUMENTAL +, dimecres 17 de març , 18h OCTUBRE CCC

Después Acció Documental +

 Documental: ADVOCATE (2019) 

{{ alt }}

Dirigida per: Rachel Leah Jones i Philippe Bellaich

Documental 108 min. producció  Israel, Canadà i Suïssa. VSO Hebreu, àrab i anglès

Subtítols: català.

Una provocativa mirada cap al conflicte entre Israel i Palestina a través d’una advocada que va passar anys defensant als presos polítics palestins i el nom dels quals és com un terratrémol en el món de l’advocacia israeliana, ella és Llija Tsemel, especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins, una imparable força que no es queda sense alé.

 

Dimecres, dia 17 de març, del 2021, a les 18:00h.

Sala d’Actes OCTUBRE, Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran 12, 46001 València

 

Entrada lliure fins completar l’aforament. Taquilla inversa

RESERVA LA TEUA ENTRADA EN :

http://bit.ly/CineClubADVOCATE

 

Reserva la teua plaça en aquesta activitat.

Motivat per les precaucions de la COVID-19, existeix un aforament restringit que garanteix mantindre les recomanacions de manteniment de distàncies, així com l’acompliment de les normes sanitàries.

Necessitem preveure les necessitats del local d’acord amb el nombre de persones inscrites i confirmar a les persones sol·licitants que teniu assegurada l’entrada.

També ens permet facilitar l’acreditació a l’entrada de la sessió i facilitar informació, si fora el cas, als rastrejadors.

Treballem per la nostra salut col·lectiva

ACICOM i ACCIÓ CULTURAL us oferim una nova sessió del Cine Club amb un excel·lent documental,

 

SINOPSI

Traïdora, advocada del diable… a la lletrada jueva Lea Tsemel l’han anomenat de totes les maneres possibles. Està especialitzada en la defensa de presoners polítics palestins i no té pèls a la llengua amb els seus companys de professió. Accepta els reptes més difícils, com ara representar acusats palestins que han comès, presumptament, delictes de terrorisme o crims contra ciutadans israelians sota la convicció que la repressió que pateix Palestina justifica la seva lluita per alliberar-se.

Un seguiment exhaustiu durant la preparació de les defenses de dos casos concrets, el de l’Ahmad, un nen de 13 anys acusat de participar en un apunyalament d’un noi israelià, i el de l’Israa Jaabis, acusada pels oficials israelians d’un intent frustrat d’atemptat suïcida, ens apropa a la inclassificable i excepcional personalitat de la protagonista. Defensora dels drets humans i amb una energia inesgotable, porta més de cinc dècades denunciant l’estat d’ocupació i repressió que pateixen els palestins i, a la vegada, intentant fer entendre a l’opinió pública que el govern d’Israel és responsable d’aquesta violència.

La història d’un terratrèmol al gremi de l’advocacia a Israel, des d’on Lea Tsemel ens envia un prec i un missatge poderós: “Hauríeu d’intentar entendre’m, perquè soc el futur”.

 

SOBRE ELS DIRECTORS 

RACHEL LEAH JONES

Directora

 

Nascuda a Berkeley, Califòrnia, el 1970 i criada entre Berkeley i Tel Aviv, Jones és una documentalista aclamada per la crítica el treball de la qual se centra en Israel / Palestina. Posseeix una llicenciatura en Estudis de raça, classe i gènere i un Màster en Arts de Medi Documental. Els seus treballs com a directora inclouen: 500Dunam On The Moon (2002) per France Channel 2; Askenaz (2007) per a Israel Canal 8; Targeted Citizen (2010) per Adalah: el Centre legal per als drets de les minories àrabs a Israel; i Gypsy Davy (2012) per a Israel Channel 8 (Sundance 2012). Jones també ha produït pel·lícules per a altres com Wall de Simone Bitton (Cannes 2004; Premi Especial de Jurat a Sundance 2005).

 

PHILIPPE BELLAICHE

Director

Nascut a París, França el 1967, Bellaiche és un Director de Fotografia guardonat, els treballs del qual inclouen Between Fences (Berlín 2016); Once I Entered A Garden (Roma 2012); Z32 (Venècia 2008); Avenge But One Of My Two Eyes (Cannes 2005) d’Avi Mograbi; The Settlers (Sundance 2016); Hothouse (Menció Especial de Jurat, Sundance 2007) de Shimon Doten; Gypsy Davy (Sundance 2012) de Rachel Leah Jones; The Flat (Tribeca 2012; Premi de l’Acadèmia d’Israel 2011) d’Arnon Goldfinger entre molts d’altres; També és professor de cinematografia i imparteix classes magistrals i va rebre el Premi Cinema Arts el 2013.

Tràiler del documental: ADVOCATE  https://youtu.be/OHTnSt048go

 

Fitxa tècnica

DIRECCIÓ Rachel Leah Jones i Philippe Bellaiche
SO Yuval Bar-on, Rachel Leah Jones
DISTRIBUCIÓ DocsBarcelona Distribution
PRODUCCIÓ Philippe Bellaiche, Rachel Leah Jones, Paul Cadieux, Maryse Rouillard, Joëlle Bertossa, Flavia Zanon
COPRODUCCIÓ Close Up Films, Filmoption International, Home Made Docs
MÚSICA Robert Marcel Lepage
EDICIÓ Yaël Bitton
GUIÓ Rachel Leah Jones
{{ alt }}

Premis i festivals

  • Sundance, Estats Units, 2019
  • Premi FPRSEI · Thessaloniki Documentary Festival Grècia, 2019
  • Premi al millor documental · Cracòvia FF Polònia, 2019
  • HotDocs · Selecció oficial Canadà, 2019
  • Premi al Millor Documental · Moscow Jewish Film Festival Rússia, 2019
  • Premi del Jurat · Hong Kong International Film Festival Xina, 2019
  • Premi al Millor Documental Israelià · DocAviv Film Festival Israel, 2019
  • Premi al Millor Documental · Asia Pacific Screen Awards, Austràlia, 2019
  • Premi al Millor Documental · Israeli Film Academy Awards, Israel, 2020
  • Premi Movies That Matter · ZagrebDox, Croàcia, 2020
  • Premi Bridging The Borders · Palm Springs Film Festival, Estats Units, 2020
  • The 2020 Unforgettables · Cinema Eye Honors Awards, Estats Units, 2020
  • Selecció Oficial · DocsBarcelona, Espanya, 2020
  • Selecció Oficial · CPH:DOX, Dinamarca, 2019

Un col·loqui amb la directora Rachel Leah Jones

 

Després de la projecció, col·loqui amb: .

.

Ariadna Maurí Folgado, representant del BDS (Boicot, Desinversions i Sancions a l’apartheid israelià). https://boicotisrael.net/ca/

Ariadna és membre del BDS, una campanya convocada per la societat civil palestina i dirigida cap a la comunitat internacional. Es tracta d’una campanya antiracista que busca posar fi a les polítiques d’ocupació, colonització i apartheid que el règim sionista implementa a Palestina des del 1948.

Ariadna, nascuda a València, va estudiar Antropologia a Barcelona, té un màster en Recerca Avançada i Intervenció Social i actualment està estudiant altre màster de Cooperació Internacional i Acció Humanitària.

Complementàriament ha realitzat diverses formacions en l’àmbit de gènere, identitats i salut de les dones.

Treballa a CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) com a tècnic de formació i ocupació de persones sol·licitants de protecció internacional i refugiades.

Ha participat i participa en distints voluntariats, destacant els mesos que va passar a Grècia l’any 2018, que van ser decisius a l’hora de continuar la seua formació i direcció professional cap al terreny dels Drets Humans i la cooperació.

https://boicotisrael.net/ca/

https://twitter.com/BDSPaisValencia

https://www.instagram.com/bdspv

https://www.facebook.com/BDSPaisValencia/

.

 

Ignasi Gay Arenas, coordinador del Grup local d’ Amnistia Internacional a València Amnistía Internacional Valencia.

És llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de València. 

Treballa com a professor de Secundària i Batxillerat.

Des de fa 35 anys és activista en Amnistia Internacional. 

Comunidad Valenciana

 

https://blogs.es.amnesty.org/comunidad-valenciana/autor/valencia/

 

 

 

David Segarra - DocsValencia

David Segarra i Soler,  periodista, documentalista https://ca.wikipedia.org/wiki/David_Segarra_i_Soler

http://proba.acicom.org/acicom-amb-david-segarra-soler-periodista-valencia/

http://proba.acicom.org/david-segarra-periodista-valencia-alliberat-a-estamlbu/

http://proba.acicom.org/cronica-de-la-gala-de-cloenda-del-vi-festival-cinema-ciutada-compromes-fccc2020-30-11-2020-teatre-micalet-valencia/emilia-bolinches-lliura-a-david-segarra-premi-noves-realitats-socials/

 

.

 

ImatgeNaser Younis Salim, President de la Fundación Comité de Apoyo al Pueblo Palestino  

https://fundcapp.org/es/     https://m.facebook.com/fundcapp/

      La Fundació va ser constituïda el 18 de desembre de 2007 i consta inscrita en el Registre de Fundacions de competència estatal per Resolució de 26 d’octubre de 2018, sent el núm. de Registre assignat el 2116. La inscripció comporta el reconeixement de l’interés general dels seus fins i es troba inclosa entre les regulades en l’article 16 de la Llei 49/2002 de règim fiscal de les entitats sense fins lucratius i dels incentius fiscals al mecenatge.

La idea de constituir la fundació CAPP va sorgir a conseqüència de les condicions de vida infrahumanes i el setge internacional que està vivint el poble palestí, i va nàixer amb la finalitat de fer costat a les persones damnificades i necessitades en Palestina a través d’ajudes i serveis socials, humanitaris, educatius i sanitaris.

 

Ens vegem el dimecres, dia 17 de març 2021 a les 18:00h.

http://bit.ly/CineClubADVOCATE

PER A SABER-NE MÉS

Què és això d’Acció Documental +? http://proba.acicom.org/el-cine-club-accio-documental-la-nostra-versio-del-documental-del-mes-de-docs-barcelona/

Post a Comment