ACICOM organitza una visita guiada a l’exposició “Vicente Gómez García. La passió artística per València” del MuVIM

  • La visita serà a càrrec de Josep-Marí Gómez Lozano, soci d’ACICOM i comissari d’aquesta exposició
  • Este projecte expositiu té per finalitat exhibir el treball artístic que Vicente Gómez García va fer sobre la seua ciutat
  • L’activitat està programada per al dimarts 12 de març a les 18:30 h

ACICOM, com a associació ciutadana que busca contribuïr al desenvolupament d’activitats que fomenten la cultura, el debat i l’esperit crític, ha organitzat una visita guiada a l’exposició “Vicente Gómez García. La passió artística per València”, del pintor valencià Vicent Gómez García, que es podrà visitar al MuVIM fins el pròxim 21 d’abril.

A més, la visita serà a càrrec de Josep-Marí Gómez Lozano, soci d’ACICOM, fill del pintor i comissari d’aquest projecte expositiu que té per finalitat exhibir el treball artístic que Vicente Gómez García va fer sobre la seua ciutat.

Aquest artista, polifacètic i avantguardista, és segurament l’artista que més obres ha realitzat sobre la capital del Túria. Al llarg de 64 anys creà al voltant de 460 obres artístiques catalogades. L’exposició està subdividida en sis períodes diferents que es poden veure a la sala d’una manera cronològica i, a més, es poden trobar dos blocs temàtics: la València pública i la íntima.

Tot això podran conéixer-lo de primera mà les persones que s’apunten a la visita guiada, que tindrà lloc el proper dimarts, 12 de març, a les 18:30 hores al MuVIM. L’aforament és limitat, per la qual cosa cal emplenar el següent formulari. Es donarà prioritat a les persones sòcies i a l’ordre d’inscripció.

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

https://bit.ly/Visita-Exposició-Vicente-Gomez

PER A SABER-NE MÉS

Vicente Gómez García va nàixer l’11 de novembre de 1926 en el si d’una família modesta. De ben jove es va sentir atret per la pintura ingressant el 1946 a l’Escola Superior de Belles arts de Sant Carles de València, on va concloure els seus estudis en 1952. En els últims cursos de la carrera va contribuir, com a membre fundador, a la constitució del grup Els Set. Format inicialment per Juan Genovés, Vicente Castellano, Vicente Gómez, Vicente Fillol, Juan Bautista Llorens, Ricardo Hueso i José Masiá, posteriorment, després de retirar-se Masià, Fillol i Genovés, es van incorporar respectivament Joaquín Michavila, Ángeles Ballester i Eusebio Sempere. En 1959, va realitzar la seua primera exhibició individual a la Sala Braulio de València. La consulta del llibre La ciutat de València. Síntesi d’Història i de Geografia urbana, escrit per Manuel Sanchis Guarner i, sobretot, els comentaris, reflexions i anàlisis que realitzaven Vicente i el seu fill, el també pintor Josep-Marí Gómez Lozano, sobre l’evolució i etapes en el desenvolupament de València, van crear en Vicente Gómez la idea de fer una representació i investigació plàstica de la ciutat. Va ser així com en 1981, va presentar en el Museu de Belles arts de València l’exposició titulada València. Desenvolupament d’una investigació estètica, organitzada pel Ministeri de Cultura, el Museu de Belles arts i la Reial Acadèmia de Sant Carles de València. En 1996, va participar en l’exposició col·lectiva La pintura valenciana des de la postguerra fins al grup Parpalló (1939-1956), celebrada a la Sala Parpalló del Centre Cultural La Beneficència de la Diputació de València. En 2003, Gómez García reprén novament el paisatge urbà de la seua ciutat en una panoràmica de 360é. L’obra va ser cedida en 2004 per espai de 14 anys a la Delegació del Govern, sent exhibida prop d’una dècada en el claustre superior del Palau del Temple. La seua última exposició individual, va ser titulada València (1978-2008): una visió personal. Vicente Gómez García, i va tindre lloc en 2008 en el Museu d’Història de València. Va morir als 86 anys d’edat, després d’una vida de més de 60 anys consagrada a l’ofici de pintor i després de deixar després de si prop de 500 obres, a l’espera d’una merescuda difusió i reconeixement del qual a penes va gaudir en vida.

 

Josep-Marí Gómez Lozano va nàixer a València en 1957. Actualment, compagina la tasca investigadora amb la pintura. És Doctor en Belles Arts per la UPV en 1994 amb la Tesi: “Reconstrucció gràfica de l’església major –l’atri o pòrtic d’entrada– de la cartoixa de Valldecrist”, professor de Secundària en l’especialitat de Dibuix des de 1984 fins a 2017, i professor associat a la Facultat de Belles Arts de la U.P.V. des de 2007 fins al 2010. A més, és coordinador i membre del comité científic del Congrés Internacional sobre les Cartoixes Valencianes celebrat al Puig i Altura en 2003 i membre del Comité científic i de la Direcció de les Jornades d’Art i Història de Xàtiva des de 2009 fins a 2019. També és autor del Catàleg i projecte d’anastilosi del Pati de l’antic palau de l’ambaixador Vich deValència en 1997 per a la Direcció General de Promoció Cultural i Patrimoni Artístic de la Conselleria de Cultura i Educació de la Generalitat Valenciana, i del llibre La Cartuja de Valldecrist y su iglesia mayor. Aproximación a su reconstrucción gráfica, editat en 2003 per l’Instituto de Cultura del Alto Palancia i Analecta Cartusiana (Universität Salzburg). Per altra banda, ha realitzat exposicions artístiques sobre la cartoixa de Valldecrist en l’Ajuntament d’Altura (Castelló) en 1995 i en l’Ajuntament d’El Puig en 2003, i sobre el pati de l’ambaixador Vich en el Museu de Belles Arts de València en 2000 i ha sigut assesor científic en la sèrie de 12 capítols “Les Cartoixes Valencianes” realitzada per a RTVV i emesa per Punt 2. Així mateix, és coautor junt a Juan Miguel Font de la reconstrucció virtual del pati d’entrada de la Cartoixa de Valldecrist en 2018 i president des de 2010 de l’Asociación Cultural Cartuja de Valldecrist.

Pàgina web sobre l’artista

Més sobre l’exposició