ACICOM DENUNCIA ELS INFORMATIUS COMUNITAT VALENCIANA DE RTVE PER PROPAGANDA POLÍTICA DEL PP I GREU MANIPULACIÓ

ACICOM DENUNCIA ELS INFORMATIUS COMUNITAT VALENCIANA DE RTVE PER PROPAGANDA POLÍTICA DEL PP I GREU MANIPULACIÓ

La primera peça de l’informatiu d’avui, dia 16 de juliol de 2015, emés a les 14 i 16 h. per la 1 de RTVE, ha aconseguit superar tots els límits de la informació manipulada, amagada i en definitiva tot un exemple del que no ha de ser un informatiu i menys d’un mitjà de comunicació públic i democràtic.

Es tractava de donar informació de la sessió de Les Corts on els 12 aspirants a ser nomenats com un o una dels 6 Senadors/Senadores, per representar a la ciutadania valenciana al Senat, han tingut que respondre a preguntes dels diputats i diputades valencians per tal de provar la seua idoneïtat i valenciania. Una manera de rendir comptes, una pràctica imprescindible, tan sana i tan poc habitual fins ara en la nostra democràcia.

Cal destacar que el primer que ha comparegut ha sigut l’expresident Joan Lerma, del qual RTVE no ha emés cap imatge, i tan sols ha sigut comentat pel presentador.

Tan sols s’han donat imatges de l’expresident Alberto Fabra i de l’exalcaldessa Rita Barberà.

Per tant tan sols s’ha oferit imatges de 2 candidats (del PP) i cap de la resta, 10 candidats de les altres organitzacions polítiques, que representen la pluralitat de la representació política de la ciutadania, i entre les quals cal elegir a les 6 persones, senadores, que ens representaran en el Senat d’Espanya.

El punt de vista de la càmera ha obviat en tot moment als diputats i diputades valencianes i en concret ha sigut molt greu amb el cas de la diputada Mireia Mora de la qual es fa tot un exercici per amagar la seua imatge i apareix en tot moment d’esquenes, inclús quan està preguntant.

Les imatges es donen intencionadament per aparentar que qui ostenta la màxima representació i protagonisme són Fabra i Barberà, deixant a la actual majoria parlamentària silenciada, amagada. S’utilitza la seua presència a la taula d ela comissió per ningunejar a totes les altres persones, als altres 10 persones candidates i a les diputades que pregunten.

Apleguen a confondre de tal manera els plànols, que s’atreveixen a afirmar que l’actual majoria parlamentària progressista i que dona suport al Govern de la Generalitat és en canvi l’oposició: “L’oposició ha criticat tant la gestió d’Alberto Fabra com la de Rita Barberà en els anys de govern del Partit Popular” (suposem que no ha estat una rebel·lió dels propis diputats del PP)

El presentador de l’informatiu territorial, Enrique Pallàs, aplega a dir que han protagonitzat una picabaralla entre Mireia Mollà i Rita Barberà; però sols donen la resposta de Barberà.

Exigim responsabilitats al:

– Consell d’Administració de la Corporació de RTVE

– Director dels Informatius, Javier Gomar,

– Consell Assessor de RTVE a la Comunitat Valenciana

– Defensor del espectador, el oyente y el usuario de medios interactivos de RTVE.

Per altra banda ens adrecem al President de Les Corts, Enric Morera i al President de la Generalitat, per demandar-les la immediata posada en marxa del Consell Valencià de l’Audiovisual, contemplat al nostre Estatut d’Autonomia.

Cal una rectificació immediata dels informatius, que han sigut emesos a les 14 i a les 16h, a banda de la web i A la Carta

La ciutadania valenciana requereix un mitjans públics de qualitat, plurals i democràtics.

 

Per a més informació Jose Ignacio Pastor , President ACICOM, Mòbil: 665 58 53 89

Per a saber més:

Per vore l’Informatiu Comunitat Valenciana emés el dia 16/07/2015 a les 14h i 16h. punxa en l’enllaç:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/linformatiu-comunitat-valenciana/informatiu-com-valenciana-2-160715-1600/3214467/

Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat

PRESIDÈNCIA DE LES CORTS

D’acord amb els articles 42 i 65.2 del RC, es convoca les il·lustres senyores diputades i els il·lustres senyors diputats membres de la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat a la sessió de la comissió que s’iniciarà el pròxim dia 16 de juliol de 2015, a les 10.30 h, al Palau de les Corts, amb l’ordre del dia següent:

1. Lectura i aprovació, si escau, de l’acta de la reunió anterior.

2. Compareixença dels candidats i candidates (titulars i suplents) a senadors o senadores en representació de la Comunitat Valenciana proposats pels grups parlamentaris.

Palau de les Corts

València, 7 de juliol de 2015

El president

ENRIC XAVIER MORERA I CATALÀ

 El torn de compareixences serà el següent:

– 10.30 h.            JOAN LERMA BLASCO

– 11.05 h.            PILAR LIMA GOZÁLVEZ

– 11.40 h.            ALBERTO FABRA PART

– 12.15 h.            RITA BARBERÁ NOLLA

– 12.50 h.            CARLES MULET I GARCÍA

– 13.25 h.            LUIS CRISOL LAFRONT

– 14.00 h.            RUBÉN MARTÍNEZ DALMAU

– 16.30 h.            ANA BESALDUCH BESALDUCH

– 17.05 h.            ALFONSO FERRADA GÓMEZ

– 17.40 h.            ANTONIO ANGEL CLEMENTE OLIVERT

– 18.15 h.            ALBA ENCINAS RUIZ

– 18.50 h.            DOMINGO LORENZO RODRÍGUEZ

 

Post a Comment