ACICOM amb el moviment feminista de València, 8 DE MARÇ 2022. DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. LES DONES FEM REVOLUCIÓ FEMINISTA!

ACICOM, membre del moviment feminista de València, ens adherim a les diverses convocatòries de mobilitzacions en defensa de la igualtat de gènere i us invitem a participar en les diverses activitats organitzades al voltant del 8 de Març, Dia de la Dona.

El 8M és una data que ens ha d’implicar a totes i tots per a desenvolupar una societat justa i en la qual la participació ciutadana marque l’evolució dels valors socials, començant per la igualtat de gènere. Fer soroll als carrers és tan sols un primer pas per a demostrar uns valors ciutadans forts i compromesos amb la lluita feminista.

 

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
LES DONES FEM REVOLUCIÓ FEMINISTA

 

 

  • RECORREGUT MANIFESTACIÓ: 
    19.00 h.  EIXIDA DES DE CARRER  XATIVA-IES LLUIS VIVES >>GUILLEM DE CASTRO >> PASSEIG PETXINA>>BLANQUERIES>>FINS A TORRES DE SERRANS
  • LEMA DE CAPÇALERA: “LES DONES FEM REVOLUCIÓ FEMINISTA”
  • ACTE FINAL: Al arribar a les Torres de Serrans es faran diversos actes a càrrec de les organitzadores:
  • Lectura del manifest
  • Actuacions:
  • Cor Dona Veu
  • Rapera Tesa

 

Ordre de la Manifestació

  • Pancarta de capçalera
  • Espai reservat per a les dones amb discapacitat
  • Companyes amb els cartells amb lemes
  • 1er BLOC NO MIXTE (BLOC DE DONES)
  • 2n BLOC MIXTE
  • Es prega, respecteu l’espai de dones i les indicacions de la Comissió de Respecte
  • Anirem vestides amb algun detall morat o lila.

8 de Març 2022 Día Internacional de les Dones. Actes al voltant del 8 de Març - GRUP DE DONES DE LA MARXA MUNDIAL VALÈNCIA

CONVOCA: MOVIMENT FEMINISTA DE VALÈNCIA

 

Teniu a continuació una completa programació

Molta més informació sobre una gran nombre d’actes en: https://www.nodo50.org/xarxafeministapv/?8-de-Marc-2022-Dia-Internacional

MANIFEST 8 DE MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LES DONES. LES DONES FEM REVOLUCIÓ FEMINISTA!

Hui, 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, tornem als carrers a cridar pels nostres drets i a reivindicar la lluita feminista.

El feminisme ha millorat la història de la humanitat, la de les dones, la de totes les persones i de l´espai comú que habitem. Des del seu sorgiment, fa tres segles, les dones hem denunciat l’opressió patriarcal i hem anat guanyant cadascun dels drets que hui tenim. I ara continuem ací, lluitant perquè el feminisme siga essencial en l’agenda política i en la consciència de tota la societat.

No obstant els avanços, són molts els riscos a què ens enfrontem. L’èxit de les mobilitzacions del 2018, que va condicionar les agendes socials i polítiques i va posar el feminisme en el punt de mira mediàtic, ha provocat una important reacció patriarcal. Davant aquesta, més feminisme; davant la crispació, l’insuportable soroll, el negacionisme i la violència, més feminisme. Ací estem, enfortides pel feminisme, disposades a véncer l’ofensiva patriarcal que pretén aigualir-nos i desdibuixar-nos com a subjecte polític de la nostra lluita.

La crisi social, sanitària i econòmica provocada per la Covid-19 posa en relleu, més si cap, la precarietat estructural del sistema capitalista, després d’anys de polítiques neoliberals. Està resultant llarga i penosa, aguditzant les discriminacions i les violències estructurals que a causa de la perpetuació dels rols i dels estereotips de gènere, hem patit i patim més les dones. Els sectors més exposats a la malaltia són sectors altament feminitzats que, a més, són els més insegurs. S’ha evidenciat que les cures estan a sobre les espatlles de les dones, que els recursos públics són insuficients, així com la manca de personal professional i de corresponsabilitat. Les dones no volem continuar a soles amb aquest sobreesforç i exigim el dret a ser cuidades i a compartir la tasca de cuidar.Les desigualtats que patim les dones al món laboral tenen el seu origen en la divisió sexual del treball. Aquesta, suposa pitjors condicions laborals; major desocupació, contractació temporal i parcial, una bretxa salarial del 21,2% i una bretxa encara més gran a les pensions, que supera el 33,6%. Perviu la segmentació laboral i aquells treballs considerats de dones estan més mal valorats, amb pitjors salaris i condicions. La situació de moltes dones ocupades, com les treballadores de la llar, que ni tenen els mateixos drets que la resta de la classe treballadora, és inadmissible en ple segle XXI, suportant inclús agressions sexuals per part dels seus empleadors. Aquesta greu realitat la pateixen principalment dones migrants.

Les feministes denunciem l’escalada bel·licista patriarcal i la devastació mediambiental que amenaça el planeta, circumstàncies que sempre afecten de manera especialment greu a les dones i les xiquetes, així com tots els tipus de violències i agressions directes que pateixen feministes arreu del món.El feminisme és la força de les dones, de les dones del nord, del sud, de l’est i de l’oest. Les dones de tots els àmbits, territoris i cultures compartim la lluita pels drets de totes. I, totes juntes, les que hui estem ací i les que no poden estar, diguem NO a aquesta societat patriarcal, masclista, feixista, racista, capitalista i colonialista.
Per tot aixó, des del Moviment Feminista de València exigim:

 Educació pública, laica i feminista, lliure dels valors patriarcals, que promoga la igualtat a les aules, en l’elecció dels itineraris acadèmics i en les eixides professionals i que no ens invisibilitze. Una educació en valors, on la coeducació i l’educació afectiva i sexual en les escoles forme persones per a un món d’iguals, sense estereotips de gènere. En conseqüència, els continguts han de ser coherents amb aquest plantejament. Així com, acabar amb l’androcentrisme en la ciència, les arts i la cultura.

 Posar la vida en el centre, valorant les cures com a treball, assumir socialment i col·lectivament els costos i les tasques de cura.

 Serveis públics que garantisquen atenció de qualitat tant a la infància de 0 a 6 anys, com en les persones majors i en situacions de dependència. Les administracions han de garantir el dret de les persones a ser cuidades.

 Implementació urgent de mesures per a l’erradicació de la pobresa de les dones, amb polítiques d’ocupació amb perspectiva feminista, així com la inserció social i laboral real i efectiva de les dones amb discapacitat.

 Pensions dignes i justes amb perspectiva feminista i de classe.

 Derogació de la llei d’estrangeria, que deixa les dones migrants sense drets i absolutament desprotegides.

 Ni un pas enrere en els drets sexuals i reproductius, garantint el dret a l’avortament legal, segur i gratuït en la sanitat pública i la salut sexual i reproductiva.

 La reversió dels serveis privatitzats a públics i amb gestió directa, perquè és imprescindible comptar amb uns serveis públics universals i de qualitat per a tindre el dret d’accés en condicions d’igualtat i equitat.

 Una legislació abolicionista del sistema prostitucional, de la pornografia i els úters de lloguer.

 Formació en igualtat i prevenció de la violència masclista de la judicatura i tots els operadors implicats. Ja hi ha prou de violència institucional i patriarcal contra les dones, les seues filles i els seus fills.

 Polítiques amb dotació pressupostària i desenvolupament total de les lleis específiques, tant d’igualtat com de violència de gènere, ja siga a l’àmbit autonòmic o estatal per a afavorir i avançar en la construcció d’una societat justa i igualitària.

 Desenvolupament del Conveni d’Istanbul, compliment de les recomanacions de la CEDAW respecte a totes les violències masclistes, reactivació del Pacte valencià contra la violència masclista, així com la seua avaluació i seguiment de manera continuada i periòdica, amb participació real i efectiva del moviment feminista i revisió de l’Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals, en coherència amb l’aprovat per les Corts Valencianes.

 Exigim la participació ciutadana activa de les dones en tots els àmbits públics i, específicament, en tots els fòrums i consells consultius als àmbits estatal, autonòmic i local.

Ja hi ha prou de l’aliança criminal entre patriarcat i capital, que ens vol empobrides perquè siguem dòcils, callades i submises.

Ja hi ha prou de violentar els nostres cossos amb negocis neoliberals que ens posen preu i vulneren els nostres drets humans: ‘pornificant-nos’, prostituint-nos, abusant-nos, traficant-nos, i tractant-nos com a simples objectes sexuals per als puters i proxenetes.

Per totes les feministes que ens han precedit, nosaltres seguim, per totes les que vindran, nosaltres lluitem.
Recordem que el 8 de març és cada dia!

El feminisme és el camí i juntes, organitzades i mobilitzades som més fortes en la lluita!

Les dones fem revolució feminista!

Visca, Visca, Visca, la lluita feminista!

València, 8 de març de 2022

 

GAMAG EUROPA: ¡¡¡ 8M,

que callen las armas !!!

Europa, 8 de marzo de 2022

Este 8 de marzo, Día Internacional de la Mujer, será distinto para las mujeres periodistas y comunicadoras ucranianas y rusas. Será un 8M bajo las bombas, el miedo, la muerte, y por ello, más que nunca, alzarán la voz por la vida y por la paz.

Y a su lado estaremos las voces de las mujeres y los hombres de GAMAG EUROPA (GE). Voces defendiendo la vida y levantándose contra todas las violencias hacia las mujeres y los pueblos libres y soberanos.

Este 8M hacemos nuestras las palabras libertad, igualdad y paz, porque hemos apostado por la vida de las personas y del planeta. Rechazamos el patriarcado y el machismo, que son sinónimos de violencia. Desde GE nos solidarizamos con las periodistas y comunicadoras ucranianas y rusas –máxime cuando éstas intentan informar de la realidad bajo la censura de Putin– que defienden la libertad de expresión y el periodismo y, con ello, la verdad.

Putin ha lanzado un órdago al mundo, y las mujeres no le seguiremos. Detesta la libertad que defendemos en Europa: libertad de expresión, libertad hacia nuestros cuerpos y nuestras vidas, igualdad entre hombres y mujeres, igualdad de trabajo y de salarios. Por eso levantamos nuestra voz en solidaridad con las periodistas independientes de Rusia y Ucrania, en solidaridad con las madres de los soldados caídos y las mujeres atrapadas en el conflicto, y decimos ¡NO A LA GUERRA!

Desde GAMAG EUROPA instamos a todos los políticos y medios de comunicación a trabajar por la PAZ en Europa y en todo el mundo. Y deseamos un Día Internacional de la Mujer, este 8M de 2022, que nuestras compañeras rusas y ucranianas puedan celebrar con paz y no con guerra.

L’Aliança Global sobre Mitjans i Gènere (GAMAG) és una xarxa mundial de múltiples parts interessades de persones i organitzacions que treballen conjuntament per augmentar la igualtat de gènere en i a través dels mitjans de comunicació i les TIC.

GAMAG va sorgir a través d’un moviment global i perdurable –encapçalat per l’activisme mediàtic de les dones, la beca i la pràctica professional– que ha generat una àmplia crítica de les qüestions relacionades amb el desequilibri de gènere i la desigualtat en l’ocupació dels mitjans i el contingut dels mitjans. La preocupació principal és que la participació inadequada i la representació esbiaixada influeixen en la percepció pública dels rols de gènere i les capacitats de les dones, tant dins com entre les societats.

L’Aliança va ser llançada per la UNESCO i més de 500 organitzacions al primer Fòrum Global sobre Gènere i Mitjans de Comunicació a Bangkok, Tailàndia, del 2 al 4 de desembre de 2013.

Post a Comment