Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistència. El teu recolzament per aquest audiovisual social és necessari

Demà dimecres, a les 18:00 hores, finalitzarà el termini de la web Verkami per recolzar “Abril al Cabanyal. Crònica viva d’una resistència”. Este és el títol del documental que estem preparant sobre els 15 anys de lluita de Salvem El Cabanyal, plataforma veïnal que ha aturat els peu a l’alcaldessa Rita Barberà en el seu afany per enderrocar 1600 vivendes d’alt valor històric per prolongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar.
La quantitat mínima que precisàvem, 3500 euros, l’aconseguirem durant les dos primeres setmanes. I a falta de poques hores per tancar, sumen una mica més de 4000 euros mitjançant l’aportació de 173 mecenes. Moltíssimes gràcies als qui heu confiat en este projecte.
Tanmateix, vos demanaríem un nou esforç de difusió, ja que desitgem que esta obra siga el més participativa possible. Per esta raó hem elaborat el vídeo següent: “Resistències cabanyaleres. Tres apunts musicals”. Les imatges són de la darrera edició de Portes Obertes, festival artístic que Salvem organitza anualment. Sol•licitem així un impuls final i firmen l’epíleg a estos 40 dies intensos. Gràcies de nou. Durant les pròximes setmanes vos anirem informant de l’evolució del projecte. I encara que no hi ha una data concreta, la presentació està prevista per a la tardor. Un abraç!

Es tracta d’un documental sobre Salvem El Cabanyal, moviment ciutadà clau en la preservació del Cabanyal, el barri de pescadors de València, amenaçat per un pla urbanístic que preveu perllongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar a costa de 1.600 vivendes d’alt valor patrimonial. El pla, gràcies a la perseverància d’estos veïns als jutjats i al carrer, està paralitzat cautelarment pel Tribunal Constitucional. Enguany Salvem complix 15 anys.

El documental vol retratar tota esta trajectòria. Des de les primeres assamblees fins a les grans mobilitzacions a conseqüència dels últims enderrocs, l’abril de 2010, dies abans de què el Constitucional suspenguera provisionalment el pla. Una descripció per boca dels protagonistes, des de representants del món de la cultura i la política que s’han solidaritzat amb el barri fins els testimonis més humans dels veïns afectats, fills i nets de pescadors, la majoria gent humil, que ha patit un mobbing despietat per part del consistori.

El documental durarà uns 90 minuts i comptarà amb una hora d’extres. Per elaborar-lo dispose d’imatges pròpies des del 2007.

D’abans, compte amb l’arxiu de Salvem i de diversos veïns. Tot plegat, un material ingent i altament suggeridor.

Punxa damunt per vore un tràiler del documental

EN QUÈ GASTAREM ELS DINERS

Dir-vos que el pressupost està més que ajustat.

Fonamentalment el destinarem a fer 1000 còpies en DVD (uns 1500€). També hem preparat una campanya promocional amb 100 cartells i 1000 postals (uns 150€). I convertirem a format DVD el nombrós material audiovisual d’alguns veïns, majoritàriament gravat en Súper 8 i VHS.

El sobrant servirà per cobrir tres sous: director, grafista, muntador-etalonador.

Com llegiu, una planificació econòmica més que austera. Per això vos animem a implicar-vos en el projecte per superar esta xifra inicial i acostar-nos una mica als estàndards del sector.

CALENDARI

Volem presentar el documental a finals de setembre o principis d’octubre en un espai del Cabanyal encara per concretar.

Durant el mes de juny finalitzarem el pla de rodatge i dedicarem l’estiu al muntatge i la postproducció.

Aprofitarem l’estrena per lliurar el màxim de DVD. Per als que no puguen acudir, establirem diversos punts de distribució a València. I les visites guiades les farem durant octubre i novembre. La conformació dels grups i la seua disponibilitat la tractarem per correu electrònic amb els interessats.

WEBS D’INTERÈS

Facebook d’Abril al Cabanyal
Facebook i Youtube de Sergi Tarín
www.cabanyal.com
Facebook de Salvem el Cabanyal

Segueix el projecte de micromecenatge en:

http://www.verkami.com/projects/5292-abril-al-cabanyal-cronica-viva-d-una-resistencia

Post a Comment