VI TROBADA INTERNACIONAL DE PERIODISTES AMB VISIÓ DE GÈNERE (Barcelona). ACICOM participa amb Emilia Bolinches a les jornades

Emilia Bolinches, Vicepresidenta d’ACICOM, participa a les jornades sobre Periodistes amb visió de gènere (Barcelona, 14-17 d’abril).

S’ha celebrat a Barcelona el VI Encontre Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere del 14 al 17 d’abril, així com les reunions de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació amb visió de Genere i GAMAG-Europa (Global Alliance On Media And Gender/Unesco-Europa).

Han sigut 57 periodistes amb Visió de Gènere, de 27 països i de quatre continents les que han assistit a les sessions mantingudes en el Col.legi de Periodistes de Catalunya i en la Universitat Pompeu Fabra, al Campus de la Ciutadella. Les assistents han elaborat  un manifest fruit de les jornades de treball en les que han participat la vicepresidenta d’ACICOM, Emília Bolinches, i la nostra associada Rosa Solbes.

La sessió inaugural del matí va tindre en l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, una figura representativa de les reivindicacions periodístiques amb visió de gènere. En l’entrevista col·lectiva a la que Ada Colau es va sotmetre va reconèixer que no sols era la primera dona alcaldessa de Barcelona sinó que era la primera alcaldessa feminista, cosa que vol dir que es vol feminitzar la política, per tant que es van a aplicar polítiques estructurals i transversals, incorporant la igualtat real. Va explicar que s’estan aplicant valors i servicis feministes perquè “la societat deu posar en el seu nucli els valors feministes de cura o conciliació laboral-familiar, entre altres.”  Colau va informar dels eixos de les seues polítiques públiques: aplicació de polítiques d’igualtat, treballs en xarxa amb cooperatives de cures; campanya comunicativa a la ciutadania de rebuig de les violències masclistes; acompanyament dels processos a les dones maltractades i de les refugiades amb augment de pisos d’acollida ja disponibles; prevenció de bullings; combat de la feminització de la pobresa que té com a causa l’augment de la desigualtat per la mala gestió de les polítiques econòmiques; els treballs domèstics; campanyes puntuals per a evitar el us de joguets sexistes; i el tractament del problema de la prostitució sense paternalismes ni hipocresies.

En la sessió de benvinguda no va ser menys esperada en obrir-la Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, que va fer un discurs molt positiu sobre les possibilitats de canvi en el panorama general de les polítiques públiques amb la superació del sistema patriarcal i la introducció dels valors feministes. Quant a les sessions de treball van tindre un resultat de amples propostes que apareixen en el comunicat oficial. A més, s’han fet públics tres pronunciaments més, relatius a fets concrets i puntuals de la actualitat periodística.

Més informació:

Algunes fotos de la trobada:

01

02

03

04

Post a Comment