PATRAIX AMB ULLS D’INFANT. L’escoleta El Trenet realitza una experiència d’educomunicació amb infància de 2 anys

Patraix amb ulls d'infant

ESCOLETA EL TRENET
Amics i amigues, ens fa molta il·lusió anunciar-vos que la nostra exposició farà parada des del 23 al 29 d’abril a un dels espais socioculturals de resistència més engrescadors que fa bategar Ciutat Vella: Ca Revolta, a qui volem agrair encaridament que ens hagen convidat a exposar les fotografies del nostre projecte “Patraix amb ulls d’infants”.

Paco pantalnons

Com molts de vosaltres sabeu, les fotografies d’aquesta exposició van ser preses pels xiquets de 2 anys de l’Escoleta durant la passejada fotogràfica que vam fer a l’octubre de 2015 per Patraix, el nostre barri. Sota les fotografies hi trobareu la interpretació que els xiquets en van fer a posteriori, les paraules que els van inspirar veure-les i que hem transcrit literalment. Paraules amb què els xiquets ens regalen una relectura de la realitat que constitueix les beceroles de la literatura; aquella que, lluny de la rigidesa del món d’allò que és, s’envola pel cel de la imaginació i de la creativitat i ens permet endinsar-nos en el món d’allò que podria ser, en el món d’allò que voldrien que fóra, en el món, al capdavall, d’allò que fan que siga… el món dels infants, un univers polièdric que el temps esfondra i que mai no hauríem d’intentar reconstruir.

Motxila del pareEsperem que vos agraden i que gaudiu d’aquest món meravellós a què els xiquets ens han convidat a capbussar-nos amb aquestes fotografies que ens revelen la seua mirada única.
Moltes gràcies a Ca Revolta per acollir-nos, i, en especial, a Mercè Puchades, la iaia de Júlia i Marc, per haver-ho fet possible.

Si voleu saber més d’aquest projecte, podeu fer clic a:

https://www.facebook.com/escoletaeltrenet/photos/?tab=album&album_id=903080959788385

Com cada any, en arribar l’octubre, Patraix està de festa grossa. Són les Festes Populars del barri, organitzades per l’ Associació Veïnal Patraix i, enguany, hi participarem amb una festa per emmarcar. Una festa a la qual esteu convidats xiquets, famílies, amics, i també, per descomptat, els veïns de Patraix, amb els quals volem teixir, com cada any, la gran xarxa d’aprenentatges i emocions compartides que és per a nosaltres l’educació. Una xarxa que enguany hem començat a filar amb un projecte amb què volem donar la benvinguda al curs que tot just acaba de començar i que, de ben segur, vindrà, com cada any, carregat de noves aventures i coneixences per a tots. El projecte porta com a títol “Patraix amb ulls d’infant” i acabarà amb l’exposició de les fotografies preses pels xiquets en la passejada que avui hem fet pel barri. Fotografies amb què hem volgut recollir allò que ens agrada que siga el nostre barri, així com allò que ens agradaria que fóra: un barri més net, compromés, amable i a la mida de tots els que hi vivim i convivim per fer-ho possible. #FestesPatraix2015

Post a Comment