Manuel Molins presenta dos llibres: BAGDAD (Dones al jardí) i DÉUS, DIES I TREBALLS

manuel_molins.jpg_1844945621

El nostre soci Manuel Molins presenta dues obres seues en els propers dies, i ens invita a assistir i gaudir de qualsevol de les dues presentacions

 

1.- DIMECRES 20 D’ABRIL a les 20 hores, el crític FRANCESC CALAFAT presentarà al Bar Murta de Benimaclet (Carrer Murta, 14), la meua obra BAGDAD (Dones al jardí). Premi Ramon Vinyes. (Editorial Arola)

Manuel Molins, dramaturg de referència, ens transportarà i retrotraurà a la Bagdad de les acaballes de 2002 fins la primavera de 2003, just abans de la històrica invasió estatunidenca secundada pels governants britànics i espanyols, a la propera trobada de “Llibres a La Murta”, el cicle de presentacions literàries de la Universitat Lliure de Benimaclet comandat pel crític literari Francesc Calafat i amb la inestimable col·laboració del Bar La Murta de Benimaclet. Manuel Molins és considerat un puntal ben ferm del teatre valencià, prolífic autor d’obres d’una gran diversitat formal i de temàtica i intencionalitat molt variades sense contar tot allò que suposem encara inèdit, allunyat del corrent hegemònic dels melodrames fàcilment digeribles, senyalat més d’una volta com avançat al seu temps per les seues creacions estètiques i temàtiques engrescadores, crític, àcid i corrosiu. A “Bagdad, dones al jardí” quatre dones protagonitzen la proposta  dramaticopoètica de Molins, teatre de mobilització de consciències, de presentació de les grans qüestions públiques, amerat de lirisme i drama. Calafat intentarà que el prolífic autor d’Alfara del Patriarca ens conte els seus secrets, però no tots, clar, només els suficients per encoratjar-vos a seguir la seua obra. No falteu: Bar La Murta, dimecres 20 d’abril de 2016, a les 20.00 h.

2.- DIJOUS 12 DE MAIG, a les 19,30, l’escriptora i periodista NÚRIA CADENES presentarà a la Llibreria Tres i Quatre del CCC.OCTUBRE (Carrer Sant Ferran, 12. València) els meus dos llibres DÉUS, DIES I TREBALLS (Editorial Bromera) i BAGDAD (Dones al jardí) (Editorial Arola) oferint-nos una nova mirada sobre aquest Premi Ramon Vinyes.

DÉUS, DIES I TREBALLS  Finalista del premi de Teatre Palanca i Roca Ciutat d’ Alzira 2013

L’atur, la crisi i la precarietat laboral protagonitzen aquesta comèdia, creada per Manuel Molins, marcada per la pèrdua i la ironia. En un fons actual, els personatges sobreviuen a un seguit de situacions encadenades també per les seues pròpies accions i decisions. Un obrer de vila, una esposa que ha d’exercir la prostitució, una jove llicenciada que es veu abocada a emigrar, una anciana amb el marit estafat pels bancs, un emigrant, una periodista, entre altres, configuren un cercle representatiu del món de hui i ens reclamen l’exigència d’una reflexió lúdica i penetrant a fi de superar-les.

Trieu la data i el lloc que us vinga millor, però  vingueu, perquè segur que les sessions seran molt amenes i interessants.

Bagdad Dones al Jardí

Per saber-ne més

Manuel Molins a la Viquipèdia https://ca.wikipedia.org/wiki/Manuel_Molins_i_Casa%C3%B1a

Manuel Molins estrena una obra poética y desgarradora sobre la condición humana, la mujer y la violencia
http://www.20minutos.es/noticia/1051171/0/

Manuel Molins, colossal http://www.eltemps.cat/ca/notices/2015/08/manuel-molins-colossal-11102.php

Manuel Molins guanya el Ramón Viñes de Teatre amb una obra sobre dones a l’Iraq.  http://www.llibresvalencians.com/Manuel-Molins-guanya-el-Ramon-Vines-de-Teatre-amb-una-obra-sobre-dones-a-lIraq_va_1_2212_0_1.html

Premis rebuts per Manuel Molins http://www.escriptors.cat/autors/molinsm/pagina.php?id_sec=67

Manuel Molins gana el Ramón Viñes de Teatre con una obra sobre mujeres en Iraq  http://www.levante-emv.com/cultura/2010/11/03/manuel-molins-gana-ramon-vines-teatre-obra-mujeres-iraq/753305.html

 

Post a Comment