TUVOTO.EU Descobreix amb quina candidatura al Parlament Europeu tens més afinitat

Resultado de imagen de eleccions europees

En la línia mantinguda per ACICOM davant les eleccions, volem ajudar a apoderar-nos com a ciutadania conscient i responsable, també davant de les cites electorals; per a la qual cosa és molt important exercir el vot amb una informació prèvia que ens ajude a la presa de desicions

Vos presentem ara una nova eina per a les eleccions europees, desenvolupada per Ideograma, Tecpol i CIDOB

Es tracta d’una eina de autochecking (orientació del vot) per a les Eleccions Europees del 26 de maig, amb un qüestionari i uns posteriors resultats que mostren el % de coincidència amb cada candidatura. Tan sols cal que li dediques 3 minuts per anar contestant les preguntes de posicionament davant diversos temes europeus.
Aquestes eines són útils en escenaris tant sensibles com la campanya de les europees, subjecte a campanyes de desinformació.
Amb una setmana ja compten amb més de 10.000 usuaris únics i molt bona resposta per xarxes.
Crec que pot ser interessant per compartir. Estem arribant a tot l’Estat i també volem que es mogui per València… ens podries ajudar?

TUVOTO.eu pretén facilitar informació objectiva als votants per a que puguin conèixer la seva posició dins del mapa electoral. Fomentem el vot informat a partir d’una metodologia transparent i contrastada.

TUVOTO.EU es una Aplicació d’Orientació del Vot d’àmbit espanyol creada per a les eleccions del 26 de maig de 2019 al Parlament Europeu.

Les Aplicacions d’Orientació del VOT (AOV) son eines electròniques que permeten ubicar a l’electorat dins d’un sistema de partits determinat. Aquest tipus d’aplicació no busca determinar el vot de l’elector, sinó oferir un posicionament concret segons les seves respostes d’una manera precisa i en base a les propostes i accions de les diferents candidatures.

TUVOTO.EU pren forma de pàgina web i es basa en un qüestionari que ubica a l’usuari ideològicament, en blocs temàtics concrets, respecte a les candidatures que concorren a les eleccions del 26 de maig de 2019 al Parlament Europeu. Un cop completat el qüestionari, l’usuari obté una sèrie de resultats que li permeten veure de manera gràfica i intuïtiva quina és la candidatura que més s’apropa a les seves preferències. TUVOTO.EU es una iniciativa que es construeix desde el rigor metodològic i la total independència respecte a partits polítics, dos tres distintius essencials per a garantir uns resultats fidedignes als nostres usuaris.

Aquest projecte neix de l’experiència de dos formats anteriors: en 2015 i 2017 es va elaborar la plataforma EL TEU VOT, per les eleccions corresponents al Parlament de Catalunya. Aquesta primera experiència va comptar amb més de 140.000 usuaris únics.

En 2018, es va utilitzar la mateixa eina per a les eleccions de mig termini a Estats Units per a l’elecció de Senador y Governador en els estats de Florida i Texas. En aquesta ocasió, es va elaborar el projecte amb Univision Noticias sota el domini TUVOTO.APP.

QUI SOM

Tecpol https://www.tecnopolitica.org/es un projecte d’ideograma basat en l’anàlisi, la investigació i elaboració de projectes relacionats amb la tecnopolítica.

ideograma  https://www.ideograma.org/és una empresa de consultoria i assessorament en comunicació pública amb una trajectòria de més de 30 anys. Un dels eixos de la seva activitat professional es desenvolupa a partir de projectes relacionats amb la innovació social i política a través de les tecnologies digitals. Així, ideograma fomenta, lidera i col·labora amb iniciatives que tinguin com a objectiu el desplegament d’eines per a la millora de processos polítics o la transformació de les organitzacions.

 

Aquest projecte compta amb la col·laboració científica del CIDOB https://www.cidob.org/ca/.

El CIDOB és un think tank independent i plural amb seu a Barcelona, dedicat a l’estudi, la investigació i l’anàlisi de temes internacionals.

El CIDOB treballa per elaborar i oferir a tots els actors polítics, des de la ciutadania fins a les organitzacions internacionals, informació i idees per formular i impulsar polítiques que reverteixin en un món més segur, lliure i equitatiu per a les persones.

https://www.elecciones-europeas.eu/

 

Post a Comment