TRAICIÓN INOCENTE: El Drets Humans en Guinea Ecuatorial

Instituto 9 de Mayo, amb la col·laboració d’ACICOM i la Fundación por la Justícia per la Justícia, organitza una presentació sobre la situació actual dels Drets Humans a Guinea Equatorial, a partir de la història personal d’Inocencio Membila i les seues memòries “Traïció Innocent”.

Inocencio Membila Mbula

El llibre, segons l’autor, “ens relata els horribles càstigs patits per part dels poders governamentals, entre els quals s’inclou l’empresonament, la tortura i actes de violència comunes en aquest país centreafricà”.

Membila va ser magistrat del seu país fins a l’inici de la seua persecució en 2017, de la qual va poder escapar i establir-se a València, ciutat amb la qual guardava d’abans vincles personals. El seu cas està sent abordat per la Clínica Jurídica de la Universitat de València com a denúncia davant el Comité de Drets Humans de l’ONU pels crims internacionals dels quals ha sigut víctima.

Segons va declarar el professor José Elías Esteve, de l’IDH de la Universitat de València, “el cas d’Inocencio Membila mostra la realitat del règim del dictador Teodoro Obiang Nguema, ja que el exmagistrat va ser objecte d’un enverinament i d’un atemptat amb arma de foc”.

El exmagistrat guineà considera que la seua publicació “és una responsabilitat històrica enfront del silenci que ha guardat la comunitat internacional” sobre la situació a Guinea Equatorial, antiga província espanyola.

L’acte serà conduït per José María Tomás i Tío, president de la Fundació per la Justícia i magistrat valencià.

En el mateix intervindrà també Pedro Ondo, politòleg d’origen guineà i associat de l’i9M.

La presentació del llibre i col·loqui se celebraran el pròxim

dia 1 d’octubre, a les 18 hores, en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.

Per a saber-ne més

La Universidad de Valencia se enfrenta a Guinea Ecuatorial por crímenes de tortura. La Clínica Jurídica del centro de estudios ha advertido a Teodoro Obiang que presentará denuncias ante el Comité de Derechos Humanos de las Naciones Unidas por las “graves torturas” cometidas a uno de los magistrados del país africano
https://www.vozpopuli.com/espana/universidad-valencia-denuncia-obiang-guinea-torturas-onu_0_1229277422.html

EL MINISTRO DE SEGURIDAD NACIONAL ORDENA LA DETENCIÓN DEL JUEZ DE INSTRUCCIÓN Nº 1 Y 2 DE MALABO Tienen previsto someter al Magistrado Juez a una sesión de torturas para que informe el grado de participación del Presidente de la Corte Suprema de Justicia en puesta en libertad del Director General de Advances Tecnology
http://diariorombe.es/ministro-seguridad-nacional-ordena-la-detencion-del-juez-instruccion-no-1-2-malabo/

Post a Comment