Paco Carrasco Escoda, el nostre soci, ha mort

El nostre soci i amic Paco Carrasco Escoda ha mort.  Ahir dia 7 de març de 2013 a poqueta nit. Avui dia 8 de març no podrem trobar-nos amb ell en la manifestació del Dia de la Dona. El seu cos estarà  en el Tanatori Municipal de València des de les 12h. Demà dia 9 serà la incineració ales 13h Paco va donar el seu recolzament a l’ACICOM des dels seus inicis; era un home de la comunicació i especialment un enamorat del cinema i de la música. Afició que va transmetre a le sseues amistats i a la seua família. Carrasco va ser nomenat Director de la Mostra de Cinema del Mediterrani en decembre de 1983 Va dirigir la V i VI Mostra de Cinema del Mediterrani. La seua experiència en el camp empresarial va fer que introduira també la visió de l’audiovisual com a industria, creant un certamen comercial dels paisos del mediterrani, mitjançant un acord de col·laboració entre la Fira Internacional de València i la Mostra de Cinema del Mediterrani. Informació estreta de El País http://elpais.com/diario/1984/08/02/cultura/460245601_850215.html Abans ja va estar lligat al món de la gerencia de l’empresa privada i vinculat a l’activitat cinematogràfica des de la vessant industrial i de la producció.

Valencia Semanal

Valencia Semanal

Va ser fundador i Director-Gerent de la mítica revista Valencia Semanal, junt als altres fundadors com ara: Amadeu Fabregat, Director de Publicacions; Ernest Sena, Conseller Delegat; Un bon producte periodístic que va ser tot una fita en la història de la comunicació valenciana. Es va publicar, de manera setmanal, entre decembre de 1977  i juliol de 1980. La transició valenciana està contemplada en les seues pàgines dels 120 números que van vore la llum. Va comptar amb un ample ventall d’escriptors i escriptores de gran nivell com ara: Ferrán Belda, Jaime Millás, Rosa Solbes, Josep Lluis Seguí, Miguel Angel Villena y Josep Vicent Marqués entre molts altres. Si desitges adquirir la revista pots fer-ho en http://www.numerossueltos.com/revistas/valenciasemanal.html Paco Carrasco Escoda va estar molt relacionat en una altra vessant de la Societat de la Informació, en el camp de les Noves Tecnologies  com a Director General de Levante de Fujitsu España. Paco a més a més sempre va mantindre un compromís polític i social que el va fer assessor del Grup Socialista Municipal . Premis Tirant. En 2005, junt al nostre actual President d’ACICOM, va posar en marxa el  Cicle de Cinema Social iPolític Valencià, constituint el Saló d’actes Ernest Lluch del C/ Blanqueries, una nova seu del Premis Tirant amb un total de cinc sessions, projectant-se un total de cinc llargmetratges i sis curtmetratges (La tarara del Chapao, El hombre de la nevera, Cuentos de la guerra saharaui, Dripping, L’Illa de l’holandés). La coordinació va estar a càrrec de Francisco Carrasco, Ex- Director de la Mostra de Cinema del Mediterrani, amb l’assessorament de Antoni Llorens. Desemvolupant  una mesa rodona, amb el títol: “Present i Futur de l’Audiovisual Valencià”, amb una ampla participació del sector.

Mostra VIVA Paco Carrasco va participar en l’acte que va tindre lloc en La Nau en novembre de 2011 http://proba.acicom.org/wp-content/uploads/374625_2320660130002_1054501284_32518859_1152859928_n.jpg

Recordem doncs al nostre amic i soci, el Paco Carrasco Escoda que en els darrers anys des de Barcelona ens feia partícips de les seues reflexions, bromes, ocurrencies i tot el que se li passava pel cap. Ja no el vorem més; però de segur que el tirarem de menys i el tindrem al nostre cor.

Post a Comment